Bordeaux – Lyon: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 07.
Bordeaux
Teljesítmény:
N D D D D
  • Matmut Atlantique
  • Szeptember 11. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lyon
Teljesítmény:
N V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vége a válogatott szünetnek és természetesen folytatódik a francia első osztályú bajnokság. A Girondins Bordeaux – Olympique Lyon meccs kiegyenlített csatát hozhat, de azért van különbség a két gárda között, vajon kijön a két csapat közti különbség?

A Bordeaux két meccset játszott, míg a Lyon csak egyet, de ezen a szinten van ennek egyáltalán jelentősége?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Angers – Bordeaux

Erős első félidőt produkált a Bordeaux, amely De Preville révén már a meccs elején megszerezhette volna a vezetést. Szépen ugrott ki az irányító három védő között, már csak a kapus mellett kellett volna ellőni a labdát, de ez nem sikerült, Bernardoni bravúrral mentett.

A 25. percben már Bernardoni sem tudott segíteni: Szögletet végezhetett el a Bordeaux, amelyre az Arsenalt is megjárt Koscielny emelkedett a legmagasabbra. A fejese mellé ment volna, de a rövid oldalon ott álldogált Josh Maja, és közelről, estében a hálóba kotorta a játékszert.

Két perccel később pedig még inkább megnyugodhattak a Girondins drukkerek: Basic kapott remek labdát, és a kilépő Bernardoni mellett kapuba passzolt.

Az első félidőben az Angers nem találta el a kaput, míg a vendégeknek mind az öt próbálkozása kaput talált, abból kettőből gól is lett.

A második félidőben már életjeleket mutatott magáról az Angers, de az első helyzet megint a vendégeké volt: Ui-Jo Hwang lőhetett egy beadás után, de Bernardoni újfent védett.

Az első Angers lehetőség egy távoli lövésből született, Thioub csavart, a labda a kapufáról az alapvonal mögé pattant. Costil nagyon nyugodtan szemlélte a sztorit, még a két karját is feltette, hogy ez bizony mellé megy. Végül is, igaza lett…

Maradt még egy helyzet, szintúgy az Angers előtt, de ebből sem született gól, a csereként beállt Bahoken lőtt közelről, de egy bordeaux-i láb megakadályozta a gólszerzésben.

Ha a meccs összképét nézzük, abszolút megérdemelt győzelmet arattak a vendégek.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.11.Ligue 1
bordeaux
1:2
lyon
Ligue 1
2019.08.31.Ligue 1
lyon
1:1
bordeaux
Ligue 1
2019.04.26.Ligue 1
bordeaux
2:3
lyon
Ligue 1
2018.11.03.Ligue 1
lyon
1:1
bordeaux
Ligue 1
2018.01.28.Ligue 1
bordeaux
3:1
lyon
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

OIympique Lyon – Dijon

Nagyon sima lyoni győzelmet vártam, így teljes meglepetésként ért, hogy az előző körben két lesgólt is szerző Scheidler ezúttal szabályos találatot szerzett. Kellett hozzá egy nagy adag szerencse (az első lövése elakadt egy lyoni lábban, de visszapattant hozzá a labda), de aztán szépen oldotta meg a francia csatár, 16-ról, laposan lőtte ki a jobb alsót.

Itt egy picit megijedtem, de aztán Memphis Depay gondoskodott róla, hogy a vérnyomásom gyorsan normalizálódjon. A 38. percben Cornet és Ngouyamsa csapott össze, utóbbi szabálytalankodott, így jöhetett egy büntető, amelyet Depay értékesített. Azt hittem, ez a félidő szépen lecseng, majd a másodikban bedarálják a Dijont, de ez már az első félidőben megtörtént.

Depay forgolódott az alapvonalnál, egy gyönyörű csellel elküldte védőjét, középre passzolt, és a menteni akaró Lautoa lábáról a kapuba került a labda.

A Barcelona által is csábított Depay nem állt le, a 46. percben újra ő volt a főszereplő, szép góljával pedig már 3-1 volt az eredmény.

A második játékrészre egy gól maradt a csapatokban, ezt ismét Depay szerezte, ismét büntetőből. Teljesen ártalmatlan szituációban Ponzo összeakasztotta Dubois lábait. Véletlen volt, igen, de attól még nagy butaságot csinált a védő. Szóval Depay ezzel a góllal megszerezte a negyeik Lyon találatot, ő maga pedig mesterhármast ért el. Nem is csoda, hogy Ronald Koeman szeretné megszerezni az ékként és szélsőként is bevethető hollandot, véleményem szerint tökéletesen passzolna a Barcához. Szükség is van a vérfrissítésre, mert bár Messi marad, Suárez biztosan távozni fog. Ja, és egy nagyon fontos dolog: A sajtó szerint aprópénzért, 25 millió euróért válthat klubot Memphis Depay. A mai fociban ez tényleg, szó szerint aprópénz.

Összefoglalás

Szerettem a Lyon játékát a tavalyi Bajnokok Ligájában, két nagy csapatot is kiejtett úgy, hogy előzetesen mindenki lesajnálta őket. Depay egyelőre a csapattal van, ez pedig nagy plusz. Ha megválnak tőle, akkor mindenképp csatár után kell nézniük. Persze, akkor is ott lesz Bertrand Traoré és Moussa Dembele, de azért Depay elvesztése így is nagy érvágás lenne.

Az eddigi találkozóikat tekintve feltűnt valami: Nem szeretik az unalmas, kevés gólos meccseket, és ennek elkerülése érdekében teszik is a dolgukat becsülettel. Az elmúlt tíz találkozóból kilencszer mindkét fél betalált, és nyolc alkalommal 2,5 gól felett végeztek.

Az előbbi opció most is tetszik, hiszen bár jó csapat a Lyon, de látjátok, a Dijon is vezetést szerzett ellenük, ráadásul a Bordeaux hazai pályán ritka, hogy nem szerez gólt. Bár, az első fordulóban ez pont nem sikerült, amikor a Nantes ellen játszottak egy 0-0-s döntetlent.

Talán az Angers elleni siker meghozta a kedvüket, a vendégeket pedig egyáltalán nem féltem gólszerzés szempontjából, így az én tippem ezúttal az, hogy mindkét csapat legalább egyszer betalál, de az Over 2,5 sem rossz döntés.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső