Bordeaux – Montpellier: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 november 05.
Bordeaux
Teljesítmény:
V N V N D
  • Matmut Atlantique
  • November 07. 17:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Montpellier
Teljesítmény:
N V D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ma még reményeim szerint két tippel tudok szolgálni számotokra, ezek közül az első egy Ligue 1-es meccs, a szombaton rendezendő Bordeaux – Montpellier. Két, egykor szebb napokat megélt francia csapatról beszélünk, akik mostanság nem szerepelnek úgy, ahogy azt szurkolóik szeretnék. Mindketten a középmezőnyben helyezkednek el, a Montpellier a 9., míg a Bordeaux a 12. helyen áll.

Azért választottam ezt a találkozót, mert egymás ellen többségében jó kis meccseket játszanak, azt pedig szeretem. Mint futballszerető férfiember és mint olyan, aki a sportfogadásból szerzi a napi betevőt.

Szóval, nézzünk a színfalak mögé!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Monaco – Bordeaux

A Monaco az ezt megelőző fordulóban kiadós verést kapott az Olympique Lyon csapatától, így most szerették volna feledtetni azt a kis fiaskót. A Bordeaux a Nimes otthonában nyert 2-0-ra, szóval nehéz volt dönteni, melyikük lesz a jobb. A végeredmény azt tükrözi, hogy a Monaco. Nem is kicsit. De nézzük, hogy alakult ez a meccs!

A hercegségbeliek hat perc alatt rendezték le a találkozót, az első félidő 28., 30. és 32. percében is betaláltak, onnan pedig már nehéz visszajönni. Ez nem is sikerült a Girondins számára. Az első gólnál Ben Yedder fejelt a hálóba, hiába örült a gólnak a bíró a sípjába fújt, mégpedig azért, mert a fejes után a Bordeaux védőjének, Pablonak a kezét érte a labda. Gól helyett tizenegyes, nem rossz üzlet, de azért azt még be kell lőni. Ben Yedder megtette.

Két perccel később Aguilar jobboldali beadását kotorta a kapuba Gelson Martins egy furcsa mozdulattal, de a tényen nem változtatott, kettővel vezettek a hazaiak.

Újabb két perc, újabb gól: Ezúttal a támadó trió harmadik tagja, a Leverkusentől igazolt Kevin Volland volt eredményes, Ben Yedder beadását fejelte a kapu jobb sarkába.

Teljesen szétesett a Bordeaux védekezése, a Monaco ekkor azt csinált, amit akart. A második félidő 59. percében jött a negyedik, amellyel ki is alakult a végeredmény: Megint az elől játszó hármas hozta össze a találatot. Ben Yedder tette ki a szélre a labdát Martinsnak, a portugál középre Vollandnak, gól. Ilyen egyszerű játék ez a foci.

Több gól nem esett, innentől már nem forszírozta a támadásokat a Monaco, a Bordeaux pedig az egész mérkőzésen indiszponáltan játszott. Így is kiütés a vége.

Előző 5 meccs eredménye
2019.08.17.Ligue 1
bordeaux
1:1
montpellier
Ligue 1
2019.07.22.Barátságos Mérkőzés
bordeaux
2:1
montpellier
Barátságos Mérkőzés
2019.03.05.Ligue 1
bordeaux
1:2
montpellier
Ligue 1
2018.10.21.Ligue 1
montpellier
2:0
bordeaux
Ligue 1
2018.04.15.Ligue 1
montpellier
1:3
bordeaux
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

St. Etienne – Montpellier

Súlyos verésbe szaladt bele a múlt héten a Montpellier, ők is négyet kaptak, mint most a Bordeaux. Kettős emberhátrányban játszottak már az első félidőtől kezdve, az eddig nem túl sokat mutató Reims pedig ezt kegyetlenül kihasználta.

Hilton és Le Tallec nélkül léptek pályára a St. Etienne otthonában és ők léptek fel támadólag. Mármint a vendégek. Mollet közeli lövése még csak az oldalhálót találta el, de a 14. percben megszületett a találkozó első, és mint kiderült egyetlen gólja. Ismét erőszakosak voltak a vendégek, labdát szereztek, Mavididi pedig 17 méterről szépen, okosan csavart a hazai kapuba, lövése a kapufát is érintette.

Maradtak támadásban a vendégek, Laborde ordító helyzetben fejelt mellé, majd újfent ő bólintott, ezúttal a kapus kezébe.

A második félidő kevesebb támadást és helyzetet hozott, a St. Etienne-nek egy nagy lehetősége volt, akkor ajtó-ablak helyzetben Aouchiche lőtt fölé, a másik oldalon pedig egy nem túl veszélyes Skuletic lövést láthattak a nézők.

Ha a meccs egészét tekintjük, egyértelműen jobb volt a Montpellier, nem érezték meg két fontos játékosuk hiányát.

Összefoglalás

Egy nagyon furcsa ténnyel kezdek: A Bordeaux együttese hazai pályán még veretlen. Két győzelem, három döntetlen. Kevés gólt szereztek, meccsenkénti átlaguk 1-es, de ami figyelemre méltó, hogy a Matmut Atlantique-ben lejátszott meccseken nem kaptak gólt. Egyet sem.

A Montpellier épp a hétvégén szerezte meg első idegenbeli győzelmét, előtte két döntetlenjük és egy vereségük volt.

Korábban ez a két csapat jó kis meccseket hozott össze, ritka volt az, hogy nem született találat, a legtöbbször mindkét gárda betalált a másik hálójába.

Tavaly egy döntetlenjük volt és a Montpellier idegenben elvitte a három pontot tőlük, szóval van min javítani.

A bajnokság nem nagyon megy egyiküknek sem, olyan meccseket veszítenek el, amiket illene hozniuk és olyan helyeken is nyertek már, ahol arra senki nem számított. De ez a jelenség a francia futballra (főleg a másodosztályra) mindig is jellemző volt.

Sajnos, ami a két Montpellier-játékos eltiltását illeti, ellentmondásosak az infók. Kétlem, hogy Hilton több meccset kapott volna, egy utolsó emberes lerántásért kapta a pirosat, Le Tallec viszont nagyon csúnyán, talppal rúgott bele ellenfele ágyékába. Az nálam nem egy meccs.

A Bordeaux-nál Kalu és Mexer nem játszhat egyébként.

Hogy mire számítok? Mindkét oldalon gólra. Ben Arfa az egyik oldalon, Savalier a másik oldalon, és bár egyikük sem egy CR, hogy biztos legyek a gólban, de jó ajánlólevél. A korábbi találkozóiknál is voltak mindkét oldalon gólok. Véleményem szerint az 1-1-es eredmény egy jó tipp lenne, de ennyire nem vagyunk sem bátrak, sem buták. A döntetlen vagy a mindkét csapat szerez gólt opció ugyanolyan remek, én most az utóbbira szavazok!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső