Bayer Leverkusen – Schalke 04: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 október 06.
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
V V D N D
  • BayArena
  • Október 08. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Schalke 04
Teljesítmény:
V V N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy tipp erejéig visszatérünk Németországba, találtunk egy olyan érdekesnek tűnő meccset, amiről megéri beszélni. Ez a Bayer Leverkusen – Schalke 04 mérkőzés, amely nemrégiben még hatalmas rangadó volt, most viszont… Most nem az.

A Leverkusennél eddig tartott a türelem, az FC Porto elleni vereséget követően azonnali hatállyal felállították a kispadtól Gerardo Seoane-t, a svájci jó másfél szezonon át bírta a kispadon. És már meg is van az utód, egy olyan mester érkezik, akit játékoskorában imádtam, maga volt az elegancia, és aki most megkapta első felnőtt legénységét. Xabi Alonsoról beszélek, a Real Sociedad, a Liverpool, a Real Madrid és a Bayern München fantasztikus rúgótechnikával megáldott védekező középpályásáról. Nem ismeretlen tehát számára a német közeg, talán valami ragadt rá a Bayernnél is, így könnyebben sikerül majd megértetni magát.

Ellenfelük az idén került vissza az első osztályba, miután tavalyelőtt nagyon csúnyán, simán estek ki az élvonalból. Idén sem lehetnek teljesen nyugodtak a szurkolók, hiszen a csapat nyolc meccsen hat pontot szedett össze, amivel épphogy nem kiesőhelyen állnak.

A lehető legrosszabbkor látogatnak a Leverkusenhez, az új seprű jól seper, és a hazai játékosok mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy jó benyomást tegyenek Xabi Alonsora.

Talán ezért is ilyen alacsony a hazai győzelemre a szorzó, 1.50-et fizetnek, ha nyernek Diabyék, 4.50 a döntetlen, és 6-szoros pénzt ér a gelsenkircheni siker.

Bayer Leverkusen

Eddig tartott tehát Gerardo Seoane karrierje a Bayer Leverkusennél. Valljuk be, nagyon érett már. Érdekes az edzők élete, míg tavaly ünnepelték őt a megszerzett bronzérem miatt, idén semmi sem sikerült a mesternek, és biztosan sokan alig várták, hogy a kirúgás megtörténjen. Szerintem nagyon izgalmas döntés volt Xabi Alonsot választani, ha jól tudom, ő már korábban is kacsintgatott egy BuLi-állás felé, emlékeim szerint a Borussia Mönchengladbach akarta kinevezni. Egyébként a Real Sociedad ifjoncait edzette eddig, felnőtt tapasztalata tehát nincs.

Szóval Seoane… A svájci az idény elejét nagyon elszúrta, de úgy hiszem, nem csak ő tehet arról, hogy a Leverkusen ennyire gyengén indított. A tavalyi kulcsemberek közül Florian Wirtz sérült, Patrick Schick és Moussa Diaby pedig közel sem annyira eredményes, mint voltak tavaly.

Ennyi már elegendő a sikertelen kezdéshez. A végső lökést az FC Porto elleni vereség adta meg, ami alakulhatott volna másképp is, de a németek első félidőben rúgott gólját nem adták meg, majd Schick kihagyott egy tizenegyest. Megint.

A végére a vendégeknél elszakadt a cérna, és Jeremie Frimpongot ki is állították. A csapat esélye a továbbjutásra minimálisra csökkent, miután három mérkőzésből kettőt elveszítettek.

A bajnokságban sem sokkal rózsásabb a helyzet, konkrétan a tavalyi bronzérmes kiesőhelyen áll. Az utolsó előtti hely az övék, csak a Bochum szerzett kevesebb pontot.

Alonso tehát nem olyan helyre érkezik, ahol kolbászból van a kerítés, de innen szép felállni. Merthogy nem fog a csapat kiesni, az biztos, de azt is megkockáztatom, hogy még a 7-8. hely környékére is odaérhetnek.

A legutóbb a bajnokságban hétvégén léptek pályára, mondanom sem kell, hogy nem tudtak nyerni. A Bayern München ellen esélyük sem volt, négyet kaptak végül, azt hiszem, hogy olcsón megúszták.

1-2-5-ös mérlegük van, 9 lőtt és 16 kapott góljuk.

Egyelőre megmondani is nehéz, hogy milyen filozófiát vall Xabi Alonso, annyi biztos, hogy kell valamit változtatni. A védekezést stabilizálni kell, a négyvédős rendszer többször is becsődölt, véleményem szerint ott kell elsősorban keresgélni. No meg motiválni kell valahogy a legjobbakat, hogy nem felejtettek el focizni.

Florian Wirtz közelít a visszatéréshez, de még kell neki idő, az interneten talált információk alapján november vagy december környékén állhat újra edzésbe. Szintén sérült Exequiel Palacios és Karim Bellarabi, kérdéses a játéka Sardar Azmounnak.

A várható kezdőcsapat:

Hrádecky – Tapsoba, Tah, Bakker – Frimpong, Paulinho, Andrich, Hudson-Odoi – Demirbay, Diaby – Schick

Egymás elleni meccsek:

A Leverkusen tavaly is itt volt a Bundesligában, de a Schalke nem. Így nem futottak össze. Az azt megelőző esztendőt a királykékek leginkább elfelejtenék, annyira gyengén szerepeltek. Úgy cserélgették az edzőiket, mint mások az alsónadrágot, nem is csoda, hogy úton-útfélen megverték őket.

A Leverkusen például kétszer: Ősszel Gelsenkirchenben, tavasszal meg otthon. Érdekesség, hogy idegenben simábban tudtak győzni, mint otthon.

A Schalke évek óta nem nyert a Leverkusen ellen, már négy éve annak, hogy idegenben 2-0-ra győztek.

Most is idegenben kellene pontokat szerezni, ami a kiesőhelyen álló Leverkusen ellen akár még össze is jöhetne, ha a Schalke nem lenne ilyen gyenge…

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.03.Bundesliga
bayer leverkusen
2:1
schalke 04
Bundesliga
2020.12.06.Bundesliga
schalke 04
0:3
bayer leverkusen
Bundesliga
2020.06.14.Bundesliga
schalke 04
1:1
bayer leverkusen
Bundesliga
2019.12.07.Bundesliga
bayer leverkusen
2:1
schalke 04
Bundesliga
2019.05.11.Bundesliga
bayer leverkusen
1:1
schalke 04
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Schalke 04

Nem csak Leverkusenben, de Gelsenkirchenben sincs kolbászból a kerítés, a Schalke egyelőre nem tudja azt a játékot nyújtani, amit a Werder. Vagy legalább azt, ami a másodosztály megnyeréséhez elég volt.

Az együttest nem jó ennyire lent látni, de a tavalyelőtti szezonban már megszokhattuk, hogy ők többé már nem egy élcsapat. Nem is lesznek jó darabig, szerintem annak is örülhetnek, ha végül nem esnek ki. Mert most olyan csapatok vannak elég mélyen, akik hamarosan összeszedik magukat. Mint a mostani ellenfelük.

Az együttes a hétvégén nagy csatában szenvedett vereséget az Augsburg ellen. Az becsülendő, hogy 2-0-s hátrányból is fel tudtak állni, előbb Simon Terodde szépített, majd a második félidőben Tom Krauss góljával 2-2-re módosították az állást. Ráadásul a vendégektől kiállítottak egy játékost, így megnyílt az esély a fordítás előtt is! Ehelyett a hajrában kaptak még egyet, és onnan már nem tudtak egyenlíteni.

Kellett volna a három pont, de még egy döntetlen sem jött volna rosszul. Eddig egy meccset nyertek, háromszor döntetlent értek el és négy alkalommal kikaptak.

Ők kapták a bajnokságban a második legtöbb gólt, konkrétan 17-et. Idegenben nyeretlen a gárda, két döntetlen, két vereség, két rúgott és öt kapott gól a mérleg.

Egy mondatra visszakanyarodva az Augsburg elleni meccsre: Sepp van den Berg és Rodrigo Zalazar is komolyan megsérült a találkozón, és minden valószínűség szerint a következő naptári évben léphetnek csak pályára. Szintén nem bevethető Marcin Kaminski és Cédric Brunner.

Frank Kramernek fel van adva a lecke, és lényegében a júliusban kinevezett edzőt – látva, milyen gyakran cserél edzőt a Schalke – hamarosan kirúghatják.

A várható kezdőcsapat:

Schwolow – Matriciani, Greiml, Yoshida, Ouwejan – Flick – Mohr, Drexler, Bülter – Terodde, Polter

Tippelde

Van fantázia a hazaiakban, nehéz kívülről megállapítani, hogy mi nem működött idén. Valószínűleg már a fejekben is gond volt, a játékosok sem hitték el, hogy kijöhetnek ebből a gödörből.

Xabi Alonso első meccse előtt fontos, hogy visszaadja a játékosok hitét, és mivel a pályán is vezér volt, edzőként is nagy taktikusnak gondoljuk. Úgy hiszem, a Leverkusen simán fogja megnyerni a szombati mérkőzést.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.47 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.50 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.50 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső