Mainz – Hertha BSC: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 13.
Mainz
Teljesítmény:
V N V D D
  • Opel Arena
  • December 14. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Hertha BSC
Teljesítmény:
N D D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Magyaros rangadó, amin nem lesz magyar a pályán. Legalábbis nem valószínű. A Mainz, valamint a Hertha BSC keretében is van olyan játékos, akinek Árpád vére csörgedezik az ereiben, ám sem Szalai Ádám, sem pedig Dárdai Márton játékára nem számíthatunk, Dárdai Pált pedig nemrégiben menesztették a fővárosiaktól. Biztosan lehetne rengeteg hibát sorolni, amit az egykori szövetségi kapitány elkövetett, de amellett sem lehet szó nélkül elmenni, hogy Freddy Bobic és ő nem voltak épp puszipajtások. Márpedig a sportigazgató szava sokat nyom a latba egy esetleges edzőváltás esetén.

Nem gond, majd, ha megint zűrben lesz a Hertha, akkor megint hívhatják Palit… Meg gondolom hamarosan a pénzcsap is kinyílik az új edzőnek, ez minden mester privilégiuma volt, csak épp Dárdaié nem, akivel a Hertha az új évezred legnagyobb sikerét, sikereit érte el. Na jó, ez most kicsit sértődöttnek tűnik, de tény: Igazságtalannak tartjuk, ahogy a fővárosi egyesületnél bánnak egy korábbi legendával, akinek az élete a Hertha…

A Mainztól sokan azt várták, hogy idén is a kiesés elkerüléséért harcoljanak, de egyelőre Bo Svensson csodát művelt a csapattal, akik rég nem voltak már ilyen előkelő helyen, mint most. Említettem, hogy Szalai Ádám játékára nem számíthat majd a mester, ennek oka az, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya a hétvégén autóbalesetet szenvedett, személyi sérülés nem történt hála Istennek. Mindenesetre a német lapok valószínűtlennek tartják, hogy a Hertha ellen pályára lépjen.

A többi hiányzóval, kiesővel is foglalkozni fogunk, minden releváns infót megosztok veletek, amit a témában kigyűjtöttem. Utolsó meccsünk, a Mainz – Hertha BSC következik.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bayern München – Mainz: 2-1

G.: Coman, Musiala ill. Onisiwo

Egy takaréklángon égő Bayern Münchent láthattak volna a nézők szombaton az Allianz Arénában, ha lehettek volna nézők az Allianz Arénában. A zártkapus mérkőzésen Julian Nagelsmann együttese majdnem megégett, hátrányból sikerült fordítani a szezon egyik kellemes meglepetése, a Mainz ellen. Szalai Ádám a találkozón már nem volt ott, ekkor történt az autóbaleset, amit szerencsésen mindenki megúszott ép bőrrel.

A kezdők:

Bayern München:

Neuer – Pavard, Upamecano, Lucas, Davies – Musiala, Tolisso – Coman, Müller, Sané – Lewandowski

Mainz:

Zentner – Bell, Hack, Niakhaté – Widmer, Stach, Caricol – Barreiro Martins, Lee – Burkardt, Onisiwo

Hazai helyzetekkel indult a mérkőzés, a Bayern két szélső védője, Benjamin Pavard és Alphonso Davies próbálkoztak. Először a francia jobbhátvéd küldött kapura kissé éles szögből egy labdát, amelyet Zentner kapus védeni tudott. A kipattanó került a kanadai balbekk elé, aki először nem találta el a játékszert, majd összeszedte a gondolatait, meghúzott egy cselt, és laposan a jobb alsót vette célba. Be is fért volna, ha nincs ott egy védő, akinek a lábáról aztán szögletre került a labda.

A következő lehetőséget a 22. percből jegyeztük fel, ekkor szerzett ugyanis vezetést a Mainz. Nem kis meglepetésre. A találat maga szép volt, Kingsley Coman saját térfelén passzolt rossz helyre, Anton Stach megkaparintotta a játékszert, megkerült Pavard-t a jobbszélen, majd középre passzolt. Ott Lucas Hernández szorításában Burkardt nem tudott kapura fordulni, hanem inkább ívelt Karim Onisiwo fejére, a támadó pedig gyönyörűen bólintott Manuel Neuer kapujába.

Több helyzet, gól vagy érdekesség az első negyvenöt percben már nem történt.

Julian Nagelsmann bizonyára intézett pár keresetlen szót a fiaihoz az öltözőben, mert a folytatásra a müncheniek már eggyel jobb színben néztek ki. Hamar meg is lett ennek az eredménye, Corentin Tolisso tért ölelő indításával Kingsley Coman lépett meg, és javította első félidei hibáját, Zentner lábai között megszerezte a bőrgatyások egyenlítő gólját.

Húsz perccel később pedig megszületett a címvédő győztes gólja, Pavard a jobbszélen Jamal Musiala elé játszott, aki csinált egy cselt, aztán meg a jobb alsóba lőtt laposan, Zentner nem ért oda…

Második félidei játéka alapján megérdemelte a három pontot a Bayern München, de azért valamit érdemeltek volna a vendégek is…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.03.Bundesliga
mainz
1:1
hertha
Bundesliga
2020.12.15.Bundesliga
hertha
0:0
mainz
Bundesliga
2020.02.08.Bundesliga
hertha
1:3
mainz
Bundesliga
2019.09.14.Bundesliga
mainz
2:1
hertha
Bundesliga
2019.03.02.Bundesliga
hertha
2:1
mainz
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Hertha BSC – Arminia Bielefeld: 2-0

G.: Jovetic, Selke

Megszerezte első győzelmét Tayfun Korkut, a Hertha BSC új mestere, aki nemrégiben váltotta Dárdai Pált a kispadon. Remek mérkőzést játszottak a fővárosiak, több góllal is nyerhettek volna a nagyon gyengén játszó, Schwolow kapujára teljesen veszélytelen Arminia Bielefeld ellen. Az igazi próba viszont majd holnap este jön, amikor a Mainz ellen lépnek idegenben pályára…

A kezdők:

Hertha BSC:

Schwolow – Zeefuik, Boyata, Stark, Plattenhardt – Richter, Ascacibar, Darida, Serdar – Belfodil, Jovetic

Arminia Bielefeld:

Ortega – Brunner, Pieper, Nilsson, Laursen – Prietl, Kunze – Wimmer, Schopf, Okugawa – Klos

Nagyszerűen indítottak a hazaiak, végig látszott, hogy jobban akarják a győzelmet, mint a Bielefeld. Ennek megfelelően támadtak is, és kétszer is közel jártak a vezetés megszerzéséhez. Először Suat Serdar, a Schalkétól igazolt középpályás 14 méteres csavarásánál hördült fel a berlini közönség. A labda ugyan Ortegán túljutott, viszont közben visszazárt Joakim Nilsson és fejjel tisztázott.

Ezt követően pedig Vladimir Darida távolról kísérletezett, a félmagasan szálló labda ide-oda cikázott a levegőben, Ortega nem nagyon tudta, hol is van a labda, amíg a válasz arcul nem csapta. Szó szerint, a játékszert fejjel tompította a német portás, így lett szöglet a szituációból.

Megint egy kis idő elteltével aztán megzörrent a háló, Stevan Jovetic lőtt be egy ziccert, de – mint kiderült – az indítás pillanatában a montenegrói lesen volt, így a játékvezető nem adta meg a gólt, maradt a 0-0.

Ez volt az eredmény a szünetben, de a Hertha szurkolói nem lehettek elégedetlenek, csapatuk sokkal jobban játszott. És így volt ez a második félidőben is, annyi különbséggel, hogy itt már a szabályos gólok is összejöttek.

Az 53. percben Ishak Belfodil kapott egy labdát 11 méterre a kaputól, letette Stevan Jovetic elé (most szó sem lehetett lesről), a csatár meg nagy gólt rúgott a bal felsőbe, 1-0.

Nem rázta fel a kapott gól a Bielefeldet, akik messze a legkevesebb találatot jegyezték eddig a Bundesliga idei kiírásában. Egy helyzetük volt, azt Florian Krüger lőtte az oldalhálóba.

Már mindkét csapat a befejezést várta, amikor Davie Selke lába még elsült egyszer, a csereként beállt csatár 16-ról lőtte ki a bal alsó sarkot. Ez volt a csatár idei első gólja a bajnokságban.

Megérdemelt győzelmet arattak tehát a berlini fiúk, amire szükség is volt, hiszen a mögöttük álló csapatok (a Stuttgart és az Augsburg) is nyertek.

Összefoglalás

Szalai Ádámról már ejtettünk szót, most nézzük, kik nem lesznek még ott a Mainz csapatában holnap este! Egyrészt a balbekk, Anderson Lucoqui, valamint Dominik Kohr, és Jeremiah St. Juste jelentettek sérültet, több mint valószínű, hogy idén már egyikükre sem számíthat Bo Svensson. Szalaira természetesen igen, csak rá nem szokott. Ha igen, akkor csereként. Vagy a kupában.

A Herthánál visszatér a csapatba Lucas Tousart, aki túl van a koronavíruson, illetve Maximilian Mittelstadt is felépült betegségéből. Erre most Peter Pekarik esett ki, valamint Kevin-Prince Boateng is. Rune Jarstein szintén nem bevethető, ahogy Dárdai Márton sem.

Önbizalomnak most nem lehet híján a csapat, jól játszottak a Stuttgart, illetve az Arminia ellen, de a Mainz azért nehezebb feladat lesz, mint ez a két együttes. Bár láthatóan ők sem váltak élcsapattá, de ami nagyon fontos, hogy Svensson csapattá formálta őket.

Ha a két csapat közös meccseit nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy egy kivételével mostanában egyik sem a gólokról szólt, általában 2,5 találat alatt végeznek a felek.

Ráadásul a Berlin nem is győzni jár az Opel Arénába, utoljára 2015-ben sikerült idegenben megverni a Mainzot.

Két tippen jár az eszünk. Az egyik a gólszegény mérkőzés, a másik pedig a hazai győzelem. A Hertha most összekapta magát, így utóbbit inkább kihagyjuk, és marad az under 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső