Borussia Mönchengladbach – Manchester City: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 22.
Mönchengladbach
Teljesítmény:
V D V N D
  • Puskás Aréna
  • Február 23. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester City
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Bármi is történjen, a Borussia Mönchengladbach játékosai már elégedettek lehetnek. Senki sem számított arra, hogy egy ilyen csoportból képesek lehetnek továbbjutni, de megmutatták a világnak, mire képesek, kiejtve ezzel az Intert és a Sahtar Donyecket is. Viszont abban megegyezhetünk, hogy talán itt a végállomás. A Borussia Mönchengladbach – Manchester City párosítás az egyik legsimábbnak tűnik elsőre. Nem csak azért, mert a Manchester City formája egészen félelmetes, hanem azért is, mert a Gladbach egy kicsit gyengébben szerepel az őszhöz képest.

Viszont ők már okoztak kellemes meglepetéseket a szurkolóiknak, gondolok itt a csoportban elért eredményeikre, szóval leírni azért nem szabad őket százszázalékosan. Az viszont biztos, hogy a száz százalék ide nem lesz elég.

De lehet, hogy még a 120 százalék sem…

Mi történt az ősszel?

Nem csak arra fogok kitérni, hogyan szerepeltek a csoportkörben, de arra is, hogy a bajnokságban milyen teljesítményt nyújtanak mostanában…

Borussia Mönchengladbach

Negatív irányban változott a helyzet a Gladbachnál. Nemrég kiderült, hogy mesterük a nyáron elhagyja a csapatot és a másik Borussia, a Dortmund vezetőedzője lesz, a Bundesligában jelenleg csak a nyolcadik helyen állnak, ami messze elmarad a tavalyi teljesítményüktől, és sorra jönnek a váratlanabbnál váratlanabb események. Elképzelhető volt tavaly, hogy a Mainz hazai pályán, a Borussia Parkban megverje Pleáékat? Nem, ugye? Hát, pedig most ez a helyzet, a kiesés elől menekülő kiscsapat 2-1-re nyerni tudott egy 86. percben szerzett góllal.

Úgy tűnik, jövőre már a Gladbach nélkül rendezik meg a Bajnokok Ligáját, innen nagyon nehéz lenne visszakapaszkodni, nem is hiszem, hogy sikerülni fog.

Pedig az ősz szépen indult, főleg a BL-ben, de a bajnoki szereplésre sem lehetett akkora panasz. A tavasz viszont… Az már más tészta.

Most épp egy négymeccses nyeretlenségi sorozatban van a csapat, az eddigi húzóemberek egy része jóval szerényebben teljesít, mint ősszel vagy a tavalyi szezonban, tehát nincs könnyű dolga Rosenak. Az is kérdés, mennyire tudja motiválni egy olyan edző a játékosait, akiről tudják, hogy távozni fog?

Ősszel még nem tudták, és akkor ment a szekér, hosszú ideig a B jelű kvartett élén álltak a németek, csak az utolsó fordulóban zuhantak le a második helyre.

Emlékszem, amikor kikaptak a Real Madridtól, a spanyolok játékosai már rég az öltözőben voltak, Hofmannék viszont a pálya szélén nézték az Inter – Sahtar mérkőzést, és hihetetlen üdvrivalgásban törtek ki, amikor a játékvezető 0-0-val lefújta a meccset.

Nagy teljesítmény volt ez a csapat részéről, de muszáj lesz ismételnem magam: Azt hiszem, számukra a City elleni párharc lesz a végállomás.

Előző meccs eredménye
2016.11.23.Bajnokok Ligája
gladbach
1:1
man city
Bajnokok Ligája
2016.09.14.Bajnokok Ligája
man city
4:0
gladbach
Bajnokok Ligája
2015.12.08.Bajnokok Ligája
man city
4:2
gladbach
Bajnokok Ligája
2015.09.30.Bajnokok Ligája
gladbach
1:2
man city
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City

Ha csak a forma alapján kellene megtippelni, hogy ki nyeri idén a Bajnokok Ligáját, a Manchester City biztos benne lenne a top 3-ban nálam. Egészen elképesztő formában vannak Pep Guardiola tanítványai, akik a Premier League-et gyengén kezdték, de fokozatosan kerültek feljebb és feljebb egy hatalmas győzelmi sorozatnak köszönhetően, most már mindenki az ő hátukat nézi, az előnyük pedig csak nő és nő.

Az előny konkrétan tíz pontot jelent a második helyezett Manchester United előtt, és a nehezén – szerintem – már túl vannak. A hétvégén az Emirates stadionba látogattak, és szűk, 1-0-s győzelmet arattak az Arsenal felett.

Tizenhárom forduló van vissza, és mondjuk öt meccsre tudom azt mondani, hogy necces, vagy hogy nehéz. Persze, egy hullámvölgy, vagy valamelyik fontos játékosnak a kidőlése még rengeteget változtathat a mostani szituáción.

A Bajnokok Ligájában is simán jutottak tovább, igaz, nem volt egy félelmetes csoportban a City. Ellenfeleik közé tartozott a Porto, a Marseille és az Olympiakosz. Csak a portugálok tudták őket megfogni, de a Dragaoban lejátszott meccsen is vagy 20 helyzete volt Sterlingéknek, de egyet sem tudtak gólra váltani. Sergio Conceicao együttese gyakorlatilag semmi másra nem tudott koncentrálni, csak a védekezésre. Egyetlen gólt kaptak a hat mérkőzés alatt, azt hiszem, ez mindent elmond arról, mennyire egyben van most ez a gárda.

Összefoglalás

Ritka látni, ha egy csapat minden tagja teljesen egészséges, a Mönchengladbach esetén most ez a helyzet, egyetlen sérültjük sincs. Még Denis Zakaria is felépült, akinek nem ez a legjobb szezonja, a meccsek nagyrészét csak a lelátóról figyelhette, folyamatosan sérült volt. Fontos láncszem lenne ő, de ilyen erőnléttel több mint valószínű, hogy csak a kispadon kezd.

Az Embolo – Hermann – Hofmann hármas egyike lehet csak a kezdőcsapat tagja Stindl, Thuram és Plea mellett, én Hofmannra tippelnék. Aztán lehet, hogy húz egy váratlant Rose.

Neuhaus és Kramer szereplése szintén papírforma volna, ahogy a hátsó alakzat esetén sem kell egyáltalán meglepetésre számítani.

A Citynél csak Nathan Aké sérült, azaz Ilkay Gündogan is újra bevethető, és ha fizikailag, erőnlétileg is rendben van a 30 éves német, akkor biztosan kezdeni fog, hiszen ő repítette az utóbbi időben a csapatot.

A kezdőt illetően van miből válogatnia Guardiolának, de úgy tűnik, megtalálta a legjobb, a kedvenc 11-ét, ami egy 4-3-3-as formáció, egy védekező és egy támadó középpályással, meg egy mindenessel. Elől a Foden – Jesus – Sterling hármas kezdhet, Bernardo Silva valószínűleg csak a padon lesz.

Eddig négyszer néztek szembe egymással a felek, háromszor nyert a City, egyszer lett döntetlen. A Gladbach a BL-ben teljesen más arcát mutatta eddig, de hogy ez elég lesz-e a MC ellen? Nem, nem hiszem…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső