Bayern München – Lazio: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 16.
Bayern München
Teljesítmény:
N N N N V
  • Allianz Stadium
  • Március 17. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lazio
Teljesítmény:
N V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szerdán is vár ránk két mérkőzés a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből, körülbelül 11 óra után már tudni fogjuk, melyik az a nyolc csapat, amelyik továbbra is harcban lesz majd a serlegért. Szinte biztosan ott lesz a címvédő, a Bayern München ugyanis már az első mérkőzésen jelentős előnyre tett szert az ellenfél otthonában. A Lazio 4-1-es, súlyos vereséget szenvedett Hansi Flick együttesétől, holott akkor elég sokan hiányoztak a legjobbak közül. Most viszont kvázi teljes csapattal állhatnak fel a bajorok, ami nem növeli Simone Inzaghi csapatának esélyeit.

Legyünk reálisak. Van arra bármiféle esély, hogy innen a Lazio továbbjusson? Persze, azt mondjuk, hogy nincs, de egy harmadik perces kiállítás + tizenegyes a Lazionak mindent más megvilágításba helyezhetne. De ezzel nem lehet számolni előre, így hát a válaszom: Nem, nem juthat tovább reálisan nézve a Lazio.

De azért tippelni fogunk. Kezdjük el a Bayern München – Lazio mérkőzést!

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Olaszországban az előző körben!

Lazio – Bayern München

Hans-Dieter Flick nem számíthatott több fontos játékosára sem sérülés miatt. Nem volt ott Serge Gnabry, Thomas Müller, Benjamin Pavard, akik tényleg minden meccsen játszani szoktak, de Corentin Tolisso vagy épp Douglas Costa is a fontosabb játékosok közé tartozik. Így a kezdőben helyet kapott Jamal Musiala, a 17 esztendős angol középpályás is.

Az olaszoknál nagyjából mindenki egészséges volt, Radu és Luis Felipe volt az a két ember, akire Inzaghi nem számíthatott.

A mérkőzésen már a nyolcadik percben gólt szerzett a német együttes. Musacchio röviden adott haza egy labdát, amire Robert Lewandowski csapott le, eltolta Pepe Reina mellett a labdát, majd az üres kapuba lőtt.

A 17. percben Szergej Milinkovics-Szavics esett el a tizenhatoson belül – nem magától -, de a játékvezető a reklamáló Lazio játékosok legnagyobb megdöbbenésére nem ítélt tizenegyest. A 23. perc Luis Alberto helyzetét hozta el nekünk, a spanyol középpályás azonban ritka gyenge megoldást választott, Manuel Neuer könnyedén védett.

Két perccel később pedig jött a második vendéggól: Leon Goretzka passzolt, Jamal Musiala átvette a pattogós labdát, tolt rajta egyet, majd – mivel senki nem támadta meg az őt körülvevő öt Lazio védő közül – kapura lőtt. Pepe Reina hiába nyújtózott, a játékszer a jobb alsóban kötött ki.

Ez volt Musiala első gólja a Bajnokok Ligájában, három nappal később töltötte be a fiatal a 18. életévét, szép születésnapi ajándékot kapott saját magától.

A lefújás előtt pedig eldöntötték a meccset a bajorok, Kingsley Coman lövése után a kipattanó labdát Leroy Sané vágta a kapuba.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első véget ért: Bayern München góllal. Ezúttal nem a csatárok brillíroztak, hanem Francesco Acerbi botlott bele egy beadásba, öngól, 0-4.

Látványosan visszavett aztán a német együttes, a Lazio pedig minden mindegy alapon támadni kezdett.

Ennek a 49. percben meg is lett az eredménye, Joaquin Correa szépített. Később még több lehetőséget is kihagytak a hazaiak, így a vége 4-1 maradt, amivel Lewáék maximálisan elégedettek lehetnek.

Előző meccs eredménye
2021.02.23.Bajnokok Ligája
lazio
1:4
bayern münchen
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Furcsa időpontban, pénteken délután 3-kor rendezték a Lazio soron következő meccsét a sereghajtó Crotone ellen. A rómaiak a vártnál sokkal nehezebben tudtak felülkerekedni a kiscsapaton, az újonc kétszer is fel tudott állni, azonban a harmadik gólra már nem volt válaszuk, 3-2 lett a vége. A Lazio góljait Szergej Milinkovics-Szavics, Luis Alberto és a csereként beállt Felipe Caicedo szerezték. Ezzel a győzelemmel a Lazio két vereség után tudott újra nyerni, és jelenleg a Serie A hetedik helyén állnak.

A Bayern München Brémába látogatott, és próbálták kijavítani az őszi fiaskót, amikor hazai pályán csak 1-1-re voltak képesek a tavaly épphogy megmenekült Werder ellen. Sőt, ha emlékeim nem csalnak, azon a meccsen sokkal közelebb jártak a győzelemhez Sargenték.

Most viszont nem volt kecmec, a Bayern már a 35. percben 2-0-ra vezetett (Goretzka és Gnabry voltak a gólszerzők), a második félidőben Robert Lewandowski is betalált. A vége 3-1 lett, mert Fullkrug a rendes játékidő vége előtt szépíteni tudott.

A Bayern München továbbra is két ponttal vezeti hazája bajnokságát, de a BL-ből kiesett RB Leipzig igencsak szorongatja őket hátulról…

Összefoglalás

A Werder Bremen elleni meccsről hiányzott David Alaba, a müncheniek védőjének szereplése most is kétséges. Nem kell aggódnia a Bayern-fanoknak, simán tudják majd pótolni az osztrák védőt. Egyrészt ott van Niklas Süle, aki Benjamin Pavard felépülése után visszatérhet középre, másrészt pedig Lucas Hernández, aki nem csak a védelem baloldalán, de középen is bevethető. Ja, és senki nem mondta, hogy Alaba nem tudja vállalni a játékot… Aki biztosan nem lesz ott, az Douglas Costa és Corentin Tolisso.

Az ellenfélnél Lazzarri hiánya fájó, emiatt Mohamed Fares játszik majd a balszélen, míg Adam Marusic a jobbon. Rajta kívül Jean-Daniel Akpa Akpro is sérültet jelentett. És a már régóta pályán kívül rekedő Luiz Felipét se felejtsük el.

Lehet, hogy ez a párharc máshogy alakult volna, ha az első mérkőzésen megadják a tizenegyest, ami – nem csak szerintem – járt volna a Lazionak, de emiatt már kár keseregni. Azt tudom mondani, amit a Barca – PSG kapcsán is elmondtam: A Lazio célja nem lehet más, mint szépen búcsúzni a sorozattól.

Ennél többet nem tehetnek.

Azt gondolom, hogy a várható kezdő alapján a Bayern nem fogja elmismásolni ezt a visszavágót, és biztosan sok gondot fognak okozni a Lazio védelmének. Bízom a bajorok győzelmében, és a győzelem mellett azt is elképzelhetőnek tartom, hogy sok gólt fogunk látni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső