Augsburg – Freiburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 05.
Augsburg
Teljesítmény:
N V D V N
  • WWK Arena
  • Augusztus 06. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Freiburg
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha már van nekünk Bundesligánk a hétre, akkor használjuk ki, és írjunk mindegyik mérkőzésről! Ma kettő, holnap szintén kettő, és meg is volnánk. Ma öt találkozóról hoztunk egy tippet nektek. Elsőként az Augsburg – Freiburg találkozó jön, tehát találkozhatunk magyar játékossal, Sallai Rolanddal. Aztán majd a VfL Bochum és a Mainz mérkőzéséről lesz szó. Utóbbiban volt, de már nincs magyar játékos, mivel Szalai Ádám tavaly az FC Basel csapatába igazolt.

A tavalyi szezon során elmondható, hogy a lépés a Freiburgnak jött ki. Egyrészt a Német Kupában döntőt játszottak – ott az RB Leipzig ellen kaptak ki -, a bajnokságban pedig megcsípték a hatodik helyet, tehát Európa-ligában fognak részt venni.

Ezzel szemben az Augsburg örülhet, hogy nem esett ki, nagyon közel álltak hozzá, és idén is ők számítanak az egyik favoritnak, már, ami a kiesést illeti. A fogadóirodáknál épp emiatt – is – esélyesebb a Freiburg. A vendégek győzelmére kicsivel több, mint kétszeres oddsot adnak, a hazai siker 3.20-3.40 közötti pénzt ér, a döntetlenért pedig 3.50-3.60 között fizetnek.

Érdekes, hogy mit gondolnak a bukmékerek, mivel a tavalyi alapján azt gondolhatnánk, hogy a Freiburgot favorizálják. Ami egyébként így is van, de nem annyira, ez látszik… Mi az, amiről nem tudunk? Mi az, ami miatt így gondolkozhatnak a bukiknál? Járjunk utána!

Augsburg

Az Augsburg csak a szezon végén tudta bebiztosítani a bentmaradását, egész idényben a hátuk mögé kellett nézegetniük. Necces volt, de végül az utolsó fordulóban már nem kellett izgulniuk. Azonban nagyon is figyelmeztető jel volt ez a szezon az együttes számára, megmutatta nekik, hogy könnyen kerülhetnek bajba. És az idei szezon is hasonló lehet az Augsburg számára.

Talán ezért, talán másért, de a lényeg, hogy Markus Weinzierl egy idényt követően távozott is a csapattól, és július elsejével kinevezték Enrico Maaassent, akinek elsőosztályú tapasztalata még nincs, mivel eddig a Borussia Dortmund második csapatát edzette. 38 éves, szóval edzőként még nagyon fiatal, ennélfogva rutintalan is. De beválhat, végül is, a Bayern Münchent a nála fiatalabb Julian Nagelsmann vezeti, valamikor neki is megadták az esélyt…

Úgy gondolom, hogy az Augsburg nagyszerűen erősített. Nem költött sokat, de olyan játékosokat szerzett meg, akik azonnal a csapat segítségére tudnak lenni. A legnagyobb név talán Ermedin Demirovic, aki a Freiburgnál játszott tavaly, és sokat harcolt a társakkal. Streich nem is nagyon tudott dönteni, hogy ki kezdjen csatárként, gyakran használta a bosnyák játékost is, aki többször is góllal, gólokkal segítette a csapatát. Aztán ott van még két középpályás, a Hertha BSC-ből távozó Arne Maier, valamint a Wolfsburgot elhagyó Elvis Rexhbecaj. Mindkettejüknek – fiatal koruk ellenére – nagy tapasztalatuk van a Bundesligában. Az utolsó érkező Maximilian Bauer, aki a másodosztályba kerülő Greuther Fürth védőjeként mutatkozott be, és elnyerte az Augsburg vezetőinek tetszését.

Távozott Michael Gregoritsch, Jozo Stanic, Tim Civeja, Jan Moravek és Alfred Finnbogason. Andi Zeqiri pedig visszatért Angliába.

Az előszezonban nem ment nekik, ötből négy meccsen nyeretlenek maradtak, pedig nem játszottak kifejezetten jó csapatokkal, a Rennes emelkedik ki közülük. A kupában aztán simán nyertek, a Lohen elleni találkozót Arne Maier, Fredrik Jensen, Florian Niederlechner és Maurice Malone góljaival nyerték meg.

Demirovic egyből korábbi csapatával szemben fog fellépni, és kezdőként számítanak rá, ám többen nem fogják tudni vállalni a játékot. Niklas Dorsch, Tobias Strobl, Noah Sarenren Bazee tuti nem, míg Rubén Vargas és Reece Oxford talán játékra alkalmas lesz.

A várható kezdőcsapat:

Gikiewicz – Uduokhai, Bauer, Gouweleeuw, Iago – Hahn, Maier, Gruezo, Rexhbecaj – Demirovic, Niederlechner

Egymás elleni meccsek:

Számomra nagyon is meglepő, hogy miért ilyen magas a Freiburg győzelmére adott odds. Sallai Rolandék tavaly mindkét mérkőzést megnyerték az Augsburg ellen, sorozatban pedig már három győzelemnél tartanak. Az utolsó öt meccs egyikén sem tudott nyerni az Augsburg, két döntetlen volt még a három Freiburg-siker mellett.

Utolsó győzelmüket 2018-ban érték el, amikor hazai pályán 4-1-re nyertek, de azóta nagyon sokat változott mindkettejük futballja, játékosállománya.

Amikor az Augsburg játszik hazai pályán, akkor sem sokkal másabb a helyzet. Tavaly 2-1-re tudtak itt Rolandék nyerni Nils Petersen és Nico Schlotterbeck góljaival. Utóbbi ugye már nem a Freiburg játékosa, előbbi még igen. Neki amúgy Sallai Roland adta az asszisztot a gól előtt.

Az itt lejátszott meccseken sok a döntetlen, elismerem, hiszen ötből három meccs ért véget úgy, hogy senkié nem lett a három pont.

Előző 5 meccs eredménye
2022.02.19.Bundesliga
augsburg
1:2
freiburg
Bundesliga
2021.09.26.Bundesliga
freiburg
3:0
augsburg
Bundesliga
2021.03.21.Bundesliga
freiburg
2:0
augsburg
Bundesliga
2020.11.28.Bundesliga
augsburg
1:1
freiburg
Bundesliga
2020.02.15.Bundesliga
augsburg
1:1
freiburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Freiburg

Mint azt említettem, a Freiburg egy remek szezont tudhat maga mögött. Ők voltak az utolsó csapat, akik veretlenek tudtak maradni, néha voltak ugyan lefagyások, de összességében nagyon stabilan játszottak, és meg is szerezték a megérdemelt európai kupaindulást.

Most még feljebb szeretnének lépni, Christian Streich pedig ismeri a siker titkát. Az irányításával egyre jobb csapat lett a Freiburgból, annak ellenére is, hogy nem költenek százmilliókat évente.

Most sem tették, négyen érkeztek a csapatba, közülük Michael Gregoritsch és Matthias Ginter ingyen, míg Daniel-Kofi Kyereh és Ritsu Doan összesen 12 millió euróért.

Arról már beszéltünk, hogy Ermedin Demirovic és Nico Schlotterbeck távoztak, ők számítanak a legnagyobb hiányzóknak. Janik Haberer is megfordult többször a kezdőben, őt meg az Union Berlin vitte el.

A Freiburg előszezonjának jobb vége lett, mivel a csapat veretlen tudott maradni. Viszont ők a kupában nagyon is megszenvedtek, a Kaiserslautern otthonában hosszabbításban tudtak 2-1-re győzni. Az első gólt Sallai Roland szerezte, majd a hosszabbításban Ritsu Doan talált be.

Lucas Höler sérült, ahogy Kevin Schade is, mindketten beférnének a kezdőbe, harmadik hiányzójuk Lukas Kübler.

Michael Gregoritsch helyzete hasonló, mint Demirovicé, és az Ausztriából származó támadó Höler kiesése miatt egyből a kezdőben találhatja magát. Mi Sallai Rolandot is a csapatba várjuk, de előfordulhat, hogy Grifo és Höfler mellett a padra szorul.

A várható kezdőcsapat:

Flekken – Sildillia, Lienhart, Ginter, Günter – Grifo, Jeong, Doan, Eggestein, Sallai – Gregoritsch

Tippelde

Véleményem szerint sokat erősödött a Freiburg, de jobbá vált az Augsburg is. Nehéz megmondani, hogy mire mehetnek ebben a szezonban, de a célok mindkét együttesnél határozottak és egyértelműek.

Ezen a mérkőzésen egy gól dönthet, még egyikük sem pörgött fel teljesen az idényre. A Freiburg tavaly idegenben jól szerepelt, azt az egy gólt akár ők is szerezhetik. Mi maradunk az első ötletünknél, és a két és fél gól alatti eredményt fogadjuk meg.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.90 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.93 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.93 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső