Bayern München – Mönchengladbach: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 11.
Bayern München
Teljesítmény:
N N N N N
  • Allianz Arena
  • Június 13. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mönchengladbach
Teljesítmény:
V N D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Számtalan remek mérkőzés várható a hétvégi Bundesliga fordulóban, ezek közül az egyik legjobbnak a Bayern München – Mönchengladbach meccs ígérkezik. Egyikük halad zsinórban a nyolcadik bajnoki címe felé, míg a másik hajt a BL-re, hajt a harmadik helyre, szóval lesz izgalom dögivel. A Bayern gólkirálya nélkül vág neki az összecsapásnak, ráadásul tegnap este a német kupa elődöntőjében kellett helyt állnia – erre is egy mondatban kitérünk majd -, szóval sűrű a menetrend a bajorok számára.

Hogy mi várható ezen a meccsen, na, ezt próbáljuk meg kideríteni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayer Leverkusen – Bayern München

Hasonló rangadón van túl a Bayern, mivel a Leverkusen és a Gladbach ugyanannyi ponttal állnak a német első osztályú bajnokságban. Őket idegenben lesimázták Hansi Flickék egy gólokkal teli, jó összecsapáson.

A meccs a gyógyszergyáriak számára indult jobban, a 9. percben Alario közeli góljával ők szereztek vezetést.

A sok gól szinte borítékolható volt két ilyen támadókkal rendelkező meccsén (bár a Dortmund ellen is ezt vártam, ott mégis egyetlen gól döntött) és a csapatok nem okoztak csalódást.

Átvette a meccs irányítását a Bayern és egyre-másra vezették a formásabbnál formásabb akciókat, de nem tudtak egyenlíteni. A piros mezes hazaiak próbálták azért faragni is Mülleréket, ezzel is megfogni az egyre veszélyesebb hazai támadásokat.

Nem jött össze, Kingsley Coman a 29. percben szépen tekerte el a labdát Hradecky mellett.

A lefújás előtt pedig szinte el is döntötték a meccset: A 42. percben Goretzka lőtt 16-ról, lapos lövése utat talált a kapuba, habár talán Hradecky háríthatta volna. Majd Serge Gnabry lépett ki a 44. percben, ekkor még lábbal védett a kapus, egy perc múlva viszont végignézte, ahogy Gnabry a feje felett átemeli a labdát.

Negyed óra alatt mutatta meg a Bayern München, ki az úr Németországban.

És még nem volt vége: A 60. percben Thomas Müller kiosztotta szezonbeli 20. gólpasszát, Robert Lewandowski pedig meglőtte szezonbeli 30. gólját. Talán már unalmas, de akkor is: Félelmetes számok ezek.

A szépítés még összejött a Bayernek, amivel a „kiütés” jelzőt elkerülhették, a csereként beállt Wirtz góljával.

Havertz hiánya meglátszott a Leverkusenen, de valószínűleg ő sem tudta volna megakadályozni a müncheniek újabb diadalát.

Lesz azonban Peter Boszéknak lehetősége a javításra. Kedden este a Leverkusen kényelmes focival 3-0-ra verte a negyedosztályú Saarbrückent a német kupa elődöntőjében, szerda este pedig a Bayern München jutott túl ellenfelén (2-1-re nyertek a Frankfurt ellen), így a német kupa döntőjében újra találkozni fog a két együttes.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.07.Bundesliga
gladbach
2:1
bayern münchen
Bundesliga
2019.03.02.Bundesliga
gladbach
1:5
bayern münchen
Bundesliga
2019.01.13.Bundesliga
bayern münchen
4:2
gladbach
Bundesliga
2018.10.06.Bundesliga
bayern münchen
0:3
gladbach
Bundesliga
2018.04.14.Bundesliga
bayern münchen
5:1
gladbach
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Freiburg – Mönchengladbach

Rangadó volt ez is, a Freiburgnak is van miért küzdeni és természetesen a Gladbachnak is. Mindkettejük célja az európai kupaindulás, de a hazaiak az EL-ért, a vendégek a BL-ért hajtanak (és ők el is fogják érni céljukat).

A mérkőzés első félidejében inkább a Gladbach játszott veszélyesebben, de Schwolow kapus eszén nem tudtak túljárni Pléáék.

Voltak azért Freiburg lövések is, azonban Sommer is a helyén volt, vagy nem sikerült eltalálni a kaput.

A gólnélküli első félidőt követően is csak egyetlen találat volt ebben a meccsben: Nils Petersen egy perccel beállását követően talált fejjel a hálóba, ezt még Sommer sem tudta védeni. Petersen egyébként Sallai helyére állt be.

Ki tudja, mi történt volna a gólt követően, tudott volna-e egyenlíteni a Gladbach… Nem is kell folytatni ezt a mondatot, mert nem tudott. Többek között azért nem, mert a vendégek egyik legjobbja a kiállítás sorsára jutott. Alassane Pléa kapta meg második sárgáját.

Innentől a Freiburg még jobban felbátorodott és persze a vendégek is hajtottak egy gólért. Több terület nyílt meg a hazaiak előtt és csak rajtuk (no meg Sommeren) múlt, hogy nem lett többgólos különbség.

Az 1-0-ért ugyanannyi pontot adnak, mint a 3-0-ért, szóval a Freiburg egyáltalán nem lehet elégedetlen az eredménnyel, míg a Gladbach egy újabb esélyt tékozolt el, hogy közelebb lépjen a Leipzighez és lerázza magáról a Leverkusent.

Összefoglalás

Nem egyszer, nem kétszer viccelte már meg a Mönchengladbach a bajorokat. Nem kell messzire menni: Ősszel 2-1-re nyertek hazai pályán.

Akkor már Hansi Flick ült a kispadon, szóval még csak a Kovac-érára sem lehet fogni a vereséget.

A balhátvéd, Bensebaini duplázott azon a meccsen, a mindent eldöntő gólt tizenegyesből szerezte a 92. percben, ehhez pedig acélidegek kellenek.

Ecsetelni sem kell, hogy melyik csapat a legjobb a hazai statisztika alapján. Természetesen a Bayern München. Ennyire közel a célhoz nem fogják félvállról venni a mérkőzést, még akkor sem, ha bőven hibázhatnának.

Azonban nem szabad elfelejteni: Nem lesz Lewandowski, mivel eltiltását fogja tölteni. Persze, lesz bőven helyette játékos a pályán, aki gólt, gólokat szerez. Gnabry, Coman, Müller és Goretzka egyaránt lövik a gólokat. Néha Kimmich is arra téved, valamint a padról is lehet erősítést hívni Zirkzee vagy Perisic személyében.

Nem elvárható a győzelem a Gladbachnál, Pléa kiállítása miatt pedig gyakorlatilag Lilian Thuram fiára, Marcusra marad, hogy bevegye az éllovas kapuját.

Valamiért meglepetést szimatolok. Nem, nem gondolom, hogy az Allianz Arénában nyerhetnek Marco Rose-ék, de egy döntetlenre jók lehetnek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső