Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 21.
Gladbach
Teljesítmény:
N D N N N
  • BORUSSIA-PARK
  • Január 22. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
V D N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kedd esti veresége után a Borussia Dortmund bizony nehéz helyzetben van. Az a Bayer Leverkusen állította meg őket, akik 2021-ben nem nyertek még tétmeccset és az előző bajnokijukon kiábrándító játékot mutattak. Most viszont őrületes bizonyították, hogy jó focira is képesek, és 2-1 arányban legyőzték Haalandékat, akik már hatszor szenvedtek vereséget ebben az idényben, nagyon távolodik a salátástál. Beérte őket a Wolfsburg, és egy esetleges Union Berlin sikerrel a fővárosiak meg is előzhetik őket.

A Gladbach szűk, egygólos győzelmet aratott a Werder Bremen fölött, és fellépett a hetedik helyre. Könnyen előfordulhat, hogy a bajnoki címért folytatott küzdelem nem lesz izgalmas, de azt garantálom, hogy a Bajnokok Ligája és Európa Liga helyekért ismét őrületes küzdelem lesz a csapatok között.

Most egymás ellen mérkőznek, és ez megint remek erőfelmérő lesz a Dortmund számára. Nézzük a Gladbach – Dortmund találkozó beharangozóját.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Borussia Mönchengladbach – Werder Bremen

Nyers leszek és őszinte: Nem érdemelt győzelmet a Borussia Mönchengladbach csapata. Vagy inkább úgy pontos, hogy nem érdemelt vereséget a Werder Bremen? Mindkettőben van igazság. Florian Kohfeldt csapata nagy elánnal vágott neki a találkozónak és egymást érték a helyzetek, csak azok egyikét sem tudták értékesíteni. Möhwald lövésével kezdődött, a középpályás kapásból bombázott csodaszép mozdulattal Yann Sommer kapujára, de a svájci válogatott is csodaszépen védett.

Ezután viszont hibázott a kapus, a tizenhatoson kívül pattant el tőle a labda, Sargent lecsapott rá, Sommer felrúgta a támadót, viszont Felix Agu az üres kapura lőtt, ezt a gólvonalon álló Matthias Ginter vágta ki a mezőnybe.

A második félidőben aztán a hazaiak gólt szereztek, Benes László szabadrúgását Nico Elvedi bólintotta a kapuba. Ezt követően még akadt egyenlítési lehetőség, a Werder egyik legjobb játékosa, a csereként beszálló Milot Rashica például a kapufát találta el, és még szerencséje sem volt, mert ugyan a kipattanó Yann Sommer hátát találta el, a kapus időben reagált és megfogta a labdát.

Az utolsó esély Leonardo Bittencourt előtt adódott, 12 méterről fölé durrantott a brémai középpályás, így a játék képe ellenére vereséggel és lógó orral kellett távozniuk a vendégeknek.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.19.Bundesliga
dortmund
3:0
gladbach
Bundesliga
2020.03.07.Bundesliga
gladbach
1:2
dortmund
Bundesliga
2019.10.30.Német Kupa
dortmund
2:1
gladbach
Német Kupa
2019.10.19.Bundesliga
dortmund
1:0
gladbach
Bundesliga
2019.05.18.Bundesliga
gladbach
0:2
dortmund
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund

Szentül hittem, hogy a gyengélkedő Bosz-legénységet meg tudja verni a Borussia Dortmund, de csalódnom kellett. Pedig ez a hétközi forduló tippek szempontjából elég jól állt, ez eléggé belerondított az összképbe.

Meg kell hagyni, jó kis meccs volt, és nyoma sem volt annak az elveszett játéknak, amit a Leverkusen idei első két meccsén mutatott. Jól járatták a labdát, aminek meg is lett az eredménye, Leon Bailey fantasztikus indítását a két védő mellett kilépő Moussa Diaby vette át – nem kevésbé fantasztikusan -, majd Roman Bürki mellett a hálóba gurított.

A Dortmund egyetlen komolyabb helyzete Thomas Meunier nevéhez fűződik, akinek lövése mellé szállt, Erling Haaland pedig nem érte el még becsúszva sem. Ha a norvég bele tudta volna tenni a lábát, szinte biztos a gól.

Diaby még a félidő vége előtt kihagyott egy ziccert, aztán jöhetett a megérdemelt pihenő. Egyébként sokatmondó tény, hogy a hazaiak az első félidőben tizennégy alkalommal próbálkoztak kapura lövéssel.

A szünet után tekerjünk előre a 67. percig, ekkor egyenlített a Dortmund. Julian Brandt idén nem kap akkora szerepet a csapatban, most viszont Hazard sérülése és Gio Reyna betegsége miatt a kezdőben találta magát. 18 méteres lövésével meghálálta a bizalmat, a labda a bal alsó sarokban kötött ki, Hradecky csak belepiszkálni tudott.

A győzelem érdekében egyre jobban kitámadtak a vendégek (Brandt lövését a gólvonalról mentette Tapsoba), így a gyógyszergyáriak a 80. percben ismét előnyhöz jutottak. Három támadóra jutott két védő, kis passzolgatás után Florian Wirtz kapta a labdát, majd 16-ról lőtt, 2-1.

Ez az előny kitartott a meccs végéig, Dortmundban lassan lemondhatnak arról, hogy versenyben lesznek a bajnoki címért.

Összefoglalás

Egyfajta előttem az utódom érzése lehet majd Edin Terzicnek a meccs előtti ökölpacsinál, a hírek szerint nem állandósítják őt a kispadon, Marco Rose a legnagyobb esélyes, hogy nyáron Dortmundba tegye át a székhelyét. Valószínűleg Terzic is tudta, hogy nagyon erős teljesítményt kell hoznia, hogy ő maradhasson az edző, ez eddig nem annyira teljesül.

Térjünk rá a meccsre, térjünk rá arra, hogy kik is alkotják majd a csapatokat. Breel Embolo mostanában sokat szerepelt a kezdőben, viszont a Werder elleni meccset is kihagyni kényszerült, nem volt egyértelmű a teszteredménye, azóta már tisztázódott a szituáció. Visszatérhet Marcus Thuram, letelt az ötmeccses eltiltás, amit ellenfele arcon köpéséért kapott a támadó. Felépült apróbb sérüléséből Alassane Plea is, aki már a Bréma ellen játszott, valószínűleg most is kezdő lesz, Thuram viszont ennyi kihagyás után nagy eséllyel csak a kispadon kezd.

Denis Zakaria kapott egy ütést a legutóbbi fordulóban, néhány portál emiatt azt írja, kétséges a játéka, Valentino Lazaro továbbra sem teljesen egészséges.

A Dortmundnál az egész szezonra elveszítették Axel Witselt, Marcel Schmelzer már régóta lábadozik, Dan-Axel Zagadou és Thorgan Hazard szintén sérült. Gio Reyna már leülhetett a kispadra a Leverkusen ellen, nagy kérdés, hogy ő vagy Brandt fog kezdeni. Aki viszont biztosan nem kezd, de még csak a kispadra sem ülhet le, az Thomas Delaney, aki automatikus eltiltását tölti majd.

Nehéz megtippelni, mi lesz ezen a meccsen, egyik gárda sem a stabil teljesítményéről híres ebben a szezonban. Mivel mindkét csapat erős elől, ezért bízom a gólokban, még a hiányzók ellenére is. A tippem ezúttal egy over 2,5, ahogy ez közös meccseik többségénél lenni szokott…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső