Brentford – Arsenal: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 12.
Brentford
Teljesítmény:
N V D N N
  • Brentford Stadium
  • Augusztus 13. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Arsenal
Teljesítmény:
V V D V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

És végre elkezdődik. Immáron biztosak lehetünk benne, hogy a Premier League a világ legerősebb bajnoksága, a tavalyi nemzetközi porondon a Bajnokok Ligájában angol házidöntő volt (Chelsea – Manchester City), míg az Európa-ligába is bejutott egy angol együttes a Manchester United „személyében”, az Arsenal pedig épphogy elbukta a döntőt a későbbi győztes Villarreal ellen.

Az angol futball úgy en bloc sokat fejlődött, az itt játszó légiósok pedig még inkább emelik a bajnokság színvonalát, Messi barcelonai távozása után meg már nem kérdés, hogy La Liga vagy Premier League… Bár, szerintünk eddig sem volt az.

A 2021/2022-es idény első mérkőzését „műsorra is tűzzük”, amely egy Brentford – Arsenal mérkőzés lesz. A Brentford sokak számára ismeretlen csapat, idén került fel play off keretein belül az első osztályba, de már tavaly is nagyon közel jártak az elsőosztályú bajnoksághoz, ám akkor a Wembley-ben megrendezett döntőt elbukták.

Hagyományos angol futballt játszó együttesről van szó, akik valahogy mindig belenyúlnak a jó igazolásokba, általuk ismerhetjük például Ollie Watkinst és Said Benrahmát.

Őszintén gondoljuk, hogy bravúr lenne, ha győzelemmel távoznának a Brentford Community Stadiumból az ágyúsok…

A csapatokról

Kitérünk csapataink felkészülésére, az érkezőkre és a távozókra, meg úgy mindenre, ami fontos lehet a tippünk szempontjából.

Brentford

A 2019/2020-as bajnokságban a Benrahma – Watkins – Mbeumo hármas megállíthatatlannak tűnt, hárman összesen 57 gólt szereztek a Championshipben. Nem is csoda, hogy felfigyeltek rájuk a Premier League csapatok, mára már csak Mbeumo tagja a méheknek, Benrahmát a West Ham, Watkinst az Aston Villa igazolta le. És utóbbi azóta már az angol felnőtt válogatottat is megjárta…

Pótolni kellett a csatárok elvesztését, és a Brentford vezetősége ismét jó érzékkel nyúlt a dolgokhoz, a Peterboroughnál játszó Ivan Toney-t igazolták le, aki a tavalyi bajnokságot, mint gólkirály zárta 31 találattal.

Idén a csapat számára is kijött a lépés, a harmadik helyen végeztek, így jöhetett a play off, ahol az előtt a döntőben a Fulhammel szemben maradtak alul, most viszont a Swansea nem tudta megállítani őket, Toney és Marcondes góljaival kiharcolták a PL-be jutást.

Thomas Frank mester 2018. októbere óta irányítja a gárdát, a keret pedig évről évre nem túl sokat változik, a játékosok és az edző is jól ismerik egymást.

Azonban egy osztállyal feljebb már elkél az erősítés, így a Brentford sem tétlenkedett. Főként a védekező szekciót erősítették meg: Kristoffer Ajer majdnem 16 millió euróért jött a Celtictől. A védőt két évvel ezelőtt még a Real Madriddal és más nagycsapatokkal hozták szóba, ettől függetlenül nem felejtett ő el focizni, szerintünk nagy vétel volt.

Ahogy a fiókcsapattól érkező Frank Onyeka is. A 23 éves nigériai a pálya közepén segítheti majd a védőket.

Húztak még egy nagyot, a szélre a kongói-francia Yoane Wissát szerezték meg, aki a Lorient csapatában négy szezon alatt 35 bajnoki gólig jutott.

Négy játékosukat engedték el: A play off finálé egyik hőse, Emiliano Marcondes a Bournemouth-hoz igazolt, Henrik Dalsgaard a Midtjyllandhoz, míg Luke Daniels a Middlesbrough-hoz.

Franknak még vannak tervei, Jens Cajuste szintén a dán bajnoknál játszik, 22 éves és a szélen bevethető, remek hármast alkotna Toney-val és Wissával. Illetve még felmerült a Hamburg ifjú jobbhátvédje is, Josha Vagnoman.

A felkészülést alacsonyabb ligás angol ellenfelek ellen (Wimbledon, Boreham Wood, Cambridge United) kezdték meg, kivétel nélkül győztek ezeken a találkozókon. 2-2-t játszottak a Manchester United ellen, kikaptak a West Hamtől (0-1), végül a Southend és a Valencia elleni győzelmek zárták a barátságos meccsek sorát.

Előző meccs eredménye
2018.09.26.Angol Ligakupa
arsenal
3:1
brentford
Angol Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal

Mikel Arteta egész nyáron hajtotta, űzte a Real Madrid vezetőségét, szeretnék ugyanis újra megszerezni a norvég Martin Ödagaard-t. A fiatal irányító jó benyomást tett a spanyolra, hamar megtalálta a hangot a srác a csapattársakkal is. Azonban a Real már nem gondolkozik kölcsönben. Vagy megtartják, vagy eladják. Végleg. Utóbbi a valószínűbb szcenárió, maga Ödegaard nem látja biztosítottnak a helyét a kezdőben, emiatt pedig menne. De egyelőre még nincs ott, azonban szinte biztosnak látjuk ezt a transzfert, hacsak Carlo Ancelotti nem áll a válogatott játékos útjába.

Az ágyúsoknál több a pletyka, mint a tény. Az tény, hogy három játékost igazoltak le. Ben White, a Brighton középhátvédje 50 millió eurót ért. Nagyon érdekes, merre halad a futball egyébként. Egy 23 éves – egyébként tényleg tehetséges – srác több pénzbe kerül, mint az a Raphael Varane, aki már minden létező trófeát megnyert életében…

Az Arsenal szeret a fiatalokra építeni, a másik két új arc 21 esztendős. Nuno Tavares a védelem baloldalán szerepel, míg Albert Sambi Lokonga a pálya közepén. Kettejükért valamivel több mint 25 milliót fizettek az ágyúsok.

A távozók között egyedül tán David Luizt emelhetjük ki, a brazil hátvédre nem tartott igényt a vezetőség.

Jöjjenek a pletykák, amik valóban izgalmasnak tűnnek: Egyrészt kinézték maguknak a Wolves egyik portugálját, Rubén Nevest, le szeretnék igazolni a Sheffield lelkét, Aaron Ramsdale-t. Nem mellesleg pedig szemet vetettek Manuel Locatellire (Sassuolo), Houssem Aouarra (Olympique Lyon), Denis Zakariára (Borussia Mönchengladbach) és James Maddisonra (Leicester City). Mindegyikük hatalmas erősítés lenne…

Hat felkészülési meccsükből csak kettőt nyertek meg, legutóbb a Spurs ellen kaptak ki, egy barátságosnak nevezett, de nem túl barátságos meccsen…

Összefoglalás

Négy játékosra nem számíthat majd Arteta: Rob Holding akár még szerepelhet is, de Thomas Partey, Eddie Nketiah és Gabriel biztosan nem. Így a védelemben Ben White mellett valószínűleg Pablo Marí fog szerepet kapni, a középpályán pedig a Xhaka – Elneny kettős. Nem hinnénk, hogy Sambi Lokongát egyből mélyvízbe dobják.

A támadósorban szinte biztosak vagyunk, Auba, Smith-Rowe, Lacazette és Pepe fogja rohamozni a méhek kapuját. És hol van Bukayo Saka? – kérdezhetitek. A kérdés jogos, Saka játékára azért nem számítunk, mert még csak a héten kezdte el az edzéseket az EB miatt, nem hinnénk, hogy játékra kész állapotban van. Amennyiben mégis, úgy a fél lábbal már az exit táblát elhagyó Lacazette kerül ki.

A Brentfornál az kétséges, hogy legjobb góllövőjük, Ivan Toney játszhat-e, apróbb sérüléssel küzd a csatár. Mellette Josh Dasilva biztosan nem szerepel majd.

Frank mester korábban sokáig a négyvédős rendszerben hitt és 4-3-3-ban küldte pályára a fiait, Kristoffer Ajer érkezte után viszont átváltott három védőre, Canós és Roerslev pedig majd a széleken fog visszazárni.

Egy közös meccsük volt még 2018-ból, akkor a Ligakupában az Arsenal 3-1-re diadalmaskodott.

Véleményünk szerint a Brentford elég erős csapat, akik az évadnyitón megtréfálhatják Artetáékat. Kinézünk egy döntetlent így elsőre, és amit még inkább várunk az sok-sok gól. Nagyon bízunk az over 2,5-ben. Szóval, mi ezzel a két tippel támadunk.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső