Bulgária – Írország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 31.
Bulgária
Teljesítmény:
V N V V D
  • Stadion Vasil Levski
  • Szeptember 03. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Írország
Teljesítmény:
D N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Azt már megszokhattátok, hogy ha van klubfutball, akkor napi 4-5 tippel próbálok segíteni. Most, hogy a hét a Nemzetek Ligájáról szól, szeretném tartani ezt az arányt, így a következő meccsünk a Bulgária – Írország találkozó lesz.

A két gárda az idei sorozatban a B divízióban szerepel, és a kereteket elnézve jó kis találkozóra számíthatunk, és egyelőre nem lehet megjósolni, melyik csapat örülhet majd a három pontnak a mérkőzés végén.

De azért vagyunk itt, hogy ezt megpróbáljuk kideríteni, így körülnézünk a két nemzet csapatának háza táján.

Bulgária

Az ország legjobb, legerősebb csapata egyértelműen a Ludogorec Razgrad, a válogatottban mégis csak elvétve találunk játékost tőlük, ennek pedig egyszerű oka van: A csapat tele van idegenlégiósokkal, így összesen két játékost adnak a mostani Nemzetek Ligájára készülő keretnek.

Nem is olyan régen egy hangos botránytól volt tele a világsajtó: Az Anglia elleni mérkőzésen rasszista bekiabálások és karlengetés miatt kétszer is meg kellett szakítani a találkozót. Természetesen az esetnek durva következményei voltak, hiszen a bolgár labdarúgó szövetség elnöke (Boriszlav Mihajlov) és a szövetségi kapitány (Krasimir Balakov) is lemondott.

Nem is akkora baj, hogy zárt kapuk mögött lesz a találkozó…

Térjünk vissza a csapatra és nézzük, mely játékosokra kell fokozottan figyelni az íreknek.

Kezdésnek Cicinhot említeném, aki a Ludogorecben játszik, jobbhátvéd és amúgy brazil származású, de két hónapja immár jogot szerzett arra, hogy a bolgár nemzeti tizenegyben is pályára lépjen.

Ő a harmadik brazil játékos, aki pályára léphet a válogatottban.

Ki kell még emelni a 18 esztendős Filip Krastevet, neki is ez lehet az első válogatott fellépése, ő jelenleg kölcsönben szerepel a Slavia Szófiánál. Georgi Dermedzhiev szövetségi kapitány leginkább a Parva Liga csapataiból válogatott, elvétve találni olyan játékost, aki külföldi bajnokságban játszik.

De közülük az egyik legizgalmasabb Bozhidar Kraev, aki a tavalyi évben kölcsönben a Gil Vicente csapatát erősítette. Alapemberré vált, 32 találkozón lépett pályára, ezeken 8 gólt szerzett. Idén visszaarendelte őt csapata a dán Midtjylland.

És ha már Krastev kapott egy mondatot, akkor Stanislav Rabotov is megérdemli. Ő is csak 18 éves, neki is ez lehet az első válogatott meccse és védőként bevethető. Jelenleg a Botev Plovdivban szerepel.

Az látszik, hogy nincsenek óriási sztárok a bolgároknál, de nekünk nem árt figyelni az ő játékukat, hiszen a magyar csapatnak jelenése van ellenük hamarosan…

Előző 5 meccs eredménye
2019.09.10.Barátságos Mérkőzés
írország
3:1
bulgária
Barátságos Mérkőzés
2009.06.06.VB-selejtező 2010
bulgária
1:1
írország
VB-selejtező 2010
2009.03.28.VB-selejtező 2010
írország
1:1
bulgária
VB-selejtező 2010
2004.08.18.Barátságos Mérkőzés
írország
1:1
bulgária
Barátságos Mérkőzés
1987.10.14.EB-selejtező 1988
írország
2:0
bulgária
EB-selejtező 1988
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Írország

Nem meglepő módon az ír válogatott magját az angol első és másodosztályban szereplő játékosok alkotják, találhatunk egy két egészen jó futballistát.

Elég erős védelme van Stephen Kenny válogatottjának, gondoljunk csak John Eganre, Seamus Colemanre, Shane Duffyra vagy épp Matt Dohertyre. Utóbbi játékos épp a napokban igazolt el a Wolvestól, José Mourinho csapatát, a Tottenham Hotspurt választotta.

A középpályán már nem ennyire jó a helyzet, de azért ott is akad olyan játékos, aki hétről hétre az angol Premier League-ben játszik vagy játszott. Közülük talán a legjobb Conor Hourihane és Jeff Hendrick.

Stephen Kenny – aki most esik át a tűzkeresztségen – számos fiatal tehetségnek is helyet adott a keretben, többek között Aaron Connolly, Adam Idah, Troy Parrott és Jayson Molumby. Érdekesség viszont, hogy a Southampton fiatal csatára, Michael Obafemi csak az U21-esek között bizonyíthat.

Idah játékát nagyon várja Kenny, a még mindig csak 19 esztendős játékos a Norwich futballistája, idén a Premier League-ben pallérozódott, de csapata tökutolsóként esett ki a Championshipbe.

Összességében nem rossz ez az ír csapat, főleg a védelmük erős, de nagy kérdés, hogy elől mire lesznek képesek – főleg Obafemi nélkül.

Összefoglalás

Nem szabad lebecsülni a bolgárokat, egyáltalán nem. Nekünk különösen érdekes lesz ez a találkozó, minden bizonnyal Marco Rossi is nagy figyelmet szentel a mérkőzésnek.

Ők is rendkívül rendezettek, habár a fehéroroszok ellen beleszaladtak egy vereségbe. Viszont verték a cseheket, ez pedig mindenképp figyelemre méltó.

Az íreknél új a szövetségi kapitány, aki saját szemléletét próbálja majd belecsempészni a játékba és ez a keret azért eltér a megszokottól, vagyis amit Mick McCarthy hozott össze legutóbb. A fiatal játékosok behívása annak is jele, hogy Írország egy generációváltás előtt áll.

Ők is produkáltak érdekes eredményeket, gondolok itt a grúzok elleni 0-0-ra, vagy a Dánia ellen játszott 1-1-re.

Ami feltűnő, hogy nem igazán szórják meg aktuális ellenfeleiket a csapatok. Az esetek többségében 2,5 alatt maradnak, erre pedig építkezhetünk.

Főleg, hogy a csatársor egyik gárdánál sem a legerősebb csapatrész, ellenben a védelem az íreknél és a bolgároknál is jónak mondható.

Ami az íreknek nem jó hír, hogy legjobbjaik még nincsenek játékban, a Premier League csak szeptember közepén indul, jelenleg az alapozás és a felkészülési meccsek vannak soron.

Bulgáriában viszont javában zajlik a bajnokság (na jó, négy forduló ment le eddig), ami az ő malmukra hajthatja a vizet.

Nem fogok a végeredményre koncentrálni, bár „játékon kívül” elmondom, bolgár győzelmet várok. Ami viszont számomra fontosabb, hogy azok a védelmek érdemeljék ki a dicséretem, azaz ne szülessen sok gól. Látok rá nem kevés esélyt, így a tippem egy 2,5 alatti gólszám.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső