Racing Santander – Lugo: Fogadási Tippek és La Liga 2 előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 10.
Racing Santander
Teljesítmény:
N D V V N
  • El Sardinero
  • Június 13. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lugo
Teljesítmény:
D D N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vallom, hogy mindig nyitni kell az új felé, és ha már az egyik legnépszerűbb futballnemzet újraindítja bajnokságait, akkor nem szabad megállni az első osztálynál, szét lehet nézni a másodosztály meccsei között is.

Szeretem az alsóbb ligás meccseket. Ilyen szempontból a kedvenc a Championship, de szorosan követi a spanyol másodosztály. Hogy miért? Mert bár vannak erős, erősebb csapatok, ugyanúgy tud meglepetést okozni egy kisebb vagy gyengébbnek hitt csapat, ami sportfogadási szempontból kész főnyeremény.

Kiszámíthatatlan ligák ezek (élükön a francia másodosztállyal), de nagyon élvezetesek, mellesleg igazán jó iramú meccseket játszanak a felek.

Nem mellesleg két kisebb csapat meccse is hozhat színvonalas játékot. Ezért esett a választásom ezúttal egy spanyol másodosztályú kiesési rangadóra: A Racing Santander – Lugo meccsre.

Racing Santander

Aki szereti a spanyol focit, emlékszik a Racing Santander csapatára. Én magam Pedro Munitis játéka maitt emlékszem rájuk. A csupaszív játékos nem volt egy Lionel Messi, de olyan akarás és tűz volt benne, ami miatt nem lehetett nem kedvelni őt.

Azok a dicső idők már elmúltak, a csapat 2012-ben a másodosztályba, majd egyből a harmadosztályba zuhant, azóta liftezik a második és harmadik vonal között. Jelenleg is erre számíthatnak szurkolóik, hiszen ők az idei szezon egyik újoncai, de utolsó helyen állnak, és bár van még 11 forduló… Nehéz lesz kiharcolni a bentmaradást.

Jelenlegi keretükben 4-5 olyan futballista van, akik megütik a másodosztály szintjét: Kezdetnek ott van Zinedine Zidane fia, Luca.

A hálóőr a Real Madrid első csapatában is helyet kapott párszor, a tapasztalatszerzés céljából igazolt Kalábriába, azóta ő számít az elsőszámú kapusnak.

Meg kell még említeni Aitor Bunuelt és Jordi Figuerast, akik a jobb és balbekk szerepét töltik be a csapatnál és állandó játéklehetőséget érdemeltek ki teljesítményükkel.

A középpályán a francia Enzo Lombardot és a veterán Alvaro Cejudot kell megemlíteni. Előbbi játékos fiatal, a Mallorca adta kölcsön, utóbbi viszont már 36 éves. Nem számít, jó az öreg a háznál, hiszen Cejudo a házi gólkirály.

Lévén, hogy csatáraik nem igazán termelik a gólokat, leggólerősebb csatáruk David Rodriguez a maga két góljával.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.17.La Liga 2
lugo
1:1
racing santander
La Liga 2
2018.07.27.Barátságos Mérkőzés
lugo
1:1
racing santander
Barátságos Mérkőzés
2015.04.18.La Liga 2
racing santander
1:0
lugo
La Liga 2
2014.11.16.La Liga 2
lugo
0:0
racing santander
La Liga 2
2013.03.23.La Liga 2
lugo
3:2
racing santander
La Liga 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lugo

Nincs sokkal jobb helyzetben a Lugo sem, akik bár a La Liga 2 résztvevői hosszú évek óta, idén visszasüllyedhetnek a harmadosztályba. Már tavaly is rezgett a léc, ugyanis a 18. helyen végeztek, két ponttal előzték meg a Real Mayadahondát, akik már kiestek.

Idén pedig ők a 20.-ak. Innen szép nyerni…

Télen került hozzájuk a Valladolidtól kölcsönben Moctar El Hacen, aki első négy meccsén két gólt rúgott, remekül kezdte lugoi pályafutását.

Mellette még a két csatárt illeti dicséret: Manuel Barreirot és Cristian Herrerat.

A védelembe is elkél a segítség, az egyik legtöbb gólt ők kapták a bajnokságban (ugyanannyit, mint a Racing).

Összefoglalás

Mindkét csapat rengeteg döntetlent játszik, a Racing játszotta a legtöbb ikszes meccset, szám szerint 16-ot. Nem sokkal marad el a Lugo, akik 13-szor remiztek.

Legutóbbi találkozásuk alkalmával 1-1-es döntetlent játszottak, ez az eredmény dominál amúgy a csapatoknál, de ha a győzelmeket nézzük az örökmérleg tekintetében, akkor leheletnyivel több győzelmet láthatunk a Racing Santandernél.

Hazai pályán szerezték győzelmeik felét, ami ugyebár nem túl sok. Mellette 9 alkalommal ért véget döntetlennel a meccsük.

A Lugo is (természetesen) gyűjti a döntetleneket, 7-szer ikszeltek vendégként.

Eltiltás miatt a hazai oldalon Bunuel nem játszhat, míg a vendégeknél eltiltott nincs, de sérült van. Antonio Campillo és Borja Dominguez még tavaly év végén szerzett sérülésüket nyögik.

A fogadóirodák arra látnak nagyobb esélyt, hogy a Racing nyer. Én is hajlok efelé, de nem szabad elfeledkezni töméntelenül sok döntetlenjükre. Itt is él az állítás, miszerint az újrakezdés előtt nehéz tippelni, látni kellene egy-két meccset, hogy jobban a dolgok mögé lássunk. Ennyi információból azt mondom: Nem lennék meglepődve egy X-nél, de a Racingra megy a tippem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső