Németország – Spanyolország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 31.
Németország
Teljesítmény:
N N N D N
  • Mercedes-Benz Arena
  • Szeptember 03. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Spanyolország
Teljesítmény:
N N D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem kétséges, a Németország – Spanyolország mérkőzés a leginkább várt összecsapás a Nemzetek Ligája csütörtöki meccsein. A két nagyhatalom keretében rendkívül sok meglepetés van, többek között a spanyoloknál bekerült a 17 éves Ansu Fati, a németeknél pedig egyetlen Bayern München vagy RB Leipzig játékos sincs a keretben. Ennek oka az elhúzódó Bajnokok Ligája szereplés, a Lipcse elődöntőig menetelt, míg a Bayern München ugyebár meg is nyerte a sorozatot.

De akkor kik alkotják a keretet? Máris megnézzük!

Németország

Joachim Löw szünetet engedélyezett tehát a két BL szereplő csapat játékosainak, így Serge Gnabry, Thomas Müller, Manuel Neuer vagy Joshua Kimmich nevével sem találkozhatunk. Ott van viszont Niklas Süle, ő nemrég tért vissza egy hosszú sérülésből, azóta csak öt tétmeccset játszott.

Azért nem kell félteni a németeket, mert így is egy erős csapattal tudnak kiállni a spanyolok és a svájciak ellen.

Kapusok terén nem csak Neuer kimaradása furcsa, de nem kapott meghívót Ter Stegen sem. Oliver Baumann (Hoffenheim), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt) és Bernd Leno (Arsenal) van ott, közülük utóbbinak van a legnagyobb esélye kezdeni, bár neki is volt egy csúnya sérülése nemrég.

Két légiós is helyet kapott a védelemben, Thilo Kehrer a PSG-ben játszik, míg Robert Gosens az Atalanta egyik legbiztosabb pontja volt a mögöttünk hagyott idényben. Belül ott van Antonio Rüdiger, Jonathan Tah és Niklas Süle is, rajtuk kívül pedig még Koch, Ginter és Nico Schulz készül a Nemzetek Ligája meccsekre.

Középen sem panaszkodhatnak a német drukkerek, kezdve Toni Kroos-szal, akit szerintem senkinek sem kell bemutatni. Első válogatott fellépésére készülhet Florian Neuhaus, aki a Mönchengladbach színeiben parádés szezonon van túl, de a már megszokott játékosokat sem kell hiányolnunk: Ilkay Gündogan remekül szervezte a City középpályáját, Kai Havertzért fél Európa oda van, Julian Brandt és Emre Can pedig a Bundesliga ezüstérmes Dortmundban játszottak remekül.

Elől természetesen a friss Chelsea-igazolás, Timo Werner szerepel, mellette pedig Leroy Sané (aki a Manchester Citytől igazolt a Bayern Münchenbe) és Luca Waldschmidt, ő a Freiburgban szerepelt az elmúlt két esztendőben, azonban a nyáron ő is csapatot váltott és a Benficához szerződött.

Előző 5 meccs eredménye
2018.03.23.Barátságos Mérkőzés
németország
1:1
spanyolország
Barátságos Mérkőzés
2014.11.18.Barátságos Mérkőzés
spanyolország
0:1
németország
Barátságos Mérkőzés
2010.07.07.Világbajnokság 2010
németország
0:1
spanyolország
Világbajnokság 2010
2008.06.29.Európa Bajnokság 2008
németország
0:1
spanyolország
Európa Bajnokság 2008
2003.02.12.Barátságos Mérkőzés
spanyolország
3:1
németország
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Spanyolország

Egészen friss hír, hogy Mikel Oyarzabal elkapta a koronavírust, így házi karanténban van, ez pedig azt is jelenti, hogy nem léphet majd pályára. Luis Enrique azt a Gerard Morenot hívta be, aki a Villarrealban 18 gólig jutott, nagy szerepe volt abban, hogy a Sárga Tengeralattjáró sikeres szezont tudhat magáénak.

Vannak egészen meglepő döntések Luis Enrique részéről: Ansu Fati behívója ezek közé tartozik, még akkor is, ha valóban egy született tehetségről beszélünk. Mellette még egy fiatalnak küldött meghívót, ő pedig nem más, Eric Garcia, a Manchester City védője. Nem ő az egyetlen, aki Pep Guardiola csapatától érkezik, a keret tagja ugyanis még Ferrán Torres, aki a Valenciában játszott, friss igazolás az Etihadban. Illetve ne feledkezzünk meg Rodriról, aki a tavaszi szezonban fergetegesen futballozott.

Hosszú ideje a spanyol válogatott leggyengébb szekciója a támadó harmad volt. Raúl, Morientes és David Villa voltak azok a csatárok, akik igazán hátukon tudnák vinni a csapatot. Sem Diego Costa, sem Alvaro Morata nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket, egyikük sincs ott a csapatban. Az egyetlen igazi ék Rodrigo, aki a napokban klubrekordot jelentő összeg fejében igazolt a Leeds Unitedbe.

Visszatért viszont Marco Asensio, aki majd’ egy évet hagyott ki súlyos térdsérülése után. Ez mindenképp biztató a spanyolok számára.

Egyetlen dolgot furcsállok: Isco kihagyását. Tudtommal nem sérült a spanyol karmester és bár teljesítménye hullámzó volt a szezonban, voltak igazán kiemelkedő meccsei. A bő keretbe mindenképp adtam volna neki helyet, a kezdőben nem biztos.

Összefoglalás

Sok fog múlni a szélsőkön, ezt mindkét csapatnál kijelenthetjük. Több mint valószínű, hogy az egyik oldalon Werner, míg a másikon Moreno vagy Rodrigo fog rohamozni, a mögöttük levő középpálya viszont a németeknél és a spanyoloknál is világklasszis.

Az nem valószínű, hogy Thiago kezd, hiszen mégiscsak BL döntőt játszott pár napja, de nélküle is ütőképes középpálya várható: Fabian Ruizt és Rodrit várom a kezdőbe, a széleken pedig Ferrán Torrest, Marco Asensiot, Dani Olmot és Adama Traorét is bevetheti a mester.

A védelem nagyjából adott, Ramos mellett számítok Carvajal, Llorrente és Reguilón játékára.

A németeknél mindenképp kezdőbe várom Leroy Sanét, Kroost és Wernert, de a többiek szereplése egyelőre sötét folt.

Egy 4-2-3-1 a legreálisabb, de azért a Bayern játékosai nagyon fognak hiányozni.

Alapesetben két ilyen jó csapatnál remek játékra, sok gólra számítanék, de most nem vagyok meggyőződve róla. Egyikük sem teljes pompájában lép pályára, sok a nemzetközileg tapasztalatlan játékos… Nehéz döntés.

Nehéz, de azt gondolom, a legjobb, amire fogadhatunk az, hogy mindkét csapat szerez gólt. Rettenetesen erős a két középpálya, Werner személye pedig szinte garancia a gólra.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső