Bulgária – Olaszország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 26.
Bulgária
Teljesítmény:
V D V N V
  • Stadion Vasil Levski
  • Március 28. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Olaszország
Teljesítmény:
N N N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem sikerült jól az új bolgár szövetségi kapitány bemutatkozása, de azért a svájci válogatott ellen nem is volt könnyű helyzetben Petrov mester. Mi is megtippeltük a meccset, fél szemmel követtem, hogy a svájciaknál a BuLi játékosok szerepet kaptak-e vagy sem, elengedték-e őket a csapataik? Jelentem, igen, Sommer, Elvedi, Mbabu, Embolo és Akanji is a kezdőben volt. Az eredményt ismerjük, 3-1-re nyertek Szófiában a vendégek, de a második félidőben már voltak szép jelenetek a hazaiak részéről, de erről majd egy kicsikét később.

Az olaszoktól azt vártam, hogy pár góllal meghintik majd ellenfelüket, az észak-ír válogatottat. Végül is… Ez sikerült, mert két góllal bizonyultak jobbnak Dallaséknál.

És ez is egy tipikusan olyan találkozó, mint az előző, a grúz – spanyol. Az olaszokra fogadni nem értékes, a bolgár győzelem nincs benne a pakliban, szóval maradnak a gólok vagy más egyéb lehetőségek.

Következzen a Bulgária – Olaszország mérkőzés!

Mi történt az előző körben?

Végigvesszük a két csapat tegnap esti találkozóját, kitérünk a keretükre, majd összefoglaljuk az infóinkat.

Bulgária – Svájc

Egy bolgár barátomat kérdeztem arról ma reggel, mi volt az oka annak, hogy a svájci csapat 13 perc alatt hármat vágott az övéinek. A válasza felbecsülhetetlen: Az volt az oka, hogy ők erősek, mi meg gyengék vagyunk. Ezzel nem lehet vitatkozni.

Petrov ezen a mérkőzésen debütált, de ennél horrorisztikusabb bemutatkozás nem sok van, volt vagy lesz a futball történelmében. Az első svájci gól a 7. percben esett, Ricardo Rodriguez baloldali beadását követően Breel Embolo bólintott a kapuba, egész egyszerűen erőszakosabb volt, mint a védője, Petar Zanev.

Rossz kezdést rossz folytatás követett: Három perccel később egy gyors akció végén Haris Seferovic büntette a bolgár védők kihagyását, ezzel már 0-2 volt az állás.

Borzasztó folytatást pedig még borzasztóbb folytatás követett: Ebben vastagon benne volt Iliev Ivanov kapus is, Xerdan Shaqiri szinte az alapvonalról lőtt középre, a kapufáról a kapusra pattant a labda, majd valahogy átjutott rajta. Shaqiri örült a gólnak, de hivatalosan Steven Zuber lett a gólszerző, aki még a gólvonalon guruló labdába belebikázott egyet.

Itt, a meccs ezen pontján félő volt egy óriási blama, de a hazaiak rendezték a sorokat, Svájc is visszavett, így a szünetig már nem esett több gól.

A fordulást követően aztán összeszedték magukat a bolgárok, és a cserékkel egy kicsit fel tudta pörgetni a játékot Petrov. Spas Delev és a 70. percben beállt Ilian Ilianov Iliev is jó cserének bizonyult.

Még a szépítés is sikerült, közvetlenül a kezdés után Kiril Despodov alakította 1-3-ra az eredményt. A gól tehát lendületet hozott, de több találatot már nem. A második félidőben már nem volt osztálykülönbség a csapatok között – szemben az elsővel.

Előző 5 meccs eredménye
2015.09.06.EB Selejtező 2016
olaszország
1:0
bulgária
EB Selejtező 2016
2015.03.28.EB Selejtező 2016
bulgária
2:2
olaszország
EB Selejtező 2016
2013.09.06.VB Selejtező 2014
olaszország
1:0
bulgária
VB Selejtező 2014
2012.09.07.VB Selejtező 2014
bulgária
2:2
olaszország
VB Selejtező 2014
2009.09.09.VB Selejtező 2010
olaszország
2:0
bulgária
VB Selejtező 2010
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olaszország – Észak-Írország

Az olasz lapok egy része Andrea Belottit várta a kezdőbe a szerdai meccs előtt, én azonban váltig állítottam, hogy Ciro Immobile fog kezdeni. Nekem lett igazam. Amiért semmiféle díj, elismerés vagy dicséret nem jár, pusztán tényeket közöltem.

Megérte a Lazio támadóját a kezdőbe tenni, mert az egész meccset nagyot harcolt, véleményem szerint ő volt a mérkőzés legjobbja.

Már negyedóra elteltével vezetett az Azzurri, a gólt pedig az a Domenico Berardi szerezte, aki egyébként a Sassuolo játékosa, sőt mi több, ő a csapatkapitány is. Régóta figyelem őt, és nagyon örülök, hogy eredményes tudott lenni a válogatottban. A gól sem volt kutya, egy jobboldali indítással lépett meg a szélső, majd nagyon okosan a kapus szeme közé lőtt. Nem volt akkora erő a lövésben, de rendkívül jó helyzetfelismerés és technikai tudás kell egy ilyen lövés kivitelezéséhez. Na meg, nem igazán tudott volna kinek passzolni Berardi…

A 39. percben pedig Ciro Immobile is beköszönt. Donnarummától indult az akció, három passzal később pedig már Immobile a tizenhatoson belül lőhetett. A gólban vastagon benne volt Peacock-Farre, az észak-ír kapus, oda egyszerűen nem illik gólt kapni…

Az olaszok a szünet után erőteljesen visszavettek a tempóból, míg a vendégek rákapcsoltak, de valós veszélyt csak a 88. percben tudtak teremteni, amikor McNair ajtó-ablak helyzetben, 11 méterre a kaputól lőtt fölé. Pedig legalább a szépítés meg lehetett volna…

Roberto Mancini kinevezése óta nem igazán tudja az olasz válogatott, hogy mi is az a vereség, ez pedig most már 23 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatot jelent…

Összefoglalás

Nem ismeretlen a két válogatott a másik számára, összesen tizenegy alkalommal küzdöttek meg egymással. Egy bolgár győzelem van mindössze, az olaszok hatszor nyertek, a maradék négy mérkőzés pedig döntetlennel végződött.

Legutóbb a 2016-os EB-re készülve futottak össze a selejtezőben, Bulgáriában egy jó meccsen 2-2-t játszottak, a visszavágó pedig 1-0-s olasz győzelemmel zárult. Az a 2-2 egy biztató pont lehetne… Ha nem hat évvel ezelőtt történt volna.

Számítok egy kis rotációra, mivel egy gyengébb ellenfél következik Roberto Manciniék számára, azaz feltérképezheti az általa preferált tizenegyet az edző.

Épp ezért Belotti, Chiesa, Bernardeschi, Pessina és Barella kezdetése is pakliban van.

Ha a bolgárok úgy fognak játszani, mint a svájciak ellen az első félidőben, akkor semmi remény, ha viszont úgy, mint a másodikban, akkor azért megnehezíthetik az olasz válogatott dolgát. Én bízom bennük, így a tippem az, hogy legalább egyszer ők is hálóba találnak.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső