Budapest Honvéd – Kisvárda: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 30.
Budapest Honvéd
Teljesítmény:
N N V N N
  • Új Bozsik Stadion
  • Október 01. 20:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Kisvárda
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytatódik a Kisvárda tündérmeséje? Ez a pénteki nap legfontosabb magyar bajnokságra vonatkozó kérdése. A borsodi kiscsapat tavaly történelme legjobb helyezését érte el, ám meglepetésre Supka Attila mégis távozott, mivel a gárda tulajdonosa a költségek levágását szerette volna, míg Supka erősíteni a jobb helyezés érdekében.

A döntés megszületése után napokkal nevezték ki Joao Janeirot, aki eddig csodát tesz Kisvárdán. Hét forduló elteltével élen állnak, csak a MOL Fehérvár FC-től szenvedtek vereséget, mindenki mást megvertek, többek között a címvédő Ferencvárost is.

Ezúttal ismét a fővárosban lesz jelenésük, ellenfelük pedig a Horváth Ferenc által irányított Budapest Honvéd lesz, akik a kezdeti gyengélkedést követően beindulni látszanak, feljöttek egészen a negyedik helyig.

Bár egy tizenkét csapatos bajnokságban, pláne az elején nagyon sűrű a mezőny, félidőben érdemesebb lesz majd következtetéseket levonni, hogy ki, mire mehet az új szezonban.

Pénteki első meccsünk tehát az OTP Bank Ligából érkezik, a Budapest Honvéd – Kisvárda mérkőzést próbáljuk megtippelni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Gyirmót – Budapest Honvéd: 2-4

G.: Simon A. (2) ill. Lukic (2), Tamás, Nagy

Hét forduló elteltével egyre biztosabban jelenthetjük ki, hogy a Gyirmót számára még túl sok az NB1. A győri csapat három pontot szerzett ez idő alatt, háromszor egy pontot, négyszer pedig kikaptak. Nem is olyan rég már párhuzamot vontam a Gyirmót és a Budafok vagy a Kaposvár szereplésével, eddig a helyzet nem biztató. Nagyon nem.

A kezdők:

Gyirmót:

Rusák – Szegi, Ikic, Szeles, Zeke – Vass – Herjeczki, Nagy, Radics, Medgyes – Simon

Budapest Honvéd:

Szappanos – Lovric, Batik, Klemenz, Tamás – Nono, Pantelic, Zsótér – Nagy, Lukic, Balogh

Szép gólokkal, ötletes focival nyert a Kispest Győrben. A fővárosiak a Fraditól elszenvedett vereség után szerettek volna javítani, míg a Gyirmót első győzelmére hajtott. A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, Nenad Lukic parádés sarkazását Rusák Edvárd védte, majd egy 12. percben elvégzett szöglet után már nem tudott hárítani a hálóőr, Nenad Lukic lefejelt labdáját Tamás Krisztián – az egykori Gyirmót játékos – lőtte közelről a hálóba.

Az egyenlítés sem váratott magára sokáig, Nagy Patrik rövidre ívelt szögletét Simon András csúsztatta a hosszú sarokba.

Nem álltak le a felek, még mindig csak a 20. percben jártunk, amikor Nono passzát Nagy Dominik vette át 16 méterre a kaputól. Bár szemben vele három hazai védő is volt, Nagy lapos lövése valahogy átsurrant a lábak alatt, Rusák pedig nem ért oda a bal alsóhoz. Talán egy picit ebben a kapus is benne volt, még ha későn is látta meg a labdát, erre le lehetett volna érni.

És még mindig nem volt vége a vendég rohamoknak, újabb négy perc elteltével Nenad Lukic is a hálóba talált, ő Tamás Krisztián beadását fejelte a hosszúba. Okos gól volt, Rusáknak esélye sem volt a tökéletesen kivitelezett bólintásra odaérni.

A nyáron igazolt szerb támadónak nem ez volt az egyetlen gólja a találkozón, alig kezdődött el a második félidő újra betalált. Ezúttal lábbal, 16 méterről, félfordulatból lőtt a bal alsó sarokba, érzésem szerint Rusák egy kicsit ebben is benne volt. De fenntartom a jogot, hogy tévedek…

A Gyirmót még hamar tudott válaszolni, ismét Simon András feje ért aranyat az 52. percben, de ezt követően több gól már sem a hazai, sem a vendég részről nem született.

Helyenként a Gyirmót is jól játszott, de a védelmi bakik megpecsételték a sorsukat.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.07.OTP Bank Liga
budapest honvéd
0:1
kisvárda
OTP Bank Liga
2020.12.12.OTP Bank Liga
kisvárda
0:0
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2020.08.30.OTP Bank Liga
budapest honvéd
1:2
kisvárda
OTP Bank Liga
2020.03.14.OTP Bank Liga
budapest honvéd
1:5
kisvárda
OTP Bank Liga
2019.11.30.OTP Bank Liga
kisvárda
2:0
budapest honvéd
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Kisvárda – Debreceni VSC: 2-1

G.: Mesanovic, Zlicic ill. Varga

Továbbra is tartom, hogy a szezon végén a Lokinak nem lesznek kiesési gondjaik, de mostanság a formájuk nem mondható kifejezetten jónak, öt meccsből csak egyet, a Gyirmót ellenit hozták Dzsudzsák Balázsék. Kisvárdán egy ideig vezettek, de aztán az éllovasnak sikerült fordítani az utolsó pillanatban.

A kezdők:

Kisvárda:

Dombó – Hei, Prenga, Cirkovic, Matheus – Melnyk, Navrátil, Ötvös, Bumba, Simovic – Mesanovic

Debreceni VSC:

Kosicky – Korhut, Baráth, Deslanes, Ferenczi – Bévárdi, Dzsudzsák, Varga, Sós – Ugrai, Bárány

Magyar játékost ismét csak elvétve találhattunk a Kisvárda csapatában, csak Dombó, Ötvös és Hei Viktor képviselte kishazánkat.

De ez a hazai szurkolók közül csak keveseket érdekel, amíg a kedvenceik ilyen jól szerepelnek. De a hajdúságiak ellen kezdetben nem szerepeltek jól. Olyannyira nem, hogy a 11. percben még gólt is kaptak. Egy formás debreceni akció végén Varga József, az egykori válogatott gurított laposan Dombó kapujának jobb alsó sarkába.

A következő helyzet már a hazaiaké volt, Lazar Cirkovic 19 méteres szabadrúgása a kapu felett szállt el. Nem volt ez annyira veszélyes, de a semminél jobb volt…

A 30. percben már közelebb jártak a gólhoz, Jaroslav Navrátil gyönyörű csellel csapott be két védőt a tizenhatos jobb csücskénél, egyet még tolt a labdán, majd bombázott, a labda pedig a felsőkapufa érintésével hagyta el a játékteret.

Sorra jöttek a Kisvárda lehetőségei, a 35. percben megint ők veszélyeztettek, de a Loki ezt is megúszta.

A félidő lefújása előtt viszont a vendégek rúghattak volna újabb gólt, ha Ugrai jobban oldja meg a szituációt. De nem tette, szinte kirúgta a stadionból a labdát…

Ahogy azt már említettem, a fordítás a második félidőben jött össze. Kellett ehhez először egy egyenlítő gól, amelyet Jasmin Mesanovic szerzett. A bosnyák támadó a találkozó 49. percében ragasztott hatalmas gólt a kapu jobb oldalába.

A gól után a hazaiak és a vendégek is vezetéshez juthattak volna, de egyik játékos sem volt elég pontos, sem Bévárdi, sem Ugrai, sem pedig Cirkovic.

Annál pontosabb volt az Ötvös Bencét váltó Lazar Zlicic, aki a meccs 89. percében egy kifejelt szögletet vett át, majd varázslatosan tekert a bal felsőbe. Bombagólokkal fordított a Kisvárda, őrzik továbbra is első helyüket…

Összefoglalás

Nem áll jól a Honvéd szénája a Kisvárda ellen, a legutóbbi öt találkozásból négyet Bumbáék nyertek, egy végződött 0-0-ra. A tavalyi szezonban kétszer játszott idegenben a Várda, mindkét találkozót nyerni tudta, egyszer 2-1-re, egyszer pedig 1-0-ra.

Horváth Ferenc igazolásai közül Nono és Nenad Lukic egyelőre főnyereménynek minősülnek, különösen a szerb csatár brillírozik.

Gólok számában eléggé… Hát, hogy is mondjam… össze-visszaság jellemzi a csapatokat, volt itt 0-0-s meccs, de 1-5-ös is még 2020-ból. Az idei szezonban a Várda négyből három meccsét nyerte idegenben, ezeken hat gólt rúgott és négyet kapott. Az Új Bozsik Stadionban a Kispest negatív mérleggel áll, egyet nyert, kettőt bukott, négy gólt szereztek, hatot kaptak.

A bukik is elég kiegyenlített mérkőzésre számítanak, ez derül ki az oddsaikból, és mi is úgy gondoljuk, hogy szoros találkozón dől el a három pont sorsa. Már, ha egyáltalán eldől…

Szerintünk nem. Egyik tippünk az lesz, hogy a mérkőzés ikszre végződik, másodjára pedig megpróbáljuk azt – kiindulva az eddig látottakból -, hogy mindkét fél gólt szerez.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső