Barcelona – Granada: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 27.
Barcelona
Teljesítmény:
N N N V N
  • Camp Nou
  • április 29. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Granada
Teljesítmény:
V N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Spanyolországban eddig a BL indulók kilétére derült fény, de a négy BL induló közül valaki pár forduló múlva elmondhatja azt is, hogy megnyerte a La Ligát. Bizony, ennyire izgalmas a bajnokság most az Ibériai félszigeten. 73 ponttal az élen az Atletico, őket követi a Real Madrid és a Barcelona 71-71 ponttal, a Sevilla pedig 70 pontocskát harácsolt össze idáig.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a blaugrana csütörtök este átveheti a vezetést, ugyanis ők a spanyol kupa döntője miatt egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Ez lesz a Barcelona – Granada meccs, ahol a hajrára csúcsformába kerülő gránátvörös-kékek számára a győzelem több mint kötelező.

Innentől kezdve Messiék sorsa a saját kezükben, erről gondoskodott a két fővárosi egyesület. A matracosok 10 pontos előnyt tékozoltak el, míg a királyi gárda egész egyszerűen elfáradt. Nem is csoda ez, tele 30+-os játékossal, rövid kerettel és több mint 50 sérüléssel (!) a szezonban csoda egyáltalán, hogy a bajnoki címre még van esélyük…

Ronald Koeman együttesének egyetlen dolga van: Hozni a saját meccseit. Kivétel nélkül. És akkor megvan a hőn áhított bajnoki cím…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Villarreal – Barcelona

Nem semmi meccset játszott egymással Ronald Koeman és Unai Emery együttese. Láthattunk három gólt, ordító ziccereket, hatalmas védelmi hibát és egy kőkemény belépőt, mely után rögtön villant a piros lap.

Frenkie De Jong hibázta el az első ziccert, egy nem is akármilyen ziccert! A 16. percben jártunk, amikor egy pofás támadás végén a támadással felérő Jordi Alba futott lyukra, középen a holland várta a labdát, de a kapu torkából képes volt Sergio Asenjoba lőni. Még a kipattanóból ismételhetett volna, de annyira meglepte a kihagyott ziccer, hogy ezt a lehetőséget is elkótyavetyélte. És a 26. percben ezt megbüntette a Villarreal: Pau Torres kiugratásával Samu Chukwueze iramodhatott meg a kapu felé, és még szerencséje is volt, mert az őt fogó Jordi Alba elcsúszott. A nigériai szélső elhúzta a labdát ter Stegen mellett, és az üres kapuba passzolt.

A gólöröm tovább tartott, mint a hazaiak vezetése. Mingueza remek labdájával Antoine Griezmann lépett ki, és meglőtte a meccs – és a forduló – gólját: Épphogy alábökött a labdának, nagyon elegáns mozdulat volt, Sergio Asenjo pedig tehetetlenül figyelte, ahogy a játékszer áthull a feje fölött.

A hatalmas hiba pedig a 34. percben következett: Foyth, a sárga tengeralattjáró jobbhátvédje volt figyelmetlen, és úgy adta haza a labdát, hogy nem nézett hátra. Foyth így Antoine Griezmann számára adott gólpasszt…

A második félidő közepén fogyatkozott meg a hazai csapat: Manu Trigueiros kőkeményen lépett oda Lionel Messinek, talppal az argentin bokáját találta el. Nem volt szándékosság a dologban, csak nagyon elkésett a középpályás. Mehetett is az öltözőbe, nem folytathatta a mérkőzést.

A találkozón még két helyzet volt: A sérüléséből visszatérő Pervis Estupinan pár jó csel után Etienne Capoue elé tálalt, de a francia ter Stegen lábát találta el, míg a másik oldalon Ousmane Dembele labdájával Frenkie de Jong léphetett ki, de a holland ezen a meccsen be volt oltva gól ellen, ezt is kihagyta…

Nagyon fontos három pontot szerzett a Barca, akik így a bajnoki cím legfőbb várományosaivá léptek elő. Ki gondolta volna ezt az elbukott El Clasico után?

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.03.Spanyol Kupa
granada
3:5
barcelona
Spanyol Kupa
2021.01.09.La Liga
granada
0:4
barcelona
La Liga
2020.01.19.La Liga
barcelona
1:0
granada
La Liga
2019.09.21.La Liga
granada
2:0
barcelona
La Liga
2017.04.02.La Liga
granada
1:4
barcelona
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sevilla – Granada

Érdekes közjáték tarkította ezt a találkozót, hamarosan elmesélem, hogy mi is történt a lefújás után. Az első lefújás után…

A Ramón Sánchez Pizjuán nehéz terep, és erről az EL-ből kieső Granada is megbizonyosodhatott. Ivan Rakitic góljával ugyanis már negyedóra után vezettek a hazaiak. Gonalons akasztotta hátulról Papu Gomezt, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt, a horvát középpályás meg – ha szerencsével is, de – belőtte azt.

Maradt támadásban a Sevilla: Luuk de Jong fejjel, Suso és Papu Gomez lábbal próbálkoztak, de az eredmény a lefújásig már nem változott.

Szünet után azonban gyorsan meglőtte a másodikat Julen Lopetegui csapata. Papu Gomez szaladt el a balszélen, betört a tizenhatoson belülre, középen Lucas Ocampos várta a labdát, és védője szorításában a hálóba lőtt.

A 89. percben a semmiből szépítettek a vendégek: Kezezés miatt kapott tizit a csapat, és Roberto Soldado higgadtan értékesítette a lehetőséget.

És akkor jöjjön a közjáték: A bíró négyperces hosszabbítást mutatott, azonban három perc után lefújta a találkozót. A hazaiak az öltözőbe vonultak, viszont Soldadoék győzködni kezdték a játékvezetőt, hogy még van hátra egy perc. A bíró órája – állítása szerint – elromlott, emiatt fújta le hamarabb a meccset. Az akció sikeres volt, a sevillaiakat visszarendelték a pályára, és lejátszották a maradék 60 másodpercet. Ahol már semmi nem történt…

Összefoglalás

Ne feledjük, egy győzelemmel élre tör a Barca, így ezt a meccset még nagyobb elánnal fogják lejátszani. A Granada amúgy is az egyik kedvenc ellenfél, többször is megszórták őket. Volt itt 4-0, de ha egy picit visszamegyünk az időben, hatgólos sikert is találhatunk.

Koeman gálacsapata elérhető, csak Martin Braithwaite és Philippe Coutinho nem bevethető.

A Granadánál pedig csak Luis Milla. Ha lehet hinni a híreknek…

Quiniék az ötödik legjobb hazai mérleggel rendelkeznek, viszont idegenben kifejezetten pocsék teljesítményt nyújtanak (3-3-10). A Barca győzelme véleményem szerint nincs veszélyben.

És egy komoly verés is kinéz. Amikor a Barcának kell az eredmény, akkor megpróbálnak biztosra menni, és megszórni az ellenfelet. Lásd, a kupadöntő, ahol végig ők nyomtak, és a meccs csak az első gólig volt nehéz.

Most is erre számítok. Sok-sok gólra! Nem szokásom 2,5-nél magasabb overeket fogadni, de most kivételt teszek. Úgy gondolom, abszolút benne van a pakliban, hogy ezen a meccsen legalább 3,5 gól lesz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső