Barcelona – Atletico Madrid: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 06.
Barcelona
Teljesítmény:
N V N N N
  • Camp Nou
  • Május 08. 16:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Atletico Madrid
Teljesítmény:
N V N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az egész spanyol nemzet szombaton egy mérkőzésre fog figyelni: A Barcelona – Atletico Madrid meccsre. Figyelni fog rá Barcelona, Madrid fehér és piros-fehér csíkos része is. Nagyon izgalmas a végjáték a La Ligában, úgy tűnik, hogy a Sevilla kiszállt a buliból – bár eddig sem volt sok esélyük, de a Bilbao elleni hazai vereség megpecsételte a sorsukat -, és olyan fog történni, amire sokszor nem volt példa a La Liga történelmében: A Real Madrid szurkolói a gránátvörös-kékeknek fognak drukkolni.

Amennyiben Messiék megverik a matracosokat, akkor a Real Madrid bajnoki címéhez semmi más nem kell, minthogy megnyerjék a saját meccseiket, és a pontegyenlőség ellenére ők lesznek a bajnokok, hiszen ebben az idényben kétszer is megverték Ronald Koeman együttesét.

Ha az Atletico nyerni tudna, akkor sincs még kint a vízből… De inkább ne okoskodjunk különböző forgatókönyvekkel, mert totálisan felesleges. Szombaton este egy kicsit többet fogunk tudni, addig is vessük bele magunkat ebbe a meccsbe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Valencia – Barcelona

Megerősített védelemmel, összesen öt játékossal hátul állt ki a Valencia a Mestallában, ennek pedig természetesen mindenki értette az okát. A Barcelona a Granada elleni vereséget követően saját magával szúrt ki, nem is kicsit, ha azt hozták volna, akkor saját kezükben lenne a sorsuk. Soldadoék meglepetésre viszont mindhárom pontot elhozták a Camp Nou-ból.

No, de térjünk vissza a mi mostani meccsünkre, maradjunk annyiban, hogy szükség volt arra az öt védőre, a Barca az első tíz percben két gólt is rúghatott volna. Bár… Jobban belegondolva, nem a védőkön múlt, hogy nem a vendégeknél volt az előny már a legelején.

A második percben egy szép összjáték végén Pedri állt szemben a kapussal, lövése viszont nem talált kaput. Tíz perccel később meg Gerard Pique révén jöhetett volna a blaugrana gólja, itt Cillessen kapus állta útját a labdának.

Ugrunk egy jó nagyot az időben, és a második félidőre ugrunk, ott több érdekességet láthattunk.

Közvetlenül a kezdés után helyzetbe került az addig eléggé visszafogott hazai együttes: Goncalo Guedes ziccerét ter Stegen szögletre mentette. Viszont a szögletből jött a gól, Gabriel Paulista maradt nagyon ügyesen, ter Stegent saját embere – meg egy kicsit Correia – akadályozta a kijövetelben, 1-0.

Hamar jött az egyenlítés! Kezezés miatt kapott tizenegyest a Barcelona, amit Lionel Messi kihagyott, azonban nem tudtak felszabadítani a hazaiak, és egy kissé kaotikus jelenet végén a hatszoros Aranylabdás valahogy csak bekotorta a labdát.

Hat perccel később pedig Antoine Griezmann révén már a vendégeknél volt az előny, Frenkie de Jong fejese után volt eredményes a francia, hiába védett nagyon szépen először Cillessen.

Újabb hat perc, újabb Barca-gól: Ami tizenegyesből nem ment, az szabadrúgásból igen, Leo Messi csodálatos találatával már 3-1-re mentek a vendégek.

A Valenciának a hajrában még sikerült zárkóznia, Carlos Soler rúgta meg a forduló gólját – ter Stegennek akkor lett volna esélye, ha van nála még egy kéz… -, de a bravúr nem sikerült.

Továbbra is nagy a harc a La Liga címért.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.21.La Liga
atletico madrid
1:0
barcelona
La Liga
2020.06.30.La Liga
barcelona
2:2
atletico madrid
La Liga
2020.01.09.Spanyol Szuperkupa
barcelona
2:3
atletico madrid
Spanyol Szuperkupa
2019.12.01.La Liga
atletico madrid
0:1
barcelona
La Liga
2019.04.06.La Liga
barcelona
2:0
atletico madrid
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Elche – Atletico Madrid

Diego Simeone együttese is megizzadt idegenben, pedig ez egy könnyed meccsnek indult, ami majdnem szörnyű véget ért. Mármint az Atletico számára.

A kiesőhelyen álló Elche a találkozó nagyrészében nem tudta felvenni a versenyt a matracosokkal, és a meccs első fél órájában több nagy helyzete is akadt a vendégeknek. Luis Suárez például ajtó-ablak ziccerben hibázott, majd hiába lőtt gólt az uruguayi, les miatt ezt elvették tőle.

De aztán jött Marcos Llorrente, és a 23. percben egy megpattanó lövésből előnyhöz juttatta csapatát.

A folytatásban sok helyzet nem alakult ki egyik kapu előtt sem, az izgalmakat az utolsó tíz percben történtek adták: A csereként beállt 33 éves védő, Antonio Barragán a 85. percben öt méterről lőtt fölé, ez hatalmas helyzet volt, de lehet-e hatalmasabb lehetőség egy tizenegyesnél?

Szerintem nem, és az Elche a meccs hosszabbításában ezt kapott, miután Marcos Llorrente kezezett.

Fidel, a hazaiak csapatkapitánya volt olyan bátor, hogy a labda mögé álljon, a lövése viszont a jobboldali kapufáról kifelé pattant. Megremegett a láb, és ez sokba kerülhet a csapatnak, hiszitek vagy sem, az az egy pont is nagyot dobott volna az Elche bennmaradási esélyein. Nézzetek csak a tabellára!

Összefoglalás

Elég kiegyenlített, szoros meccseket játszik a két együttes, és ebben nincs semmi meglepő. Most is ez várható, elképesztő taktikai harc, felesleges kockázatvállalás nélkül. Aki itt veszít, az lehet, hogy kiszáll a bajnoki címért folytatott versenyfutásból, és ezt egyik együttes sem engedheti meg magának.

Az Atleti korán kiesett a BL-ből és a kupából, a bajnokság maradt az egyetlen. A Barca behúzta a kupát, de a BL nekik sem sült el jól, és annál kritikusabbak a szurkolók, hogy egy szem kupagyőzelemmel megelégedjenek.

És akkor még nem beszéltünk a Real Madridról, akiknek szintén ez maradt, miután tegnap csúfos vereséget szenvedtek Londonban.

Mindkét csapat a legjobb keretével készülhet, értem ezt úgy, hogy például Ansu Fati sérült, de már hosszú ideje, így, bár simán beférne a mostani Barcába, nem számoltam vele. Remélhetőleg a fiatal támadó hamarosan maga mögött hagyhatja súlyos sérülését, de a hírek nem túl biztatók.

A matracosoknál csak Renan Lodira nem számíthatnak, Simeone is a legjobbakat küldheti fel.

Tippeljünk, így a végén. Magam részéről egy nagyon szoros meccset várok, egy jó támadósor vs. egy jó védelem. Feszült meccs, ahol egy gól dönthet. És azt az egy gólt szerintem a Barca szerzi majd meg.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső