Bayer Leverkusen – VfL Bochum: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2023 január 24.
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
N N N N V
  • BayArena
  • Január 25. 20:30
Nézd élőben itt:
Rabona
VfL Bochum
Teljesítmény:
N D V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai második meccsünk is bőséggel tartogathat izgalmat, még annak ellenére is, hogy nem épp egy klasszikus rangadó ez a találkozó. De két jó formában levő, mondhatni, magára találó együttes feszül majd egymásnak Leverkusen városában, a helyi Bayer azt a Bochumot fogadja, amelyik az ősz elején jó nagy előnyt adott a többieknek, és csak most kezdte aktivizálni magát. Mondjuk ez ismerős a hazai szurkolók számára is, a Bayer Leverkusen története egyik legrosszabb szezonkezdésén van túl. Volt olyan időszaka a Bundesliga idei szezonjának, amikor mind a ketten kiesőhelyen álltak. És lám, most már nincsenek ott, megindultak felfelé.

A Leverkusen szezonja némiképp kuka, én azt mondom. A legjobb, amit elérhetnek, az a nemzetközi szereplés, azt mondom, erre még megvan az esély, de a BL-ről szerintem lemondhatnak.

A Bochum semmi mást nem szeretne, mint amit tavaly elértek: Kényelmesen bennmaradni az első osztályban.

Az egyikük zsinórban három, a másik négy győztes meccsnél tart. Szerda este derül ki, hogy melyikük sorozata folytatódik tovább. Azok, akik az online sportfogadás kedvelői, de annyira nincsenek beható ismeretekkel a Bundesliga felé, hajlamosak lehetnek csak a név alapján ítélni. Vagy épp a helyezés alapján. És ez nem feltétlenül a helyes irány. Nem azt mondom, hogy nem a hazaiak a mérkőzés esélyesei, mert de, ők azok, csak kellő óvatossággal kell eljárnunk a Bayer Leverkusen – VfL Bochum meccsen, mert az edzőváltás óta tényleg kezd magához térni a vendégcsapat.

A bukik persze letették a voksuk, méghozzá Xabi Alonso csapata mellett. A Unibet oldalán található szorzók egyértelműek: 1.45 a hazaiaknak, 6.50 a vendégeknek, 4.75 a döntetlennek.

Bayer Leverkusen

Xabi Alonso kinevezésétől nagyon féltek a németek, pedig nem kellett volna. Hiába nincs rutinja, nagyszerű munkát végzett a Real Sociedad utánpótlásában, nem hiába környékezte meg anno a Real Madrid is, még Carlo Ancelotti érkezése előtt. És azóta a mester csak szívta a tudást magába, amit most Leverkusenben kamatoztat. Persze, hosszú távú sikerről még felesleges beszélni, de az már beszédes, hogy Gerardo Seoane távozását követően az együttes összekapta magát, a BL-ben megszerezték a harmadik helyet, a bajnokságban pedig egymást érik a győzelmek. Három sikerrel fejezték be a rövidített őszi szezont, majd most újra pontokat tudtak szerezni.

Nem sokon múlt, hogy megégessék magukat. A Borussia Mönchengladbach otthonában játszottak, és egyórányi játék után a kezükben volt a meccs. A gyenge, sokat hibázó védelem kétszer is kapitulált az első félidőben, Mitchel Bakker után Amine Adli lőtt a hálóba, majd bő egy óra elteltével Nadiem Amiri is beköszönt Jonas Omlinnak.

Talán túlságosan is belekényelmesedtek a mérkőzésbe, mert Lars Stindl kétszer is szépíteni tudott, így a vége egészen izgalmasan alakult a találkozónak. De megszerezték a három pontot, és most csak ez számít.

Egyre közelítenek az élbolyhoz, bár még nagy a lemaradásuk. Azonban, ha így folytatják, nemsokára beérik a többieket. Jelen pillanatban a kilencedik helyen tartózkodnak, hat győzelmük van, három döntetlenjük és hét vereségük, ennek zömét még Alonso elődje hozta össze, ezért is kellett mennie.

Van még mit a hazai mérlegen javítani, ugyanis 3-2-3-mal állnak most a középmezőnyben, de a számlájukra írható, hogy az utóbbi öt meccs egyikén sem szenvedtek vereséget.

Ugyan Florian Wirtz már felépült, de Xabi Alonso nem dobta egyből a mélyvízbe, egy ilyen komoly sérülés után nem is elvárható, hogy a fiatal támadó középpályás azonnal a kezdőben kössön ki. Így véleményem szerint ezúttal is csak csere lesz. Ahogy Adam Hlozek is, Nadiem Amiri a góljával kiérdemelte a helyet a kezdőcsapatban. Mi más változtatást nem várunk.

A sérültekkel még adós vagyok: Timothy Fosu-Mensah, Charles Aránguiz és Patrick Schick nem szerepelhet minden valószínűség szerint.

A várható kezdőcsapat:

Hradecky – Tapsoba, Hincapié, Kossounou – Frimpong, Palacios, Andrich, Bakker – Diaby, Amiri, Adli

Egymás elleni meccsek:

Szerintem csak a tavalyi évet kell figyelnünk, amikor a két csapat egymás elleni statiját nézzük, ugyanis azelőtt alig volt tétmeccsük, vagyis volt, de elég régen. A közelmúltban csak barátságos meccseken mérték össze a tudásukat, az meg nem ad semmi közelebbit. A Bochum tavaly került vissza az első osztályba, és egy meglehetősen jó szezont futott. A Leverkusent is elkapták egyszer, ami azért nagy szó, mert az előző idényben az együttes bronzérmet szerzett. Az idegenbeli mérkőzésnek lett 0-0 a vége, az őszit a Bayer hazai környezetben megnyerte 1-0-ra.

Előző 5 meccs eredménye
2022.04.10.Bundesliga
vfl bochum
0:0
bayer leverkusen
Bundesliga
2021.11.20.Bundesliga
bayer leverkusen
1:0
vfl bochum
Bundesliga
2018.03.22.Barátságos Mérkőzés
bayer leverkusen
5:2
vfl bochum
Barátságos Mérkőzés
2017.08.31.Barátságos Mérkőzés
bayer leverkusen
1:2
vfl bochum
Barátságos Mérkőzés
2017.01.17.Barátságos Mérkőzés
bayer leverkusen
2:1
vfl bochum
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

VfL Bochum

Nagyon fontos mérkőzést nyert meg a VfL Bochum a hétvégén. A csapat Thomas Reis irányítása alatt elképesztően gyenge volt, emlékeim szerint azt mondtam, a visszaesés következtében már más edző sem fogja tudni megmenteni őket a kieséstől. Korai volt ilyet mondanom. Jött ugyanis Thomas Letsch, és ha nem is faragott világverő együttest a Bochumból, már nincsenek kiesőhelyen. Ami nagy teljesítmény, látva az első nyolc meccset…

Az ellenfelük a Hertha BSC csapata volt, akiket 3-1-re vertek meg. Philipp Hofmann volt a mérkőzés talán legjobbja, aki az első, majd a második félidő elején is betalált, a kettő között pedig az új szerzemény, Keven Schlotterbeck növelte a hazaiak előnyét. A Hertha szépítése túlságosan későn jött, Kempfék ennél közelebb nem is tudtak zárkózni.

A győzelem már zsinórban a harmadik volt, a mérleg így 5-1-10 jelenleg. Nem mondanám, hogy biztonságban vannak, akár egy vereséggel visszakerülhetnek a piros vonal alá. Így nem állhatnak le, de azt gondolom, nem is akarnak. Még ha az ellenfél papíron sokkal erősebb is.

Idegenben a Bochum a Bundesliga második legrosszabb csapata, ami azért csökkenti az esélyeiket. Egy győzelmük van, ezt novemberben szerezték, azt megelőzően egymás után hétszer kaptak ki… Mérhetetlenül sok gólt kapnak, már most 22-nél járnak, ami a legtöbb a Bundesliga csapatai között.

Letsch munkája, ami a kezdőcsapatot illeti, nem lesz könnyű. Van néhány sérültje, mint például Konstantinos Stafylidis, Cristian Gamboa vagy Michael Esser, kérdéses, hogy Lys Mousset, vagy a Hertha ellen jól játszó Saidy Janko pályára léphet-e.

Ó, azt nem is említettem, hogy van egy friss igazolásuk, a Dortmund utánpótlásából szerezték meg Moritz Broschinskit, aki a támadásokban tud segítséget nyújtani. A múltkori mérkőzés után nem gondolnám, hogy a kezdőbe kerül, de csereként bemutatkozhat szerdán.

A várható kezdőcsapat:

Riemann – Janko, Ordets, Schlotterbeck, Soares – Holtmann, Stöger, Losilla, Förster, Antwi-Adjei – Hofmann

Tippelde

Egy Rajna-parti csapat lesz ez, a két együttest alig 70 kilométer választja el egymástól. A sok utazásra így nem lehet majd fogni az esetleges vereséget. Ami szerintem nem is esetleges, nagyobb esélyt látok rá, hogy a Bayer Leverkusen tudja folytatni a jó sorozatát.

A Bochum jó úton halad a bennmaradás felé, nekik nem a Leverkusent és a hasonló erősségű csapatokat kell legyőzni. Érzésem szerint nem hagyják magukat, de gólt nem fognak tudni szerezni, az utóbbi időben hazai pályán betonkemények Kossounouék.

Összefoglalva tehát: Hazai győzelem lesz majd a mérkőzésen, és csak az egyik csapat talál a hálóba.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.45 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.43 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.46 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső