Köln – Greuther Fürth: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 30.
Köln
Teljesítmény:
D D D N V
  • RheinEnergieSTADION
  • Október 01. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Greuther Fürth
Teljesítmény:
V V V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem is olyan régen dicsértem a Kölnt az idén bemutatott játékáért, azóta a IX. Hennesék nem igazán botlottak, továbbra is csak a Bayern München ellen szenvedtek vereséget, és olyan együttesek ellen ikszeltek, mint a Freiburg, az RB Leipzig, vagy legutóbb az Eintracht Frankfurt. Szóval, pozitív változás történt a csapatnál, pedig aztán nagyon nagy erősítések nem érkeztek a nyáron…

Ellenfelük egy újonc, akik az eddig lejátszott hat mérkőzésből egyet sem tudtak megnyerni, pontocskából is csak egyet tudtak szerezni, még a második körben az Arminia Bielefeld ellen. Azóta lenyomtak négy meccset, ezeken 10 gólt kaptak, a hétvégén a címvédő Bayern München hozta el tőlük a három pontot.

Egyelőre kilátástalannak tűnik a helyzet, az embernek olyan érzése van, mintha a tavalyi Herthát látná, csak zöldben…

Vajon a Köln otthonában tudnak nyerni? A múlt meccseiből kiindulva ez szinte esélytelen, mikor egy osztályban játszott ez a két együttes, a Köln két meccsen nyolcat vágott a Fürthnek…

Robogunk tovább, jöjjön a Köln – Greuther Fürth találkozó!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Eintracht Frankfurt – Köln: 1-1

G.: Borre ill. Skhiri

Ez a Köln össze sem hasonlítható azzal, amelyik taval megmenekült a Bundesliga 2-be való kiesés elől. Az eddig eltelt fordulókban rendre jó játékot mutattak be, a Bayern München is nagyon megszenvedett ellenük, több nagycsapat pedig nem is bírt velük. Mint ahogy most az Eintracht Frankfurt…

A kezdők:

Eintracht Frankfurt:

Trapp – Durm, N’Dicka, Hinteregger, Chandler – Hauge, Sow, Jakic, Kostic – Borre, Lammers

Köln:

Horn – Schmitz, Kilian, Czichos, Hector – Skhiri – Ljubicic, Duda, Kainz – Anderson, Modeste

Sokkal jobban játszott a vendégcsapat – nem kis meglepetésre – az első félidőben, a labda ugyan egy kicsit többet volt a Frankfurtnál, ám a kapura lövések számában messze felülmúlta a hazaiakat a Köln.

Ők voltak azok, akik a mérkőzés elején gólt szereztek, ebben a szezonban most találtak be a legkorábban, a 14. percben a tunéziai védekező középpályás, Ellyes Skhiri váltotta gólra Jonas Hector passzát. Védekező középpályás létére a játékos elég gólerős, tavaly is párszor kihúzta a csávából a társait…

Az Eintracht Frankfurtnak a lefújás előtti pillanatokban sikerült egyenlíteni, Filip Kostic sokadik jó beadását a kolumbiai csatár, Rafael Borre lőtte a bal alsóba. Sokat várnak a támadótól, akit ingyen szereztek meg a River Plate-től, nem titkoltan André Silva utódját látják benne sokan, eddig a portugáltól elmarad Borre.

Tíz perccel a második félidő kezdése után a Köln ismét vezetést szerzett: Anthony Modeste ugrott ki a leshatáron, eltolta a labdát Kevin Trapp mellett, aki ugyan akasztotta őt, de érkezett Florian Kainz, aki az üres kapuba passzolt. A játékvezető előnyszabályt adott, viszont a dolog sántított egy picit, ki is derült a turpisság kis idővel később, miszerint Modeste az indítás pillanatában lesen volt. Így se tizenegyes, se gól, hanem szabadrúgás kifelé…

Egy óra elteltével a Frankfurt vehette volna át a vezetést, de Daichi Kamada fejese nagyon mellé szállt. Később Timo Hornnak akadt dolga, egy szöglet után a fent ragadó Martin Hinteregger bombáját nem is tudta fogni a kapus, csak öklözni.

A hátralévő időben újabb – említésre méltó – lehetőség nem született, egy-egy pontot kapott mindkét együttes.

Előző 5 meccs eredménye
2019.05.06.Bundesliga 2
greuther fürth
0:4
köln
Bundesliga 2
2018.12.01.Bundesliga 2
köln
4:0
greuther fürth
Bundesliga 2
2014.02.24.Bundesliga 2
köln
1:1
greuther fürth
Bundesliga 2
2013.08.24.Bundesliga 2
greuther fürth
0:0
köln
Bundesliga 2
2010.01.05.Barátságos Mérkőzés
köln
1:0
greuther fürth
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Greuther Fürth – Bayern München: 1-3

G.: Itten ill. Müller, Kimmich, Griesbeck (ög)

A mérkőzésre mi is tippeltünk, rendkívül magas volt az odds arra, hogy nem talál be mindkét csapat a meccsen, mi pedig meg is játszottuk ezt. Szerencsétlenségünkre Benjamin Pavard kiállítása miatt a bajorok a teljes második félidőt emberhátrányban játszották végig, és ezt kihasználta Cedric Itten. Azonban így is az utolsó utáni pillanatig nyerők voltunk. De minden sportfogadó tudja, hogy egy meccs addig tart, amíg a bíró le nem fújja…

A kezdők:

Greuther Fürth:

Burchert – Meyerhofer, Bauer, Viergever, Willems – Griesbeck, Seguin, Green – Kallevik Nielsen, Dudziak – Hrgota

Bayern München:

Neuer – Süle, Upamecano, Hernandez – Pavard, Kimmich, Goretzka, Davies – Müller, Sané – Lewandowski

Kezdjük talán azzal, hogy furcsa dolog történt a Fürth – Bayern München meccsen, mégpedig az, hogy Robert Lewandowski ezúttal nem szerzett gólt. A lengyel támadó 15 bajnokin zsinórban betalált egyszer – sokszor többet is rúgott, mint egy -, de probléma így sem volt, mert a többiek helyette is gólt tudtak szerezni.

Az első félidőben kényelmes előnyt szedett össze a Bayern München, Thomas Müller már a tizedik percben gólnak örülhetett. Történt, hogy Alphonso Davies kapott saját térfelén labdát, a kanadai gyalogkakukk pedig szélvészgyorsan száguldott végig a pályán. Beadása ugyan pontatlan volt, egy védő lábáról kipattant, de épp így lett tökéletes Thomas Müllernek, aki laposan a jobb alsóba továbbított.

A bőrgatyások második gólja sem volt épp csúnya, ezt Joshua Kimmich szerezte. A középpályás Leroy Sané lekészítését csavarta a bal alsó sarokba.

A második félidő legelején jött a már említett kiállítás, Benjamin Pavard azután hagyta el a játékteret, hogy utolsó emberként csúszott rá Julian Green lábára.

A kiállítás ellenére a Bayern megrúgta a harmadik gólját is, Kimmich beadásába Sebastian Griesbeck spiccel ért bele, ez végül saját kapusát lepte meg a legjobban, Burchert nem is tudott védeni.

Meglett azért a becsületgól a hazaiak számára – legnagyobb sajnálatunkra: A Glasgow Rangerstől kölcsönkapott Cedric Itten gyönyörűen fejelt a kapu jobb oldalába. Majd úgy ünnepeltette magát, mintha gólja győzelmet ért volna… Nem ért, a Fürth elszenvedte ötödik vereségét is, amivel tökutolsó a tabellán.

Összefoglalás

Legalább két hiányzója lesz a Kölnnek, Jannes Horn és Tim Lemperle biztosan nem tudja vállalni a játékot. Jan Thielmann és Timo Hübers péntek estig felépülhet, igazából előbbi már készen is állhatna a játékra fizikailag.

Felépült még Marvin Schwabe, a Bröndbytől szerződtetett játékos, a Köln vezetőedzője viszont valószínűleg ugyanazt a kezdőt küldi pályára, mint a Frankfurt ellen.

A Fürthnél Jessic Ngankam, Gideon Jung és Gian-Luca Itter nem szerepelhetnek.

Előbb-utóbb el fog fogyni a türelem Stefan Leitl irányába, a Fürthnek hamarosan pontokat kell gyűjtögetnie, vagy megválnak a német mestertől. A tavalyi Köln ellen bőven lett is volna esélyük, ez a csapat viszont teljesen kicserélődött. Nem személyekben, inkább fejben.

A Fürth még sosem nyert Kölnben, a legjobb eredmény a döntetlen, amit el tudtak érni, ebből sem volt sok, összesen kettő, még a másodosztályban.

Képzettebb játékosokból áll a hazai csapat, ráadásul most az önbizalmukkal sincs gond. A Greuther Fürth elleni győzelem akár azt is jelenthetné, hogy a Mainzot megelőzhetnék.

A gólszerzés nem megy rosszul, nem úgy a Fürthnek, a legötbb gólt pedig a Hertha után ők kapták…

Az első tippünk tehát a hazai győzelem, a második pedig az, hogy legalább 2,5 gól esik majd a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső