Brest – Lyon: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 17.
Brest
Teljesítmény:
D N N D V
  • Stade Francis le Ble
  • Február 19. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lyon
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nehéz a hétvégi meccsekre koncentrálni, amikor ilyen eredmények születnek a Bajnokok Ligájában (már előre félek a mai meccsektől), de menni kell tovább, ahogy szoktunk. Franciaországból érkezik a mai első tipp, ez pedig a Brest – Lyon meccs lesz. A Lyon lépéshátrányba került a Lille-lel és a PSG-vel szemben, hiszen a hétvégén a Montpellier intézte el őket saját pályájukon, és bár a Lille csak ikszelt, az is egy ponttal több, mint amit Rudi Garciáék szereztek… Arról nem is beszélve, hogy a PSG nyert, és így előzött.

Lehetséges, hogy ez a bajnoki cím a Lille és a PSG között dől el, de korai lenne még jóslásokba bocsátkozni.

Említettem, hogy a Lille döntetlent játszott. Ki ellen? Bizony, a Brest volt az ellenfél, és bár az egész meccsen be voltak szorulva saját kapujuk elé, kihúzták kapott gól nélkül. De majd erre is kitérek, volt itt egy nagy hiba. Vagy nem volt hiba? Kezdjük is el, és kifejtem!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lille – Brest

Burak Yilmaz továbbra sem tud pályára lépni, így Christian Galtier a Jonathan David – Ikone kettőst bízta meg a gólszerzéssel, Yazici meglepetésre csak a kispadon foglalt helyet. Szinte végig egykapuzott a hazai csapat, a Brest egy távoli lövésig jutott a 90 perc alatt. Az mondjuk veszélyes volt.

A Lille is inkább távolról tüzelt, Ikone, Bamba és Jonathan David is próbálkozott, de egyik gyengébb volt, mint a másik. A fölény egyértelmű volt, talán, ha Burak Yilmaz a pályán van, akkor ő be tudott volna kotorni egyet. De nem volt ott, és még ki tudja, meddig nem lesz…

A második félidőben történt az a bizonyos hiba, ami nem csak szerintem volt az, Christian Galtier-t a lefújás után saját fiai lökdösték el a játékvezető közeléből, annyira mérges volt a szakember. Történt, hogy Yazici egy szögletet végzett el, ami veszélyesen kanyarodott középre, majd egy kis flipperezést követően Jonathan David elé pattant, aki a hálóba lőtt. A játékvezető ellentmondást nem tűrően a sípjába fújt, és kifelé ítélt szabadrúgást, méghozzá kezezés miatt. Ahogy össze-vissza pattogott a labda, Fonte kezét érte, így pattant a kanadaihoz. Na, de kérdem én: Hát hova kellett volna tennie a kezét a Lille játékosának? Kvázi a bicepszére pattant, le volt szorítva… Véleményem szerint hatalmas hibát követett el a bíró.

A meg nem adott gól után volt még pár kisebb hazai lehetőség, a Brest végig a védekezésre koncentrált, gólt nem láthattunk, maradt a 0-0.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.16.Ligue 1
lyon
2:2
brest
Ligue 1
2020.01.08.Francia Ligakupa
lyon
3:1
brest
Francia Ligakupa
2019.09.25.Ligue 1
brest
2:2
lyon
Ligue 1
2013.03.03.Ligue 1
brest
1:1
lyon
Ligue 1
2012.10.21.Ligue 1
lyon
1:0
brest
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lyon – Montpellier

Hatalmas hazai lehetőséggel indult a meccs, egy Montpellier labdavesztés után Paqueta került helyzetbe, megpróbálta átpörgetni a kifutó Omlin felett a labdát, de a kapus testével megakadályozta a gólt.

A vendégek sem akartak adósak maradni a válasszal, Mollet egy visszagurított passzt lőtt a kapufára, de a 20. percben nem volt menekvés. Delort nagyszerű cselét követően középre ívelt, ott érkezett Savanier, és erőből a hálóba fejelt.

A lefújás előtt jött az egyenlítés, egy baloldali beadás után Aouar fejelt, azt még védte Omlin, de az ott settenkedő Paqueta ismétlését már nem tudta.

A szünet után ismét előnyt szereztek a vendégek, ehhez pedig Lopes kapus nagy bakija kellett. Egy szabadrúgás szállt a kapu felé, de egyértelműen látszott, hogy egyrészt senki nem éri el, másrészt méterekkel mellé fog menni. De Lopes mégis beleütött, pontosan Wahi elé, aki nem lepődött meg, helyette a hálóba lőtt.

Sokba került a hiba a hazaiaknak, mert így 0 ponttal vonultak le a pályáról, és hátra csúsztak a harmadik helyre.

Összefoglalás

Nagyon sok véletlen és szerencsétlen – vagy épp szerencsés – esemény kellett ahhoz, hogy a Lyon kikapjon, a Brest pedig pontot szerezzen. Nem rossz gárda a Brest, jó kis középcsapattá váltak, és úgy gondolom, lehet esélyük a Lyon ellen is.

Benne van a pakliban, hogy a PSG és a Lille is hullajt még pontokat, de lehet, hogy ez a vereség elintézte, hogy a bajnoki címért folytatott harcból kiszálljanak Depayék, három pont a hátrány a listavezetővel szemben.

Nagyon érdekes, hogy a Brest pályáján már egy ideje nem sikerült nyernie a Lyonnak, az utolsó négy meccsük döntetlennel végződött, azelőtt pedig a Brest nyert 3-0-ra.

A hazai mérlegük idén is nagyon erős, hétszer nyertek, egy döntetlent játszottak, és négyszer kaptak ki.

Nagyon alacsony az odds a Lyon győzelmére, én ennél nehezebb mérkőzésre számítok.

Lehet, hogy kijózanító pofon volt ez a vendégeknek, plusz azt is át kell értékelni, hogy Lopes kapus kicsit pihenjen, nem ez volt az első hibája a szezonban.

Új sérült vagy eltiltott egyik csapatban sincs. Azt gondolom, hogy a Brest nehéz ellenfél lehet, a múltból kiindulva mindenképpen. Aztán hogy a valóságban ez hogy alakul…

Mindenesetre a tippem egy kemény csata, szűk lyoni győzelem, valamint legalább 2,5 gól.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső