Borussia Dortmund – Bayern München: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 25.
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N N V N N
  • Signal Iduna Park
  • Május 26. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayern München
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha nem is dől el a bajnokság kedd este, de a Bundesliga hétközi fordulójának szuperrangadója sok kérdésre választ adhat, de létezik olyan eredmény, amely csak még több kérdést vetne fel. Az első helyezett látogat a második otthonába, a Dortmund – Bayern összecsapás pedig egyet jelent a minőségi futballal. A legtöbbször…

Amennyiben a bőrgatyások sikerrel veszik ezt az akadályt, gyakorlatilag oda is adhatják nekik a bajnoki serleget, ha viszont a Dortmund nyerne, úgy egy pontra közelítenék meg Hansi Flick csapatát.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolfsburg – Borussia Dortmund

Mindkét gárda győzelmet aratott a közös mérkőzésük előtti fordulóban, a Dortmund meggyőző játékkal megsemmisítette a Schalkét, viszont a Wolfsburg csak szenvedve nyert az Augsburg ellen, így várható volt, hogy Haalandék behúzzák ezt a meccset.

A két csapat közti különbség egyértelmű, a forma is Favre-ék mellett szólt, nem is lehetett más a meccs vége, mint vendégsiker.

De hogy hogyan is alakult a meccs? Ezúttal nem volt Haaland-gól, ami sokakat meglephet, a fiatal norvég ha nem rúg gólt, akkor azt mindig megemlítik az újságok. Pedig nincs ebben semmi különös, ha nem Haaland, akkor valaki más dönti el a meccset.

Ezúttal a Schalke ellen két gólt szerző Guerreiro folytatta jó sorozatát, és az ő góljával szereztek vezetést a dortmundiak. Hakimi ugratta ki Hazard-t, aki Haalandot kereste passzával, de a norvég nem találta el a játékszert. Így került az Guerreiro elé, akinek csak be kellett passzolni a lasztit a kapuba.

Nem mondhatni, hogy a Wolfsburg feltartott kézzel érkezett volna a meccsre, Steffennek, Weghorstnak is volt lehetősége, de vagy célt tévesztettek vagy Bürki volt a helyén.

Jadon Sancho ismételten csak a kispadon kezdett, de a második félidőben beszállt, meg is ajándékozta Achraf Hakimit egy gólpasszal. 3 a 2-ben vezették a labdát a wolfsburgi védelemre, Sanchot Hakimi és Haaland kísérte, de a marokkói jobb helyzetben volt, így az angol őt választotta és Hakimi kilőtte a jobb alsó sarkot.

A mérkőzésen még egy piros lap borzolta a kedélyeket, Siebert Klaust ajándékozta meg a kiállítással, miután Akanjit talpalta le a csereként beállt támadó. Nem volt szándékos szabálytalanság, peches volt Akanji, hogy Klaus így ért oda, de ez a játékvezetőt nem érdekelte.

Nem volt olyan látványos a Dortmund játéka, mint a Schalke ellen, valószínűleg sokaknak már inkább a keddi meccs járt a fejében, de félgőzzel is simán nyertek idegenben és továbbra is üldözik a Bayernt.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.09.Bundesliga
bayern münchen
4:0
dortmund
Bundesliga
2019.08.03.Német Szuperkupa
dortmund
2:0
bayern münchen
Német Szuperkupa
2019.04.06.Bundesliga
bayern münchen
5:0
dortmund
Bundesliga
2018.11.10.Bundesliga
dortmund
3:2
bayern münchen
Bundesliga
2018.03.31.Bundesliga
bayern münchen
6:0
dortmund
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München – Eintracht Frankfurt

Thomas Müllerék sem akartak lemaradni a Dortmund mögött, ők is magabiztos győzelmet arattak Adi Hutter Frankfurtja ellen, akik továbbra is szenvednek, és nem a Bayern ellen kezdték meg a felzárkózást, bár erre számítani lehetett.

Gólokban gazdag meccset játszottak a felek, sok helyzettel, látványos megoldásokkal – főleg hazai oldalról. Ahogy az várható volt, a hazaiak irányították a mérkőzést, volt itt Lewa-kapufa, Pavard fejes, Müller is veszélyeztetett… Mindezt negyed óra alatt, azonban a Frankfurt akkor még állta a sarat. A 17. percben azonban Müller beadására tökéletesen érkezett Goretzka és 11 méterről nagy gólt ragasztott a kapu bal felső sarkába.

Nem állt le a Bayern, jöttek az újabb lehetőségek, miközben Kosticék a saját térfelüket alig tudták átlépni, egyedül egy Rode lövést jegyezhettünk fel, de ott sem kellett játékba avatkoznia Neuernak.

Müller a lefújás előtt növelte csapata előnyét, majd a második félidőben mindössze 45 másodperc kellett a harmadikhoz, Lewandowski fejelte be Coman beadását.

Ezután jöttek Hinteregger percei. Azt hihettük, hogy ennyi volt a találkozó, de a topklubok által figyelt középső védő 3 perc alatt két szögletet követően is eredményes volt, visszahozta a meccsbe csapatát. Kár, hogy nem emiatt a két gól miatt lesz számára a mérkőzés. Davies lőtte a negyedik Bayern gólt, Hutter arcán látszott is az elkeseredés, mert ezt a gólt a csapata védelme ajándékozta oda a kanadainak.

A 74. percben volt az utolsó gól, ismét Hinteregger szerezte, de erre a gólra kevésbé lehet büszke, ugyanis saját kapuját vette be. Menteni igyekezett, de valahogy belebotlott a labdába, onnan pedig már nem volt visszaút.

5-2, nagyon sima meccs volt, ahol a Bayern nyerhetett volna nagyobb arányban is, viszont a két szöglet utáni kihagyás (az első gólt szabályosan végignézték Alabáék) intő jel lehet.

Összefoglalás

Németország két legjobb csapata fog összecsapni kedden, ez szerintem egyértelmű. Formájukra sem panaszkodhatnak és ha megnézzük az utolsó közös meccseiket, gólokban is reménykedhetünk. Mindkét csapatnak megvan a maga ásza vagy inkább ászai. Haaland – Lewandowski, Müller – Sancho, Goretzka – Hazard, Pavard – Hakimi és még sorolhatnánk, rettenetesen erős ez a két csapat.

A Bayern a Dortmund otthonában utoljára 2017-ben nyert, ez már három évet jelent. Nem is jellemző, hogy a sárga-feketék a Signal Iduna Parkban hullajtsanak pontot vagy pontokat, ebben a szezonban még nem találtak legyőzőre.

Hansi Flickék távol az Allianz Arénától távol kétszer veszítettek, a Mönchengladbach és a Frankfurt verte őket. Érdekes, hogy az őszi frankfurti meccs is sok gólt hozott, 5-1-re nyertek André Silváék.

Sok gól – ez szinte biztos. A Dortmund neki fog menni Mülleréknek, nem szabad finomkodniuk, nekik a győzelmen kívül minden más eredmény csalódás és ha nem nyernek, nem lesznek bajnokok. Ezt a Bayernt azonban nehéz megverni, de látható, hogy nem lehetetlen gólt rúgni nekik, ebben pedig jó a Dortmund. Hazai győzelemre számítok. Csak hogy izgi legyen a bajnokság.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső