Budapest Honvéd – MTK: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 04.
Budapest Honvéd
Teljesítmény:
V V V D N
  • Szusza Ferenc Stadion
  • December 06. 15:15
Nézd élőben itt:
Joker8
MTK
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Vasárnap egy újabb edzőváltásra kerülhet sor, nagy veszélyben Bódog Tamás állása. Egy vereség az MTK-tól megpecsételheti a sorsát, ne legyenek kétségeink: Meg is fogja. És nem lesz könnyű dolga a piros-feketéknek, ha nyerni akarnak, mert bár az előző fordulóban az újonc MTK 2-0-ra kikapott a Fraditól, de attól még ütőképes kis csapatuk van.

Idegenben is képesek a bravúrra… Itt jegyezném meg, hogy nem biztos, hogy manapság bravúrszámba megy megverni az NB1 sereghajtóját. És ez nagyon szomorú, mert számomra a Honvéd mindig is szimpatikus csapat volt és én idén sokat néztem ki belőlük, mert úgy hittem/hiszem, hogy megfelelő játékosokat igazoltak az amúgy sem rossz keretbe.

Erre tessék, a játék nem működik, a játékosok csak szenvednek és még a koronavírus is betett a csapatnak…

Próbáljuk meg kihozni a legtöbbet a Budapest Honvéd – MTK találkozóból!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Budapest Honvéd – Puskás Akadémia

Itt lett volna a lehetőség, hogy a bepótolt találkozón elszenvedett 1-0-s vereségért visszavágjanak Ugraiék. Nem jött össze, újabb vereséget szenvedtek és ez már zsinórban a harmadik volt.

Rengeteg hasonlóságot láthattunk, ha összehasonlítanánk a két találkozót. Kezdjük például azzal, hogy az első félidő nem volt túl nézőbarát. Alig akadt említésre méltó momentum, ami volt, az is csak azért kerülhet bele egy összefoglalóba, mert különben tényleg semmit nem lehetne onnan felidézni. A lényeg az, hogy kisebb lehetőségek voltak, kidolgozott helyzet nem, így a játékosok a félidőre 0-0-val vonulhattak.

Gyökeres változást hozott viszont a második félidő, ahol – főleg a Puskás révén – már helyzeteket is láthattunk.

Mance ezúttal elég gyengén szerepelt, viszont Knezevic és Kiss Tamás meglódulásaiban volt fantázia. A nagy helyzetek közül ki kell emelni Urblik lövését, egy szöglet utáni lecsorgót tört el a középpályás, pedig ez volt talán a legnagyobb lehetősége a hazaiaknak.

Emlékezhettek, az elmúlt meccsükön a 90. percben szerzett győztes gólt Meissner, most egészen a 92. percig kellett várni. A kapott gól remekül megmutatta, hogy is áll most a futballhoz a Honvéd. Semmi nem jön össze. Kiss Tamás indult meg a jobbszélen és többször is belezavarodott a saját cseleibe, ki kellett volna taccsra vágni a labdát előle. Társhoz akart passzolni, de egy Honvéd játékos lábáról a tizenhatoson belül ácsorgó Vanacekhez került a labda, ő meg túl jó csatár ahhoz, hogy egy ekkora ziccert elhibázzon.

Megint az utolsó utáni pillanatban bukott a Honvéd, és az is kétségbeejtő, hogy csatárai hosszú ideje nem találtak a hálóba.

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.21.OTP Bank Liga
mtk
3:1
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2020.05.26.Magyar Kupa
budapest honvéd
5:4
mtk
Magyar Kupa
2020.05.23.Magyar Kupa
mtk
0:0
budapest honvéd
Magyar Kupa
2019.05.19.OTP Bank Liga
mtk
1:4
budapest honvéd
OTP Bank Liga
2019.02.23.OTP Bank Liga
budapest honvéd
2:1
mtk
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ferencváros – MTK

Az örökrangadó. Amelynek első felvonása augusztusban 1-1-es döntetlennel végződött. Ezúttal a Fradi nem bízta a véletlenre a dolgot, és Barca ide vagy oda, keményen odatették magukat. Már az első és a harmadilk perc is kecsegtető lehetőséget hozott, de sem Tokmac, sem Isael nem tudott túljárni Mijatovics eszén.

A 11. perc hozta meg az első veszélyes MTK-lövést: Prosser suhintott mellé. A 18. percben pedig ismét ő próbálkozott, ezúttal szabadrúgásból, Dibusznak kellett vetődve védenie.

A vezetés egy komikus szituáció után született meg: Varju akarta megjátszani Ferreirát, de rosszul találta el a labdát, lecsapott rá Tokmac, Ferreire elcsúszott, így már csak Mijatovicsot kellett átjátszani. Sikerült a norvégnak, 1-0.

A második félidő elején Isael is gólt szerezhetett volna, de előbb a kapufáról pattant ki a labda, majd Ferreira a gólvonalon pókfocis mozdulatokkal kétszer is tisztázott.

Több nagy ziccert is rontottak a hazaiak, Boli és Uzuni lövése is épphogy mellé ment, aztán jött Baturina

A horvát csatár Bolit váltotta, majd második labdaérintéséből eldöntötte a mérkőzést.

Ezúttal nem ment olyan jól az MTK-nak, de annyira azért nem hibáztatnám őket emiatt…

Összefoglalás

Egységes csapat benyomását kelti az MTK, a Honvéd viszont nem csak, hogy nem tűnik egységesnek, de úgy látszik, a szerencse is elpártolt tőlük. 100 százalékra mondom, hogyha nem nyernek, akkor megválnak Bódog Tamástól.

Az a vicces, ha a keretekre nézünk rá, akkor azt mondanám, hogy a Honvéd erősebb, de ennek semmi jele. Ugye, ha valahol van egy rakás jó játékos, az még nem biztos, hogy jó csapat is lesz…

Én mindenesetre drukkolok a Honvédnak, és Bódog Tamást is remek szakembernek találom, akinek nagyon nem jött ki a lépés.

Ha nagyon a biztonságra akarnék törekedni, akkor azt mondanám, hogy egy X2-vel nem lehet mellé lőni, kétlem, hogy a Honvéd most varázsütésre össze tudja szedni magát. Még akkor sem, ha az MTK-t is sújtják a sérülések, Katona, Myke Bouard Ramos és Katona is súlyos sérüléséből lábadozik.

Tehát, nem a biztonságra törekszem, azt mondom, hogy az MTK le tudja győzni a Budapest Honvédot. Talán jót is fog tenni egy edzőváltás, egy vérfrissítés a csapatnak, ki tudja…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső