Budapest Honvéd – Inter Turku: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 25.
Budapest Honvéd
Teljesítmény:
V V N V V
  • Hidegkuti Nándor
  • Augusztus 27. 21:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Inter Turku
Teljesítmény:
V N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Múlt hét pénteken még a Sevilla – Inter meccset néztük az Európa Liga 2019/2020-as döntőjében, most pedig már az új idény selejtezői indulnak, természetesen magyar résztvevőkkel. Ezekről a meccsekről próbálok ma tippeket adni nektek, első körben a Budapest Honvéd – Inter Turku mérkőzésről, melyet itthon, Budapesten rendeznek és egy meccsen dől el a továbbjutás.

A finn bajnokság nem tartozik a kedvenceim közé, így kissé bele kellett vetnem magam a Veikkausliiga rejtelmeibe, hogy képbe kerüljek, mi is várható a vendégektől. És nyilván azért is nehéz helyzetben vagyok, mert a Bódog Tamás irányította Budapest Honvéd csak egy fordulón van túl az NB1-ben…

Budapest Honvéd

A magyar bajnokság rejtelmeibe szerencsére nem igazán kellett belevetnem magam, hiszen heti szinten jön a legtöbb meccsről tipp, de azért álljon itt pár sor Ugrai Rolandékról. Nem hiába őt hozom fel, a Honvéd egyik vezéralakja lehet a Szombathelyről induló támadó, aki aztán megjárt több magyar és külföldi csapatot is, mielőtt a Honvéd kötelékeibe került volna. Miután egyre másra jönnek a cikkek Davide Lanzafame esetleges távozásáról, ő lehet az, aki a csapat góljait magára vállalhatja.

És hogy hová megy Lanzafame? A hírek szerint jelenleg is Törökországban tartózkodik és egy másodosztályú együttessel tárgyal, közel a megegyezés az információk szerint. Ezzel pedig egy olyan játékos távozna, aki sokat tett a Honvédért (és fordítva, a klub is sokat tett érte).

Az MTK ellen egyébként az Ugrai – Tóth-Gábor kettőssel rohamoztak Gazdagék, majd csereként beállt a barbadosi Gale, az eredmény pedig ismert: Az újonc 3-1-re múlta felül a piros-feketéket.

Nem jó előjel, de bizonyára Bódog is keresi a lehető legjobb és legeredményesebb 11-et.

Az is óriási meglepetés volt számomra, hogy ez a Honvéd védelem végül három gólt kapott azon a meccsen. Miközben leigazolták Tamás Krisztiánt a balhátvéd posztjára, belül Baráth Botond és Batik Bence védekezett, a kapuban a tavaly remekül védő Tujvel…

Szeretném hinni, hogy ez csak egy pillanatnyi üzemzavar volt, mert csak a keretet nézve ez a csapat többre hivatott.

Abból a szempontból nehéz dolguk van, hogy nem tudtak megfelelően formába lendülni, az első fordulóban a Puskás Akadémiával játszottak volna, azonban a mérkőzés elmaradt a már ismert okok miatt.

Meglátjuk, Bódog fel tudja-e tüzelni őket csütörtökre. Verhető ellenfelet kaptak és illene minél tovább menetelni az Európa Ligában.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Inter Turku

Nagyon jó dolog sportfogadással foglalkozni, de azért vannak árnyoldalai is. Amikor nem volt más, csak a Vysshaya Liga, kénytelen voltam minél jobban megismerni a belorusz futballt, ebből az sült ki, hogy végül maradtam, azóta is követem őket. A finn első osztály már más tészta, ők is ismeretlenek voltak számomra, és eltöltöttem pár órácskát azzal, hogy megismerjem legényeink aktuális ellenfelét.

A Veikkausliiga tavalyi kiírásában a Turku a második helyen végzett, így kvalifikálta magát az Európa Liga selejtezőjébe. Sokáig úgy tűnt, ők lesznek a bajnokok, hiszen a bajnokság alapszakaszát megnyerték (két ponttal előzték meg a Kuopio PS-t), aztán a felsőházi rájátszásban pár meglepő vereség következett, így végül fordult a kocka és a Kuopio lett a bajnok, ők indulhatnak a Bajnokok Ligájában.

Egyik legnagyobb veszteségük, hogy a tavalyi szezon gólkirálya, a szlovén Filip Valencic távozott a klubtól és a norvég Stabaekbe igazolt.

Az idei bajnokság alapszakaszának fele már letelt, egyelőre ismét az Inter Turku áll az élen, megelőzve a HJK-t és a Kuopiot, bár épp a hétvégén szenvedtek vereséget a Turku PS-től, attól a csapattól, akik 10 mérkőzés alatt most tudtak másodszor nyerni (döntetlenjük sincs, a két győzelem mellett 8 vereség áll a nevük mellett).

Valencic távozása után Bódogéknak másra kell figyelni: Timo Furuholmra, aki ezen a 12 mérkőzésen 8 gólt szerzett, de tavaly Valencic mögött ő volt a legtöbb gólt szerző Inter játékos.

Meglepően sok spanyol futballozik egyébiránt a finn ligában, közülük ketten a Turkuban: Természetesen mindketten alacsonyabb ligából érkeztek, Connor Ruane és Alvaro Muniz is stabil kezdők. Bizonyára sokat segít, hogy a vezetőedző a honfitársuk, José Riveironak ez az első vezetőedzői munkája. Előtte is Finnországban tevékenykedett, de mindig másodedzőként számítottak rá.

Végül, de nem utolsó sorban ejtsünk szót az egyetlen ismertebb játékosukról: A ghánai Anthony Annan neve ismerős lehet a focit szeretőknek, korábban a Schalke, a Vitesse és az Osasuna csapataiban is megfordult, a hollandoknál stabilan játszott is, őt Izraelből szerződtették, azóta kezdőként számít rá Riveiro.

Összefoglalás

A fogadóirodák szerint a mérkőzés egyértelmű esélyese a magyar csapat. Egyetértek velük, de bennem van a félsz, hiszen ez a csapat az Európa Ligában totálisan tapasztalatlan, ráadásul rosszul indították a bajnokságot. Muszáj felpörögniük, irtózatosan ciki lenne hazai pályán kihullani az első selejtező körben, egy gyengébb képességű csapat ellen.

Egymás ellen még sosem játszottak, így hát nem ettől leszünk okosabbak.

Mi lehet a győzelem nyitja a Honvéd oldaláról? Mindenképpen jobb helyzetkihasználásra lesz szükség, mint amilyen az MTK elleni meccsen volt. Több nagy lehetőséget is kihagytak a piros-feketék, ez az EL-ben nem megengedhető. Emellett meg kell fogni Furuholmot és nem szabad hagyni, hogy Paananen és Ruane kinyíljon középen.

Jó lenne, ha az új fiúk is tudnának mutatni valamit, de itt most nem Baráthra vagy Tamásra gondolok, inkább a Gale – Traore – Tóth-Gábor hármasra, valamint Zsótérra is szükség lesz a győzelemhez.

Nem kétlem, hogy az első fordulóból továbbmegy a Honvéd, ők az esélyesebbek, sőt, megkockáztatom, hogy ők a jobb csapat. De figyelniük kell, mert ha itt hibáznak, nem lesz javítási lehetőség…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső