Lazio – Sassuolo: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 22.
Lazio
Teljesítmény:
N N N N D
  • Stadio Olimpico di Roma
  • Január 24. 18:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sassuolo
Teljesítmény:
D V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Gödörben a Sassuolo! De Zerbi együttese most már harmadik meccse nem tud győzedelmeskedni, az Atalanta elleni 5-1 óta árnyékuk önmaguknak. Ezúttal a Parma fogott ki rajtuk, csak 1-1-es döntetlent játszottak Roberto D’Aversa együttesével, akik nem mellesleg kiesőhelyen állnak. Ez volt az a meccs, ami egy gyönyörű kombiszelvényemet elvitte, így érthetően kissé megrogyott a bizalmam Caputoék irányában.

De nem az érzelmeim miatt gondolom, hogy a Lazio a Stadio Olimpicoban legyőzi a zöld-feketéket. Hanem azért, mert Simone Inzaghi csapata kellően összeszedte magát, a városi rangadón, a Derby Della Capitalén szó szerint agyonverte az AS Romát. Nem igazán látta ezt senki jönni, de a végeredmény 3-0 lett, a farkasok simán elvéreztek.

Tegnap este pedig a kupában léptek pályára, ők meg tudták verni a Parmát, még úgy is, hogy a legjobbak többsége pihenőt kapott Inzaghitól. Egyébként ez a Parmára is igaz, a „gálakezdőből” szinte senki nem volt ott a pályán.

Van esélye a Sassuolonak a pont vagy pontok elrablására? Hamarosan kiderül, jöjjön a Lazio – Sassuolo beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lazio – AS Roma

Nem sűrűn látni akkora védelmi hibát egy első osztályú meccsen, mint amiből a Lazio vezetést szerzett. A 14. percben Ciro Immobile keresztlabdája volt pontatlan, azt simán vette át a Roma védője, Ibanez. Csakhogy nem csinált vele semmit, mintha lefagyott volna a brazil védő, és mire el akarta rúgni, már késő volt. Belerúgta a labdát Lazzarriba, akiről Ciro Immobile elé került a játékszer, ő meg kilőtte a bal felsőt. Igazán amatőr hiba, amit góllal büntettek a „hazaiak”.

A kapott gól nagyon megfogta a farkasokat, nem sokkal később pedig újabb gólt kaptak. Ezúttal is Ibanez és Lazzarri csaptak össze, az olasz szélső elesett a hátvéd mellett, de ahelyett, hogy tizenegyest reklamált volna felugrott, és Luis Alberto elé passzolt, ő meg jobbal a jobb alsóba lőtt.

Mondanám, hogy a Roma védelme nem volt a helyzet magaslatán, nem is hazudnék vele, de ugyanez igaz a támadókra is. Sem Edin Dezko, sem Henrikh Mkhitaryan, sem pedig Lorenzo Pellegrini nem játszott jó meccset.

Aki azt gondolta, hogy majd a második félidőre feltámad a Roma, az nagyot tévedett. Sorra vezette az akciókat a Lazio, Ciro Immobilét nem tudta megfogni a Mancini – Smalling – Ibanez hármas, a csatár akkor jutott át a védelmen, amikor csak akart.

Egy Caicedo, egy Immobile és egy Milinkovics-Szavics helyzet után aztán a 67. percben végérvényesen eldőlt a találkozó, ismét Luis Alberto volt a gólszerző.

A vendégeknek semmi nem akart összejönni, még a szépítés sem, pedig Edin Dzeko négy méterről lőhetett, de Pepe Reina belevetődött a lövésbe.

Maradt a 3-0, ezt az eredményt a Lazio szurkolói sokáig az AS Roma fanok orra alá fogják dörgölni.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.11.Serie A
lazio
1:2
sassuolo
Serie A
2019.11.24.Serie A
sassuolo
1:2
lazio
Serie A
2019.04.07.Serie A
lazio
2:2
sassuolo
Serie A
2018.11.11.Serie A
sassuolo
1:1
lazio
Serie A
2018.02.25.Serie A
sassuolo
0:3
lazio
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sassuolo – Parma

Jól alakult a mérkőzés a hazaiak számára, az első félidő első fele egyértelműen az övék volt, a Parma szinte alig tudott átjönni a saját térfeléről. Francesco Caputo nagyon aktív volt, de az első lehetőség nem hozzá, hanem az előre csámboró Kyriakopuloszhoz fűződik. A balbekk a tizenhatos vonalán kapott egy passzt és kapásból célba vette a bal felsőt. Kevéssel tévesztett célt, a lövése a kapufáról jött ki.

Később Caputo tette próbára Luigi Sepét, a kapus egy éles szögből leadott lövést fogott ki, a 21. percben azonban nem volt fegyvere Ciccio Caputo ellen, a támadó egy kiugratás után megszerezte a vezetést a Sassuolonak. Csakhogy egy hangyányival előrébb volt az átadás pillanatában, így a partjelző zászlajával az ég felé mutatott. Jó döntés volt és sasszem kellett hozzá, de az ítélet kétségkívül jogos volt.

Az első helyzetéből viszont gólt szerzett D’Aversa együttese, a 37. percben Pezzella beadását Juraj Kucka fejelte a hálóba.

A fordulás után még jobban rákapcsoltak a hazaiak, de Defrel, Ayhaan és Djuricic is hiába próbálkozott. A legközelebb a gólhoz Defrel állt, ott Sepe bravúrjára is szükség volt.

Már mindenki – a parmaiak mindenképp – a lefújást várták, de tartogatott még a találkozó fordulatot. A 93. percben Busi akasztotta a tizenhatoson belül Ferrarit, jöhetett egy „időntúli” büntető. Filip Djuricic lába nem remegett meg, higgadtan lőtt a bal sarokba, Sepe a másik irányba repült.

Egy olyan meccsen mentett pontot a Sassuolo, amit a játék képe alapján gólokkal kellett volna megnyerniük.

Összefoglalás

A tabella hetedik és nyolcadik helyezettje csap össze vasárnap délután, és a fogadóirodák egyértelműen azt jelzik, hogy a Lazio esélyesebb a győzelemre. Nem mondom, hogy tévednek, de kár ezt a Sassuolot leírni.

Továbbra is nagyon hiányzik Domenico Berardi, a csapatkapitány, mióta megsérült csak szenved csapata. Nem csak ő hiányzott az elmúlt időszakban, de Mehdi Bourabia, Manuel Locatelli és Jérémie Boga is.

További rossz hír, hogy Vlad Chiriches a Parma ellen begyűjtötte ötödik sárga lapját, a román válogatott védőjének pótlását kell még megoldania De Zerbinek. Itt az esély a veterán Federico Pelusonak, hogy visszajátssza magát a kezdőbe? Kétlem, de valószínűleg ő pótolja majd Chirichest.

A Lazionál is vannak rossz hírek, az előző mérkőzés hősét, Luis Albertot kedden vakbélgyulladás miatt kellett megműteni. Hála Istennek, a műtét sikeres volt, a spanyol középpályás azóta már közösségi oldalán tudatta, hogy jól van, és megköszönte a rengeteg jókívánságot.

Ami még gondot okoz Simone Inzaghinak, az Luiz Felipe kiesése, őt is pótolni kell.

A közös meccseiken nagyon sokszor betaláltak egymásnak, a védelmek egy-egy fontos tagja kiesett, a támadók pedig elég minőségiek ahhoz, hogy ez most is megtörténjen. Nem lenne meglepetés, noha, a Lazio győzelmét várom, szerintem Caputoék is a kapuba találnak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső