Betis – Valencia: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 16.
Betis
Teljesítmény:
D D N V N
  • Benito Villamarín
  • április 18. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Valencia
Teljesítmény:
D D V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nagyon régen volt már spanyol első osztályú tipp, szóval ezt most pótoljuk. Sokatokban felmerülhet, hogy igen, pedig volt egy El Clasico is a múlt héten, de azt szánt szándékkal hagytam ki a szórásból. Utólag már bánom…

No, de előre nézzünk, és a varásnap esti Betis – Valencia mérkőzéssel folytassuk! Mióta írom nektek a tippeket folyton mondom, hogy a Betis többre hivatott, mégsem jön ki nekik a lépés. Hát, most úgy néz ki, a helyzet megváltozik. Persze, járhatnak még úgy, mint tavaly a Getafe, akik végig európai kupát érő helyen voltak, hogy aztán a koronavírus miatti leállás után teljesen szétessenek, és végül lemaradjanak.

A Real Madridot is megjárt Manuel Pellegrini idén ütős kis csapatot hozott össze, amely harcban van az ötödik helyért, de most két döntetlenje miatt lejjebb csúszott. Jó, hogy a spanyol bajnokságban is dögivel van izgalom, teljesen mindegy szinte, hogy milyen mérkőzést játsszanak, milyen a sorsolás, valamelyik csapat hajt valamiért.

A Valencia együttese meggyengülve, megrogyva de amennyire lehet, állta a sarat. A szezon elején tartottam tőle, hogy kiesési gondjaik lesznek, de úgy tűnik, hogy ezt megússzák. Nyolc forduló alatt azonban még sokminden történhet, nem szabad nekik sem hátra dőlniük…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Betis – Atletico Madrid

Valahogy sejtettem, hogy az Atletico bukni fog. Én mondjuk arra gondoltam, hogy egy pont sem jut nekik, hogy egy szűk győzelmet aratnak a hazaiak, de tévedtem.

Luis Suárez és Marcos Llorrente nélkül állt fel az Atleti, a hazaiaktól pedig Borja Iglesias volt a legnagyobb hiányzó.

Korai vezetéshez jutottak a vendégek, miután Yannick Carrasco és Joao Félix összjátéka után kis szerencsével kaparintotta meg a labdát a belga. Mivel Robles kapus ekkor már verve volt, Carrasconak elég volt egy lövőcselt bedobnia, hogy az utolsó akadály, a védő is elfeküdjön. Ezt követően meg az üres kapuba kellett csak passzolnia…

A 15. percben kétgólosra nőhetett volna a bajnokaspiráns előnye, Saúl Niguez fejelhetett az ötös sarkáról, Robles viszont bravúrral védett.

Kár érte, gondolhatják a matracosok szurkolói, mert öt perccel az eset után Alex Moreno baloldali beadását Cristian Tello kapásból, jobbal a bal sarokba lőtte. Nagyon szép gól volt.

És innentől kezdődtek az Atletico számára a problémák. Joao Felix az első félidő végén, Kevin Trippier a második közepén sérült meg, mindkettejüket le kellett cserélni.

Aktívabb volt a második félidőben a Betis, Emerson és Diego Lainez révén kétszer is átvehették volna a vezetést, mindkét alkalommal Jan Oblak állta útjukat. Jutott ziccer még a vendégeknek is: Angel Correa a hajrában, valamint a hosszabbítás utolsó percében került helyzetbe, de itt is hárított a kapus.

Igazságosnak mondható döntetlen született, a Real Madrid és a Barcelona szurkolói pedig hálájukat küldik Sevillába, akik egy picit megint izgalmasabbá tették a bajnoki csatát.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.03.La Liga
valencia
0:2
real betis
La Liga
2020.02.29.La Liga
valencia
2:1
real betis
La Liga
2019.11.23.La Liga
real betis
2:1
valencia
La Liga
2019.04.21.La Liga
real betis
1:2
valencia
La Liga
2019.02.28.Spanyol Kupa
valencia
1:0
real betis
Spanyol Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Valencia – Real Sociedad

Izgalomból nem volt hiány ezen a mérkőzésen, a Valencia pedig a mostani ellenfélnek, a Betisnek tett egy szívességet azzal, hogy otthon tartott egy pontot.

Érhettek volna el akár jobb eredményt is, de a mérkőzés 27. percében kimaradt egy hazai büntető. Az előzmények: Cherysev vezette a labdát a Sociedad térfelén, a beadását blokkolta az előtte álló Gorosabel, csak egy gond volt, hogy a kezét használta.

Carlos Soler állt a labda mögé, aki nem igazán szokott hibázni, de most megtette. Nem a kapus védett, Remiro a másik oldalra dőlt el, egyszerűen a támadó elvétette a célt, mellé ment a labda.

És ezt a Real Sociedad kíméletlenül megbosszulta: A 33. percben Ander Guevara 18 méteres lövése a bal alsó sarokba vágódott. És még mindig nem volt vége, Alexander Isak is beköszönt a félidő végén, ezzel már 2-0-ra mentek a vendégek.

Dicsérni kell azonban a Valenciát, akik ekkor sem adták fel!

Kereken egy óra telt el a meccsből, amikor Carlos Fernández csúnyán rátaposott ellenfele lábára. Tette mindezt a büntetőterületen belül, a Valencia újra büntetőt rúghatott. Soler most átadta a lehetőséget, Daniel Wass higgadtan szépített.

És a 73. percben 2-2-re módosult az állás: Gabriel Paulista húzódott fel egy támadáshoz, és gyönyörű mozdulattal fejelt a jobb felsőbe.

Több gól nem született, amiről még be kell számolnom, az Maxi Gómez piros lapja. A támadó addig mondta a magáét a 80. percben, amíg a játékvezető leküldte a pályáról…

Az iksz a Valenciának mindenképp jobb, a Sociedad nagy esélyt szalasztott el, hogy egy kicsit meglógjon a Betistől.

Összefoglalás

Kezdjük most a hiányzókkal. Maxi Gómez a vendégeknél eltiltása miatt biztosan nem lesz ott, ahogy Jasper Cillessen sem. További probléma, hogy az egyenlítő gólt szerző Gabriel összeszedte ötödik sárgáját, Eliaquim Mangala pedig sérült, felkészül: Hugo Guillamon.

A Betisnél továbbra sem bevethető Victor Camarasa és Dani Martin, Borja Iglesias elvileg már felépül vasárnapra, Andres Guardadoval együtt.

Ősszel a Mestallában a Betis 2-0-ra nyert, viszont a Benito Villamarinban nem megy ilyen jól a denevérek ellen, utóbbi öt hazai meccsükből csak egyet nyertek.

Bízhatnak abban, hogy nagyon gyenge a Valencia idén idegenben, tíz szerzett pontjuk, és 15 meccsen 13 rúgott góljuk is erről tanúskodik. Zsinórban négy meccsüket elveszítették a bajnokságban, januárban a Valladolid otthonában tudtak utoljára nyerni.

Rendkívül jó a hazaiak oddsa, és elnézve a csapatok formáját, valamint hogy miért is küzdenek, nekem ez egyértelmű tipp: Hazai győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső