Borussia Mönchengladbach – Bayern München: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 12.
Mönchengladbach
Teljesítmény:
N N N N V
  • BORUSSIA-PARK
  • Augusztus 13. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Bayern München
Teljesítmény:
V V D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A magyar és a francia bajnokság után egyszerre indul el a Premier League, a La Liga és a Bundesliga, szóval mondhatjuk, hogy véget ért ez a rövid böjtidőszak, teljes erőbedobással vethetjük bele magunkat a legjobb bajnokságok legjobb meccseibe.

Nem is tétlenkedünk, hoztunk egyet a BuLi-ból is. A címvédő az első fordulóban a Borussia Mönchengladbach otthonába látogat, azokból meg ritkán születik rossz meccs.

Rengeteg változás volt a német elsőosztályú csapatok élén, a tavalyi bajnokság első nyolc helyezettjéből hét is edzőt váltott, és ahogy az a németeknél dívik, a legtöbbször az edzők a riválishoz vándoroltak. Így történt, hogy a Bayern München vezetőedzője Julian Nagelsmann, a Gladbaché pedig Adi Hütter lett. Ugyebár Nagelsmann idáig a Bayern legfőbb üldözőjét, az RB Leipziget irányította, míg Hütter az Eintracht Frankfurt mestere volt.

Nagy érdeklődéssel várjuk, hogy a csapatok ezúttal is elkényeztetnek-e bennünket. Mert amikor ők ketten egymás ellen csatáztak, ott bizony potyogtak a gólok. Kezdjük a Borussia Mönchengladbach – Bayern München előzetesét!

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Borussia Mönchengladbach

Nagy változásokról nem igazán tudunk beszámolni a Gladbach háza táján, a legfontosabbról már tudtok: Új mester van a csapatnál. Adi Hütter feladata az lesz, hogy újra az élboly csapatai közé vezesse a srácokat, a tavalyi szezon ugyebár nem igazán jött össze, lemaradtak a Bajnokok Ligájáról, az Európa-ligáról, de még az Európa Konferencia-ligáról is. Hát igen, nem túl szerencsés, ha már a szezon közepén bejelentik a játékosok és a média felé, hogy a nyáron a vezetőedző egy másik csapatért elhagyja az együttest. Valahol ott tört meg a Gladbach. Marco Rose immáron a másik Borussiát, a Dortmundot irányítja, és nem tett jót, hogy ezt már jó előre bejelentették.

Most tiszta lappal indulhat neki a szezonnak az együttes, nézzük, a keretben milyen változások történtek.

Nem sok, maradjunk annyiban. Hannes Wolf az RB Leipzig játékosaként a tavalyi esztendőt is a csapattal töltötte, a teljesítménye meggyőzte arról a vezetőséget, hogy vásárolják ki a szerződéséből. Így is lett, 7,5 millió euró fejében megkapták a 22 éves támadó középpályást.

A másik érkező pedig Luca Netz, aki a Hertha BSC nevelése, az egyik legtehetségesebbnek tartott német balhátvéd, akit tavaly az hátráltatott, hogy eltört a lába (pontosabban a lábközépcsontja), így Dárdai Pál – és előtte Bruno Labbadia – nem igazán számíthatott rá.

Egyelőre más nem csatlakozott, távozókból több van: Oscar Wendt karrierje deltáján hazatért az IFK Göteborgba, Michael Langot mi is láthattuk, ahogy összeakasztotta a bajszát Antonovval az Újpest – Basel találkozón, Ibrahima Traoré csapat nélkül maradt, a 22 esztendős paraguayi Julio Villalba pedig Kolumbiába szerződött.

Hannes Wolf mellett volt még egy kölcsönjátékos, Valentino Lazaro. Ő visszatért az Interhez.

Egyetlen pletyka van még talonban, ez Denis Zakaria távozásáról szól. A svájci válogatottat állítólag Mikel Arteta nézte ki magának.

Érdekesség, hogy a felkészülés során rendeztek már egy Gladbach – Bayern mérkőzést, azt a meccset azonban nem kell komolyan venni, mindkét együttesben többnyire a fiatalok és a tartalékok kaptak szerepet.

Voltak egyébként érdekes eredmények: Vereség a Paderborn együttesétől, iksz a Viktoria Köln ellen, aztán meg zsinórban három győzelem.

Már tétmeccsen is megmutathatták magukat a játékosok, a Kaiserslautern ellen nyertek 1-0-ra a kupában Lars Stindl góljával.

Előző 5 meccs eredménye
2021.07.28.Barátságos Mérkőzés
bayern münchen
0:2
gladbach
Barátságos Mérkőzés
2021.05.08.Bundesliga
bayern münchen
6:0
gladbach
Bundesliga
2021.01.08.Bundesliga
gladbach
3:2
bayern münchen
Bundesliga
2020.06.13.Bundesliga
bayern münchen
2:1
gladbach
Bundesliga
2019.12.07.Bundesliga
gladbach
2:1
bayern münchen
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayern München

A bajorok keretébe általában nagy változtatásokra nincs szükség, inkább csak apróbb simításokra. Idén is így volt ez, bár három régi motoros elhagyta az együttest. Javi Martinez már rég nem volt alapember, ő elment még levezetni – és pénzt keresni – a Qatar SC-be, David Alabát elengedték a Real Madridba, miután az osztrák nem hosszabbította meg a szerződését, Jerome Boatengre pedig nem tartottak igényt. A védő sokat tett a klubért, azonban állítása szerint Hasan Salihamidzic sportigazgató rútul bánt vele az utolsó hónapokban.

Joshua Zirkzee újra kölcsönbe került, most épp az Anderlechtbe, Alexander Nübel, Lars Lukas Mai és Adrian Fein szintén máshol fejlődhetnek tovább.

És akkor nézzük az érkezőket: Mivel Nübel elment a Monacoba, ezért szükség volt egy rutinos portásra, aki azt sem bánja, ha az egész szezont végigpadozza. Így esett a választás Sven Ulreichre, a Hamburg 32 esztendős portására. A közeg nem lesz ismeretlen számára, egy esztendőt töltött a német másodosztályú klubban, előtte pedig ötöt a Bayern München másodikszámú kapusaként…

Megszerezték még – minden bizonnyal Lucas Hernández cseréjének – a 23 esztendős Omar Richards játékjogát a Readingtől, a bombaigazolás pedig a bajnokságon belülről jött: Dayot Upamecano lesz a védelem új vezére.

A 22 éves francia játékosért kicsivel több mint 40 millió eurót fizettek a rivális Lipcsének.

Az ő felkészülésüket aztán tényleg illik a helyén kezelni, négyből három vereséget szenvedtek, de többnyire a fiatalok kaptak szerepet. Kivéve a Napoli ellen – ami 3-0-s olasz sikerrel ért véget -, ott már Sane, Gnabry, Coman, Goretzka, Musiala, Pavard, Upamecano és Lewandowski is a kezdőben volt… A három gólt azután kapták, miután Nagelsmann sort cserélt, tehát… Végül is ez is rendben van.

Új érkezőkről egyelőre nem hallani, könnyen lehet, hogy a Bayern München ezzel a mostani kerettel vág neki a bajnokságnak. Ha nem jön senki, akkor is ők az elsőszámú favoritok a bajnoki címre. Ami amúgy zsinórban a tizedik lenne…

Összefoglalás

Most hagyjuk a barátságos meccset, amit a nyáron játszottak. Fókuszáljunk az előtte lejátszott éles meccsekre. Nem volt olyan, hogy unalmas meccs, legutóbb a Bayern München úgy intézte el 6-0-ra a Gladbach együttesét, hogy Alphonso Daviest kiállították az első félidőben. Elképesztő meccs volt, biztosan ti is emlékeztek rá.

Azt megelőzően viszont voltak izgi meccsek, amikor a Gladbach is felnőtt a feladathoz. Kétszer a Gladbach 2-1-re nyert (hazai pályán), egyszer pedig a München 3-2-re az Allianz Arénában.

A Borussia Parkban mindig megszenvednek a bőrgatyások, a szezon elején sem vethetjük el ezt a lehetőséget. Nagyon magas, öt feletti az odds a hazai győzelemre, de azért csak játsszunk el a gondolattal. Tipperősség szempontjából ez nyilván nem egy tízpontos tipp, tehát ha úgy döntenétek, hogy megfogadjátok, akkor csak nagyon óvatos összeggel.

Mi logikusnak tartjuk a gólszám megtippelését is. Jellemzően 2,5-nél több gól esik, ezt viszont nagyon smucig módon mérik, a Bet365-nél 1.33, a 22Betnél pedig 1.31…

Az, hogy mindkét fél betalál megint jó opció lehet, erre is volt példa a közeli és távolabbi múltban.

Kombinálhatunk is bátran, Over 2,5 + BTTS… Nem rossz, de azért nem is őrületesen nagy összeg.

Mi azt mondjuk, hinni kell a meglepetésben. Bízunk Adi Hütter együttesében. Abban nem, hogy egyébként le is győzik a címvédőt, de egy ikszet ki lehet hozni ebből a találkozóból. A gólokra való fogadás pedig ott lesz még talonban. Kis pénz is pénz.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső