Bayer Leverkusen – Wolfsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 29.
Bayer Leverkusen
Teljesítmény:
V D D V N
  • BayArena
  • Október 30. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolfsburg
Teljesítmény:
V V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Arról már sokszor beszéltünk a közelmúltban, hogy a Wolfsburg csapata milyen mély gödörben van. Az anno még listavezetőként álló farkasokkal azóta nagyot fordult a világ, Mark van Bommel együttese egészen a kilencedik helyre zuhant vissza a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában továbbra is nyeretlenek, egy döntetlen és két vereség áll a nevük mellett, amivel természetesen az utolsó helyen állnak. A német kupából korábban búcsúztak, no nem azért, mert kikaptak volna, hanem azért, mert van Bommel figyelmetlen volt és eggyel többet cserélt, mint kellett volna. Itt egy adat, ami jól summázza, hogy mennyire rossz a szitu a csapat háza táján: Utolsó győzelmüket szeptember 11-én szerezték, vagyis lassan két hónapja nem tudtak senkit legyőzni. Pedig játszottak verhető csapatok ellen is…

És ha már német kupa, Gerardo Seoane-éknak sem kell a jövőben a Pokallal foglalkozni, ugyanis 21—es vereséget szenvedtek hazai pályán a Karlsruhe együttesétől. Ha valaki nem annyira járatos a német fociban, nekik elmondanánk, hogy ők a német másodosztály középmezőnyének tagjai.

Rendben, lehet arra fogni a vereséget, hogy a Leverkusen B csapattal állt fel, de ez sem fedi a valóságoat, játszott Diaby, Amiri, Adli, Paulinho, Tah, Tapsoba, Bakker, Hradecky… Ők az alapcsapatnak is tagjai. A gyógyszergyáriak a Bayern München elleni zakó óta nem találják önmagukat, most van esély, mert a Wolfsburg még náluk is rosszabbul áll.

Folytassuk a napot a Bayer Leverkusen – Wolfsburg találkozóval!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Köln – Bayer Leverkusen: 2-2

G.: Modeste (2) ill. Schick, Bellarabi

Ahogy említettem, a Bayern München elleni 1-5 óta kicsit megrogytak a gyógyszergyáriak. Iksz az EL-ben, iksz a bajnokságban, kiesés a kupából. Gerardo Seoane pedig mérges lehet a Kölnben elért eredmény miatt, hiszen a 20. percben csapata már 2-0-ra ment. A biztonságos lezárás helyett aztán visszahozták a meccsbe a hazaiakat, és így két pontot a RheinEnergieStadionban hagytak…

A kezdők:

Köln:

Horn – Schmitz, Kilian, Czichos, Hector – Ljubicic – Ozcan, Duda, Kainz – Modeste, Uth

Bayer Leverkusen:

Hradecky – Frimpong, Kossounou, Tah, Hincapie – Andrich, Demirbay – Bellarabi, Wirtz, Diaby – Schick

Kölnben újra megéri meccsre menni, a látogatási kedvet jól mutatja, hogy a stadionban szinte teltház fogadta a csapatokat. Bár az első félidőben a szurkolók szomorkodhattak, de nincs jobb érzés annál, mint mikor a nagynevű ellenfelet végül be tudja a kedvenc csapatod fogni. Úgyhogy hiába nem nyertek a hazaiak, a szurkolók elégedetten távozhattak.

A 15. percben jártunk, amikor az EB gólkirálya, Patrick Schick a vendégeknek szerzett vezetést. A cseh támadó Moussa Diaby kiugratását becsúszva váltotta gólra, a támadás pedig abból indult, hogy a Köln a félpályánál eladta a labdát.

Két perccel később újabb gólt kaptak a hazaiak, most Kevin Bellarabi talált a hálóba. Florian Wirtz szép esernyő csele után Robert Andrichot indította, aki képtelen volt kapura lőni a labdát, szerencséjére az Bellarabi elé pattant, a német középpályás nem cicózott, egyből lőtt. Jól tette.

Egy harmadik góllal minden bizonnyal le is zárhatták volna a meccset, ehhez közel álltak a vendégek, három az egyre vezették a labdát, Jeremie Frimpong középen választhatta volna két társát is, ám inkább kapura lőtt. A labda a kapufáról kipattant, így a lehetőség oda lett. Középen természetesen Patrick Schick számonkérte csapattársát, tegyük hozzá: Teljes joggal. Nyilván a végeredmény tudatában könnyen okoskodunk, de az ilyen szituációt könnyű sakk-mattig játszani. Frimpong inkább az egyéni dicsőségre hajtott.

A fordulás után egy jobb Köln lépett pályára, ennek pedig a 63. percben eredménye is lett. Jonas Hector ívelése Tah feje felett átszállt, Anthony Modeste átvette a labdát, majd laposan Hradecky mellett kapuba lőtt, 1-2.

A francia csatár idén nagyot megy, jönnek a gólok, ezen a meccsen összesen kettőig jutott. A hajrára a Leverkusen abszolút defenzívvé vált, a Köln pedig nagyon akarta a másodikat. Meg is kapták, Modeste ezúttal fejjel vette be Lukas Hradecky kapuját.

A bakkecskéknek tehát sikerült pontot menteniük – megérdemelten -, ha így folytatják, idén nem lesznek kiesési gondjaik…

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.23.Bundesliga
bayer leverkusen
0:1
wolfsburg
Bundesliga
2020.09.20.Bundesliga
wolfsburg
0:0
bayer leverkusen
Bundesliga
2020.05.26.Bundesliga
bayer leverkusen
1:4
wolfsburg
Bundesliga
2019.11.10.Bundesliga
wolfsburg
0:2
bayer leverkusen
Bundesliga
2019.01.26.Bundesliga
wolfsburg
0:3
bayer leverkusen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolfsburg – Freiburg: 0-2

G.: Lienhart, Höler

Egészen elképesztő mélyrepülést hajt végre Mark van Bommel csapata. Pedig olyan szépen indultak, de látványosan visszaestek, és ebből a gödörből azóta nem sikerült kikászálódni. Bár ezen a meccsen őket tartották favoritnak végül nem sikerült három pontot szerezniük. De még egyet sem. Minden úgy történt, ahogy azt mi elképzeltük, freiburgi sikerrel számoltunk.

A kezdők:

Wolfsburg:

Casteels – Mbabu, Lacroix, Brooks, Otávio – Vranckx, Guilavogui, Arnold – Baku, Nmecha, Steffen

Freiburg:

Flekken – Gulde, Lienhart, Schlotterbeck – Kübler, Eggestein, Höfler, Günter – Jeong, Höler, Grifo

Az első félidőben már vezetést szerzett a Sallai Roland nélkül felálló vendégcsapat. A magyar támadó még a Leipzig ellen sérült meg, Orbán Willivel ütközött, azóta még ezen nem tudott túllendülni, de visszatérése már közel van egyébként, akár már most szombaton játszhat. De a Freiburg csapatáról olvashattatok már az előző cikkünkben…

Szóval, a vezetés: A 27. percben Vincenzo Grifo baloldali szabadrúgása után Philipp Lienhart közelről lőhetett kapura, a védők elaludtak és szabadon hagyták az osztrákot, aki először Casteelst találta el, de a labda visszapattant elé, így sikeresen ismételhetett. Nem mert örülni Lienhart, a játékvezető a partjelző intésére lest jelzett, de a VAR megmutatta, hogy Kevin Mbabu lába belógott, ami miatt mégsem vették el a védő harmadik gólját.

A találatot követően Lukas Nmecha könnyedén egyenlíthetett volna, épp Lienhartot forgatta meg, betört a tizenhatoson belülre, lövése pedig a felsőlécen csattant. Nagy helyzet volt…

A Freiburg védői igazán gólveszélyesen játszottak ezen a délutánon, a lefújás előtt nem sokkal Nico Schlotterbeck centikkel tévesztette el a bal felső sarkot.

A második játékrész egyik legfontosabb jelenete az volt, hogy Lukas Nmecha egyenlített. Ám a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást, mivel a támadó kézzel ért labdába, úgy tudta megtartani a játékszert. Ez pedig természetesen nem szabályos…

Végül a Freiburg dűlőre vitte a dolgokat, a 68. percben Lukas Höler labdaszerzése után Christian Günterrel játszott össze, a balhátvéd a tizenhatoson belül visszaadta a kölcsönt Hölernek, aki laposan lőtt a hálóba, Casteels ugyan elfeküdt, de nem tudott védeni.

A Freiburg kilenc fordulót követően öt győzelemmel és négy döntetlennel a tabella harmadik helyét foglalja el. Lehetséges, hogy ők lesznek idén a meglepetéscsapat? Eddig nagyon úgy tűnik…

Összefoglalás

Mondanám, hogy itt az idő játszani egy felhozó meccset a Leverkusennek, mert ezt a Wolfsburgot simán lehetne verni, annyi a hiányzó, de nem panaszkodhat ez ügyben a hazai csapat sem. Vagyis, pont, hogy panaszkodhatnak, mert ott is akad fontos játékos, aki nem szerepelhet. Példának okáért Moussa Diaby, a francia válogatott támadó, aki begyűjtötte ötödik sárga lapját. De nem lesz ott a fő gólvágó, Patrick Schick sem, valamint kiesett a Köln ellen gólt szerző Kevin Bellarabi is. Charles Aranguiz, Timothy Fosu-Mensah, Julian Baumgartlinger szintén zenész, míg Lucas Alario szereplése kétséges. Nem is tudom, mi lesz, ha Alario nem tudja vállalni a játékot…

A Wolfsburgnál továbbra is hiányozni fog Wout Weghorst a koronavírus miatt, ahogy William, Xaver Schlager, Bartosz Bialek is sérült, most pedig még az is előfordulhat, hogy Kevin Mbabu, Sebastiaan Bornauw, Admir Mehmedi és Jérome Roussillon sem játszhat.

Egyre csak nő a sérültek száma, nincs irigylésre méltó helyzetben a holland szakember…

Tavaly spóroltak a csapatok a gólokkal egymás ellen, volt egy 0-0-s meccsük, a tavasszal pedig a Wolfsburg 1-0-ra tudott nyerni.

Ez lehet a jubileumi, tizedik nyeretlen meccs, amit zsinórban megvívnak a farkasok, de nem vagyunk biztosak benne, hogy ennyi hiányzóval a Leverkusen nyerni tud, akármilyen gyengén teljesít a Wolfsburg. Most is két és fél gól alatti meccsre számítunk, az eredményt illetően pedig nagyon hajlunk a döntetlen felé. Szerintünk meg is lesz…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső