Brighton – Wolves: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 14.
Brighton
Teljesítmény:
D D D V D
  • Amex Stadium
  • December 15. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolves
Teljesítmény:
V V D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nos, az egyik tippünk ma estére kiesett, a sok pozitív teszt miatt elfogadták a Manchester United kérelmét, a Brentford elleni mérkőzést elhalasztják. Azóta sem derült ki egyébként, hogy kik és hányan kapták el a fertőzést, de ez nem is fontos, a lényeg az, hogy mindenki meggyógyuljon.

Mi megyünk tovább, hiszen szerdán is lesz pár megfontolásra, megfogadásra váró mérkőzés, többek között a Brighton – Wolves meccs, a nyeretlenek csatája. Jó régen ízlelték meg, milyen is három pontot szerezni, a Brighton konkrétan szeptember vége óta egyszer sem nyert a bajnokságban.

A Wolves sem érezte már a győzelem édes ízét a szájában, sorra jönnek a rosszabbnál rosszabb eredmények. A Brightontól nagyjából ezt várjuk – ami a szezon elején történt velük, az volt a meglepetés -, viszont a nyáron új edzőt kapó farkasoktól idén is többet vártunk.

Egy rakás hiányzó lesz mindkét csapatban, főleg a sirályokra jár rá a rúd mostanság. Természetesen az összes lehetséges, illetve biztos kiesőt megemlítjük, és ahogy azt szoktuk, a végén egy tippet is adunk, amelytől természetesen el lehet térni, hiszen amit mi leírunk, az sem biztos soha.

Tartsatok velünk ma is, mert ezt a mérkőzést még két Premier League, és egy Bundesliga találkozó követi!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester City – Wolves: 1-0

G.: Sterling

Ez volt az a mérkőzés, ahol a Manchester City több mint húsz kapura lövést mutatott fel 90 perc alatt, és mégis csak egy tizenegyessel sikerült nyerniük. Ráadásul mindezt úgy, hogy Raúl Jiménez összehozta az utóbbi idők egyik legérdekesebb kiállítását, így egy teljes félidőt emberelőnyben játszhatott az éllovas. A győzelmet nem kell azonban megmagyarázni, mindenesetre érdekes, hogy ez csak így sikerült. A Wolves tovább gyengélkedik, bár az Etihadban senki nem várt győzelmet tőlük.

A kezdők:

Manchester City:

Ederson – J. Cancelo, Dias, Laporte, Zinchenko – B. Silva, Rodri, Gündogan – Sterling, Gabriel Jesus, Grealish

Wolves:

José Sá – Kilman, Coady, Saiss – Semedo, Dendoncker, R. Neves, J. Moutinho, Ait Nouri – R. Jiménez, Traoré

Talán nem sértek meg senkit azzal, ha azt mondom, hogy nagyon gyenge első félidőt produkáltak a csapatok. A Wolves eleve nem mutatott sokat, de a Citytől talán többet reméltünk. Nyomtak egyébként, de igazán nem dolgoztatták meg José Sá kapust. Két könnyedebb löketet kellett hárítania, amit meg is tett gond nélkül. Egyedül Bernardo Silva ígéretes csavarását lehet kiemelni, ami azért elszállt a kapu felett, de egy kicsit megemelte a hazai közönség pulzusát.

40 percig tehát sok minden nem történt, aztán elkezdték a játékosok „gyepálni” egymást. Öt percen belül öt sárgát és egy pirosat osztott ki a játékvezető. Először Rúben Dias, majd Rodri sárgult be, aztán jött a már említett kiállítás. Raúl Jiménez a kezdőkörben gyötörte meg Rodrit, nagyon erőszakos volt, amit a spanyol középpályás nem vett jó néven. Ahogy a játékvezető sem, felmutatta a mexikóinak a sárga színű lapot. Aztán a csatár úgy döntött, hogy megzavarja a szabadrúgás elvégzését, és addig-addig lebzselt a labda előtt, amíg Rodri passzába bele nem lépett. Ez persze szintén szabálytalan, de nyilvánvalóan Jiménez ezzel nem volt tisztában. Villant a második sárga, kiállítás.

A második félidőre a nyomás egyre nőtt a vendégeken, várható volt, hogy ezt nem bírják ki a végéig. Ilkay Gündogan nagyon közel volt a gólhoz, fejesét Conor Coady a gólvonalról fejelte ki, amikor José Sá már verve volt.

Majd a 62. percben Jonathan Moss – a mérkőzés bírója – még nagyobb közellenség lett a vendégek körében, befújt egy tizenegyest kezezés miatt. Bernardo Silva adott be jobbról, a visszaérő Romain Saiss azonban blokkolt. A játékvezető szerint kézzel, a védő szerint a labda a hónalját találta el. Eltéríteni azonban nem tudta a sípmestert a döntésétől, jöhetett a büntető, amit Raheem Sterling nagyon slendrián, laza mozdulattal gurított a kapu közepébe, José Sá jobbra dőlt el. A csatár jubilált ezen a mérkőzésen, ez volt a 100. találata a Premier League-ben.

A hajrában növelhette volna előnyét a hazai csapat, Jack Grealish közelről nem tudta eltalálni az üres kaput egy jobboldali beadás után. Az angol rekordigazolás térdre is rogyott, miután látta, mennyit tévesztett.

A folyamatos támadásokra majdnem ráfaragtak aztán a manchesteriek, mert a végén az előre húzódó Max Kilman fejese majdnem beakadt, Ederson tolta fölé a próbálkozást.

A végéig az eredmény már nem változott, szűken nyert a Man City, és ezzel maradtak az élen Guardioláék.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.09.Premier League
wolverhampton
2:1
brighton
Premier League
2021.01.02.Premier League
brighton
3:3
wolverhampton
Premier League
2020.03.07.Premier League
wolverhampton
0:0
brighton
Premier League
2019.12.08.Premier League
brighton
2:2
wolverhampton
Premier League
2019.04.20.Premier League
wolverhampton
0:0
brighton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Southampton – Brighton: 1-1

G.: Broja ill. Maupay

Volt ideje pihenni a Brighton együttesének, akik a hétvégén a Tottenham együttesével csaptak volna össze, ám a londoniaknál uralkodó egészségügyi helyzet miatt a mérkőzést elhalasztották. Így most a Southampton elleni bajnoki mérkőzés összefoglalóját olvashatjátok el, ahol a vendégségben levő sirályok az utolsó utáni pillanatban tudtak pontot menteni a szentek ellen.

A kezdők:

Southampton:

McCarthy – Livramento, Lyanco, Salisu, Walker-Peters – Redmond, Ward-Prowse, Romeu, Tella – Adams, Broja

Brighton:

Sánchez – Veltman, Duffy, Burn – Lamptey, Mwepu, Bissouma, Gross, Cucurella – Trossard, Maupay

Ralph Hasenhüttl az utóbbi időben próbálgatja a legjobb kezdőt összeállítani, a múltkor Broja, Adam Armstrong és Ché Adams is együtt volt a pályán, a mostani mérkőzésen a Blackburntől vásárolt csatár csak a kispadon foglalt helyet. Broja viszont ott volt, és ha már ott volt, akkor veszélyeztetett is.

A negyedik percben Ché Adams ugratta ki az albánt, aki egyből a kapu felé vette az irányt. A védők, valamint Nathan Tella is követte a csatárt, aki aztán passz helyett kapura lőtt, Robert Sánchez azonban védett. A kipattanó is egy szent előtt maradt, az akciót elindító Ché Adams lőhetett, de Sánchez ezt is hárította.

A másik oldalon is volt egy jó lövés, ahol szükség volt a kapus segítségére: Enock Mwepu csavarását a vetődő McCarthy ütötte ki.

A 29. percben ismét Armando Broja volt egy akció főszereplője, és ezúttal sokkal jobban fejezte azt be. Nathan Redmond fejjel indította a támadót, aki a tizenhatoson belüle meghúzott egy pimasz cselt, majd Sánchez mellett külsővel lőtte ki a jobb alsót.

A folytatásban a Brighton erőt vett magán, és az egész játékrészt uralták, azonban gólt nagyon-nagyon hosszú ideig nem tudtak lőni. Neal Maupay, a vendégek támadója különösen aktív volt, kétszer is veszélyeztett, de egyszer sem tudta átverni McCarthyt.

És akkor eljött az utolsó lehetőség a 98. percben. Salomon March és Jakub Moder álltak a labda mögött, amely a Soton kapujától 17 méterre volt. Szabadrúgást kaptak a sirályok, amit aztán a cseh középpályás lőtt el, egyenesen a sorfalba. A tömeg már ünnepelt, ők nagyon vágyták a sikert, de az öröm korainak bizonyult. A sorfalról felpattanó labdát Moder ismét kapura küldte, a tizenegyespontnál álló Neal Maupay belekapott, majd nagy erővel bombázott a hálóba.

Első dolga volt a csatárnak csendre inteni a hazai szurkolókat, ami azért egy érthető reakció volt részéről, előre ittak a medve bőrére a Southamptonnál. Minden sorozatot figyelembe véve 11 mérkőzés óta nyeretlen Graham Potter együttese…

Összefoglalás

Ahogy már fentebb említettem, rengeteg hiányzója lesz mindkét csapatnak. A Brightonnál még reménykednek abban, hogy az együttes legjobb játékosa, Leandro Trossard végül tudja vállalni a játékot, de ugyanígy vannak a Joel Veltman – Adam Lallana duóval. Trossard kezdetésére jó esély mutatkozik, ahogy Veltmanéra is, Lallana szerintünk csak a padra fog odaférni. Már, ha odafér.

Azért kellene nagyon Veltman, mert Shane Duffy eltiltását fogja tölteni, Lewis Dunk pedig sérült. Így Burn-nek jelen pillanatban nincs párja a védelem közepén.

Steven Alzate, Danny Welbeck, Adam Webster és Jeremy Sarmiento szintén kiestek.

A másik oldalon a piros lapot kapó Raúl Jiménez nem játszhat, ezzel ismét valódi ék nélkül maradtak a farkasok. Hwang Hee-chan lesz majd középen – szerintünk -, a két oldalán pedig Adama Traoré és Trincao, esetleg Podence.

Van még három régi sérültje Brunoe Lage-nak: Jonny, Yerson Mosquera és Pedro Neto.

A Brighton kereken tíz bajnoki óta nyeretlen, a Wolves pedig négy mérkőzés óta nem tud nyerni. A West Ham legyőzése után iksz két könnyű meccsen (Norwich, Burnley), majd szűk vereség két élcsapattól (Liverpool, Manchester City).

Egyik csapat sem jeleskedik a gólszerzésben mostanában, a Wolves például utolsó öt meccsén 1, azaz egy gólt rúgott. Kemény statisztika…

A Brighton sem áll sokkal jobban, az ő utolsó öt meccsük három sirály-gólt termett.

Szóval ne lepődjetek meg, hogy az egymás elleni gólzáporos csaták ellenére a két és fél gól alatti eredményt fogadjuk meg. Bár Hwang még meglephet minket befejező csatárként, de csodát tőle sem várunk…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső