Borussia Mönchengladbach – Wolfsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 14.
Mönchengladbach
Teljesítmény:
N N D V N
  • BORUSSIA-PARK
  • Október 17. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolfsburg
Teljesítmény:
D V D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Visszatér természetesen a Bundesliga is, mai utolsó meccsünk a Mönchengladbach – Wolfsburg lesz, ahol egy BL és egy EL helyen végző csapat feszül majd egymásnak. Más kérdés, hogy míg a Gladbach automatikusan a csoportkörben tudhatja magát, a Wolfsburg már búcsúzott is a második számú európai kupasorozattól, miután az AEK Athénnal nem bírtak az egymeccses selejtezőben.

Hát, innen kell folytatni, az esélyes persze a Gladbach, de azért nem annyira egyértelmű ez a meccs. Vagy mégis? Megnézzük!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Köln – Borussia Mönchengladbach

Hamar kétgólos vezetést szerzett a vendég Gladbach, ugyanis a 14. és a 16. percben is betaláltak. Újra kezdőként kapott helyet Alassane Plea, ezt pedig azonnal góllal hálálta meg. Hofmann kapott egy remek kiugratást, de kisodródott, így a mögötte érkező Plea elé tálalt. A francia előbb elvétette a labdát, nem tudta átvenni, de aztán fel sem nézett, lőtt, gól. Ennyire sgyszerű ez, egy kölni védő sem ért oda a támadóhoz, mielőtt lőhetett volna, pedig idejük talán lett volna rá.

Két perccel később tehát jött a második találat, Lainer szaladt a rövidre egy szöglet után, csúsztatása pedig utat talált Horn és a kapufa között.

Volt helyzet a túloldalon is, Andersson azonban csak a kapufát találta el, aztán a védők felszabadítottak. Azt azonban nem lehetett mondani, hogy kiegyenlített lett volna a találkozó, ezen a kapufán kívül még egyszer próbálkoztak kapuralövéssel a hazaiak, sikertelenül. Közben a Gladbach ment előre, nagyon éltek, nagyon ment nekik a játék.

Gól azonban csak a második félidőben született, akkor is a vendégek találtak be, ezzel pedig eldöntötték a három pont sorsát. Az 56. percben Stindl büntetőből volt eredményes.

A Kölnnek már csak a szépítésre futotta, igaz, nagyon szép gólt lőtt Elvis Rexhbecaj. Sokat azonban nem ért.

Ez már egyébként egy kölni szempontból jobb félidő volt, bár ez ugyebár az eredményen nem látszik.

Valami megváltozott Kölnben, a tavalyi szezon vége óta gyenge teljesítményt nyújtanak.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.16.Bundesliga
gladbach
3:0
wolfsburg
Bundesliga
2019.12.15.Bundesliga
wolfsburg
2:1
gladbach
Bundesliga
2019.02.23.Bundesliga
gladbach
0:3
wolfsburg
Bundesliga
2018.09.29.Bundesliga
wolfsburg
2:2
gladbach
Bundesliga
2018.04.20.Bundesliga
gladbach
3:0
wolfsburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Wolfsburg – Augsburg

Erős támadó sorral vágott neki a meccsnek a hazai csapat, Brekalo, Weghorst és Mehmedi is kezdett. Ettől függetlenül a gólszerzéssel továbbra is akadnak problémák, ez a Freiburg ellen is így volt.

Az első félidőben egyik oldalon Weghorst szerezhetett volna gólt, Gikiewicz nagy bravúrral hárított. A túloldalon pedig Niederlechner kapott forintos labdát, egy az egyben állt Casteels-szel, azonban lövés helyett ki akarta cselezni a belga kapust. Annyira kisodródott, hogy a lövése (vagy passza a túloldalra?) végül nem járt sikerrel. Óriási lehetőség volt, csak egy kicsit higgadtabban kellett volna kezelni a szitut. Mondom ezt egy székből.

A 26. percben aztán csak összejött a gól a Wolfsburg számára, Brekalo kapott jó labdát a balszélen, befelé cselezett, majd a lövést visszahúzta a rövidre. A játékvezető azonban nem adta meg a gólt. Még az akció kezdetén Wout Weghorst tartózkodott lesen, és mivel ebből indult az akció, így érvénytelenítették a találatot.

A fordulást követően is a hazai csapat maradt támadásban, Mehmedi lövését csak a Jóisten tudja, hogy halászta ki Gikiewicz, de mivel megtette az állás továbbra is 0-0 volt.

A meccsen még két kisebb lehetőség volt, egyikből sem lett gól, így egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok, a Wolfsburg pedig simán nyerhetett volna.

Összefoglalás

Egyáltalán nem rossz csapat a Wolfsburg, de egyszerűen mostanság nem akarnak összejönni a dolgok. Épp ezért vagyok bizonytalan, hogy ez egy sima hazai lesz-e vagy beleszólhatnak a három pont alakulásába a vendégek? Maradok annál, hogy igen, mert előbb-utóbb beindul a szekér.

Tavalyról is azt gondoltam, hogy megérdemelten lettek hetedikek, megérdemelten jutottak Európába, bár ez a kaland már ugye véget is ért. Talán, ha kétmeccses a párharc… De nem az.

Ami azonnal kitűnik a statisztikát figyelve, hogy sosem unalmas a két csapat összecsapása. Van, amikor egy gólgazdag döntetlent játszanak, de az utóbbi időben inkább a Gladbach dominált, főleg, amikor hazai pályán játszottak.

A győzelmükre gondolok, de azért nem teljesen mondanék le Brekaloékról. Magyarul kihagyom azt, hogy ki fog nyerni, inkább a gólokat választom. És a múltat tekintve, Pleát, Hofmannt, Thuramot az egyik oldalon, Brekalot és Weghorstot, Mehmedit a másikon… Teljesen reális az a gondolat, hogy 2,5-nél több gól lesz, nem?

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső