Bologna – Spezia: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 16.
Bologna
Teljesítmény:
V V N N V
  • Renato dall Ara
  • április 18. 15:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Spezia
Teljesítmény:
N V N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy jó kis olasz meccs nélkül nincs nap – de van -, szóval folytassuk a Serie A küzdelmeivel. Egy olyan találkozóról lesz szó, ahol két kvázi középcsapat feszül egymásnak, akik extrém esetben még bajba is kerülhetnek. Nem hiába használtam az extrém szót, nagyon sok mindennek kellene történnie, hogy Sinisa Mihajlovic együttesének a kieséstől kelljen tartania.

Mindenesetre nagyon jó oddsokat találtam, és a tipp végére meg fogjátok látni, hogy miért döntöttem úgy, ahogy.

Mondjuk egyik csapatról sem állítható, hogy jó formában lenne, elég megnézni a legutóbbi pár meccsüket. A Bologna zsinórban másodszor kapott ki a hétvégén, míg az újonc Spezia csak nagy nehezen tudta megnyerni a sereghajtó Crotone ellen vívott meccset. De legalább nyertek.

Nem is szaporítom tovább a szót, kezdjük el a Bologna – Spezia találkozót, amelynek győztese még feljebb léphet a tabellán, hisz ott középen (is) elég sűrű a mezőny.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

AS Roma – Bologna

Az Európa Liga negyeddöntőjére készülő farkasok otthonába látogattak Barrowék, és remekül indítottak. Az említett játékos került először helyzetbe, azonban szembe a kapuval, tökéletes passzt kapva lyukat rúgott. Nem szabadult fel azonban a Roma kapuja, a mellette érkező Palacio már kapura tűzte a labdát, ami egy hazai lábon irányt változtatva hagyta el a pályát.

Az ezután következő szöglet sem volt veszélytelen, Mattias Svanberg fejelt alig fölé. És még mindig a vendégek támadtak, egy újabb szöglet újabb esélyt hozott, Sorianonak csak annyi feladata lett volna, hogy a hosszún állva az üres kapuba passzoljon. Ehelyett telibe találta a kimozduló Pau Lopezt… Ez volt a félidő legnagyobb bolognai lehetősége.

És a rengeteg kihagyott lehetőség már az első félidőben megbosszulta magát. Borja Mayoral nehezen vette fel a Roma stílusát, az olasz focit úgy en bloc, de fokozatosan lett egyre jobb és jobb. Most egy mesteri kiugratás után egyedül törhetett kapura, a kifutó Skorupskit egy leheletfinom csellel verte át, a többit meg úgyis tudjátok…

A második félidő az első inverze volt. Itt már a Roma volt veszélyes, és a Bologna alig jutott el a másik kapuig.

Na jó, a fővárosiak sem vitték túlzásba a dolgokat, egy Diawara és egy Bruno Peres lövésen kívül nem tudtak semmit felmutatni.

Ez a teljesítmény is elegendő volt a győzelemhez…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.16.Serie A
spezia
2:2
bologna
Serie A
2020.11.25.Olasz Kupa
bologna
2:4
spezia
Olasz Kupa
2015.07.22.Barátságos Mérkőzés
bologna
1:2
spezia
Barátságos Mérkőzés
2015.04.18.Serie B
bologna
0:0
spezia
Serie B
2014.11.22.Serie B
spezia
1:1
bologna
Serie B
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Spezia – Crotone

Jó kis meccset játszott egymással a két újonc, a hazaiak az utolsó pillanatokban hozták vissza vesztett állásból a találkozót. De kezdjük az elején!

Az első játékrész túl sok lehetőséget nem tartogatott, azonban egy gyönyörű gólt igen: A 40. percben az elöl ragadó védő, Koffi Djidji gyönyörű mozdulattal emelte át tizenhat méterről Provedelt. Alapból azt mondtam volna, hogy meglepetés, de a játék képét nézve teljesen megérdemelten vezettek a vendégek. A Spezia ugyanis két kapura lövést tudott csak felmutatni, egyik sem találta el azonban a kaput.

Vincenzo Italiano, a hazaiak vezetőedzője két félidei cserét hajtott végre annak érdekében, hogy a csapat középpályáját stabilabbá tegye, valamint a támadásokkal sem lehetett elégedett, mert lekapta Gyasit, aki mostanság sok fontos gólt szerzett.

Fel is javult a Spezia játéka, bő egy óra elteltével pedig a gól is összejött. Marchizza lefejelt labdáját Daniele Verde tolta meg, majd nagy erővel lőtt a bal felsőbe.

Viszont a Crotone játékosai is elemükben voltak, nem sokkal később – a 78. percben – ismét vezetést szereztek. Simy, a csapat gólfelelőse passzolta be Zaniellato centerezését.

De ezután jött az igazi dráma!

Eljött a meccs 89. perce és Giulio Maggiore egyenlítő gólja, amit aztán – már a hosszabbításban – egy újabb követett. Pár perc alatt húzták ki a talajt a Crotone lába alól, egy felsőkapufáról kipattanó labdát Martin Erlic, a gárda horvát védője juttatott közelről a kapuba. A vendégek védői kétszer is elaludtak, így fejelhetett először Ismaili, majd Erlic…

Ez bizony egy nagyon kemény meccs volt, ahol a Crotone többször is eldönthette volna a három pont sorsát. Nem tették, és így nulla ponttal kellett hazautazniuk.

Összefoglalás

Lehet, hogy a Bologna most nem a legjobb formában van, viszont a két vereség előtt (ugyebár a Roma és az Inter ellen) legyőzték idegenben a Crotonét és hazai pályán a Sampdoriát.

Otthon tehát elég jó teljesítményt nyújtanak, és a farkasok ellen is meglehetett volna a győzelem, ha az ordító helyzeteiket gólra tudták volna váltani. Ilyen a foci, nem tudták, és ezért bűnhődniük kellett.

Most viszont megkapták az esélyét a javításnak, a Spezia ugyanis nem a legélesebb kés idegenben. 30 alkalommal vették be a kapujukat, az elmúlt öt meccsből négyet – az utolsó négyet – egyaránt elveszítették.

Egyedül a bolgár válogatott, Andrej Galabinov fog hiányozni tőlük, Sinisa Mihajlovicnak több játékos hiányzásával kell számolnia. Közülük egyértelműen a japán hátvéd, Takehiro Tomiyasu hiányzik majd a legjobban, de Gary Medel, Federico Santander és Aaron Hickey is tudott volna segíteni.

Bizonyára Orsolini visszakerül a kezdőbe, ő a Roma ellen csak csereként lépett pályára, illetve Nicole Sansone játéka is sanszos.

Az őszi 2-2 igazán izgalmas volt, most viszont megelégednék egy nyugodt mérkőzéssel. Egy olyan mérkőzéssel, amelyet a Bologna nyer meg. De ha 5-4-re nyernek, nekem az is jó, legalább győzelem közben jól is szórakozom…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső