Bayern München – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 04.
Bayern München
Teljesítmény:
N N V D N
  • Allianz Arena
  • Március 06. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Fel kellett ütnöm a szinonimaszótárt, hogy valami más kifejezést találjak a rangadó szóra, mert annyi, de annyi jó meccs lesz a hétvégén, hogy már én magam unom leírni ezt. Az egyik oldal a következő lehetőségeket dobta fel: próbatétel, futam, megmérkőzés, versengés, vetélkedés, versenyzés, tusakodás, tusa, ütközet, vetélkedő, párbaj, bajnokság, játszma, küzdelem, kihívás, összecsapás, meccs, megmérettetés, verseny, erőpróba, mérkőzés, viadal, megpróbáltatás, harc, játék, találkozó.

Németországba utazunk, hogy a Bayern München – Borussia Dortmund összecsapását vegyük górcső alá. Ez tavaly még nagyobb meccs volt, tekintve, hogy a Dortmund ott volt közvetlenül Hansi Flickék mögött, de ez a mostani idény egy kicsit más. A sárga-feketék a vártnál gyengébben szerepelnek, miközben van két-három olyan csapat is, akik feljavultak és előzik is Marco Rose Edin Terzic csapatát. Nem nyelvbotlás volt ez, nyártól valóban a Borussia Mönchengladbach vezetőedzője veszi át a kispadot, de most még a megbízott mesterrel kellene jó eredményeket elérni.

Kezdjünk!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayern München – Köln

A meccset csak a kispadon kezdte a sérüléséből felépülő Gnabry, valamint Thomas Müller – Kingsley Coman kettős is. Helyettük Choupo-Moting, Musiala és Leroy Sané voltak Robert Lewandowski mögött. Ez is egy bombaerős csapat, valljuk be, szóval sok félnivalója nem volt a bajoroknak. Főleg, hogy a vezetés már a 18. percben megvolt: Leon Goretzka beadására érkezett Eric Maxime Choupo-Moting, aki ezzel első bajnoki gólját lőtte meg a Bayern mezében.

Negyedórával később jött a második, ismét Leon Goretzka adta a gólpasszt (egy gyönyörű csel után), Robert Lewandowski pedig a hálóba lőtt. Neki ez nem az első bajnoki gólja volt… Hanem a 27. El-ké-pesz-tő!

A Köln annyira nem volt egy súlycsoportban ellenfelével, hogy még csak egy kósza kapu felé tartó lövést sem tudtak megereszteni, Manuel Neuer álmoskásan ballagott le a szünetben.

A fordulás után a semmiből szépített a Köln, Skhiri használta ki azt, hogy Alaba és Boateng egymásra vár, majd ügyesen átemelte Neuert.

A 64. percben aztán Müller és Gnabry beállt, és a német támadó középpályás 14 másodperccel később már ki is osztott egy gólpasszt kedvenc társának, Lewandowski volt ismét a gólszerző.

Az utolsó tíz percbe még belefért két gól, mindkettőt Serge Gnabry szerezte. Kiütés, méghozzá teljesen jogosan, a Köln egyáltalán nem tudott ellenállást kifejteni…

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.07.Bundesliga
dortmund
2:3
bayern münchen
Bundesliga
2020.09.30.Német Szuperkupa
dortmund
2:3
bayern münchen
Német Szuperkupa
2020.05.26.Bundesliga
dortmund
0:1
bayern münchen
Bundesliga
2019.11.09.Német Szuperkupa
bayern münchen
4:0
dortmund
Német Szuperkupa
2019.08.03.Bundesliga
dortmund
2:0
bayern münchen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Dortmund – Arminia Bielefeld

Kötelező győzelem, erre számított mindenki, a Dortmund lehet bármilyen formában, az osztályozós helyen álló újoncot illik megverni. És a Dortmund így is tett, a lefújáskor három góllal rúgtak többet, mint ellenfelük.

A kapuban Hitz szerepelt, Roman Bürki csak a kispadon foglalt helyet, visszakerült a kezdőbe Gio Reyna, a széleken Reus és Sancho próbálkozott, elől pedig természetesen Haaland játszott.

Eseménytelen első félidőt láthattunk, ahol csak Marco Reus kapufáját, és Sergio Cordova eltékozolt ziccerét érdemes megemlíteni. Mindkettő nagy lehetőség volt, de nem tudtak élni vele a felek.

A gólok a második félidőben jöttek, három perccel a kezdés után Jadon Sancho passzolt Mahmoud Dahoud elé, aki jó 18 méterről, laposan tüzelt, Ortega későn látta meg a labdát és nem is tudott moccanni sem.

Tíz perccel később Amos Pieper rúgta fel az ötösnél Reust, jöhetett a büntető, amit Jadon Sancho lőtt be.

Az utolsó gól pedig egy olyan játékos nevéhez fűződik, aki nagy reménységként érkezett, klubja is azt gondolta, hogy sokat fog tudni fejlődni itt, de alig-alig jut szerephez. Ő Reinier, aki Favre alatt szinte egyáltalán nem játszott, de Edin Terzic sem vitte túlzásba a brazil játszatását.

Most is csereként szállt be, de nem kellett sok neki a gólhoz, csak 22 másodperc. A gólpasszt Haalandtól kapta, aki lőhetett is volna, de inkább biztosra ment. Jól tette…

Összefoglalás

Mindketten érdekeltek a Bajnokok Ligájában, sőt mindketten előnyből várhatják a folytatást, de amíg a Bayernnek még van egy hete felkészülni a Lazio elleni visszavágóra (aminek első felvonását 4-1-re nyerték az olasz fővárosban), addig a Dortmund már kedden pályára lép a Sevilla ellen. Ők 3-2-re nyertek a Ramón Sánchez Pizjuánban, értelemszerűen keményebb dolguk lesz…

Látszik, hogy Terzic próbálkozik, Dahoud játszatása jó húzásnak bizonyult, de a Bayern azért keményebb falat, mint a Bielefeld vagy a Sevilla.

Nehezíti a sárga-feketék dolgát, hogy Guerreiro és Sancho is összeszedett egy kisebb sérülést a Gladbach elleni kupameccsen, játékuk erősen kérdéses. Na meg, ott van az is, hogy megéri-e játszatni őket, amikor három nappal később fontos BL meccsük lesz?!

Witsel, Akanji, Schmelzer, Hazard, Zagadou és Piszczek sem vethető be, ez sem a legjobb jel a hétvégi meccsre nézve.

A Bayern Münchennél még mindig a jobbhátvéd poszt, ami necces, Pavard továbbra sem épült fel a koronavírusból, Tolisso, Nübel és Douglas Costa szintén nem játszhat.

Volt klubja ellen elég termékeny Robert Lewandowski, külön megjegyezném, hogy ismét jó esély van arra, hogy gólt rúgjon. És megint lehet majd összehasonlítgatni természetesen a két csatárt, Lewát és Hallandot.

Nem teheti meg Hansi Flick, hogy rotáljon, nem teheti meg, hogy ne vegye komolyan ezt az összecsapást, a Lipcse már csak két pontra van tőlük. Pihenni is tudnak még a Lazio előtti meccsig, szóval a lehető legjobb összeállítású Bayernt várom, gólokat, és hazai győzelmet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső