Románia – Németország: Fogadási Tippek és Világbajnoki Selejtező Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 26.
Románia
Teljesítmény:
N D N N V
  • Román Nemzeti Stadion
  • Március 28. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Németország
Teljesítmény:
N V N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Újabb mérkőzés következik a vasárnapi játéknapról, méghozzá a Románia – Németország. Keleti szomszédaink nehezen gyűrték le Észak-Macedóniát (mondtam, hogy ott lehet meglepetés… Bár nem lett…), míg Németország játszi könnyedséggel jutott túl Izlandon. Elvárható volt ez, de a keddi és szerdai eredményeket látva most már nem szabad meglepődni semmin sem.

Ezen a találkozón természetesen Joachim Löw együttesét tartják a favoritnak – okkal -, de a román válogatott játékát látva nem olyan sima ez első látásra. A csoport két győztese tehát, és a románok hatalmas lépést tehetnének az osztályozó felé, ha sikerülne valahogy megfogni a Nationalelfet. Nincsenek illúzióim, esélytelennek látom, hogy nyerni tudjanak, de egy döntetlen esetleg?

A Joachim Löw-éra a vége felé közeledik, utána egy új korszak köszönt be a válogatottnál. Ennek bizonyára néhányan örülnek, néhányan nem.

Az viszont biztos, hogy még az utolsó pár hónapjában – amit a csapatnál tölt – szeretne sikeres lenni, és emlékezetesen zárni. Mondjuk egy hibátlan VB selejtezős mérleggel és egy kiváló EB szerepléssel.

Mi történt az előző körben?

Végigvesszük a két csapat tegnap esti találkozóját, kitérünk a keretükre, majd összefoglaljuk az infóinkat.

Románia – Észak-Macedónia

Simább meccsnek indult egy félidő után, baromi izgalmas lett végül. Az első játékrész mindössze egy találatot hozott, de kapura lövésekből nem volt hiány. A hazaiak nyolcszor, a vendégek hétszer próbálkoztak, az azonban egy hatalmas különbség, hogy a románok ötször találták el a kaput, míg az észak-macedónok csak egyszer. És gólt is csak a sárgamezes szomszédok tudtak rúgni: A 28. percben egy labdaszerzést követően Vlad Chiriches látta meg a szabadon álló társat, Florin Tanase pedig nem hiába vezeti a román bajnokság góllövőlistáját, kiváló befejezést láthattunk a Bukarest csatárától.

Rögtön a második félidő elején megduplázták góljaik számát a hazaiak. Az 50. percben még szabálytalanul sem tudták megállítani a vendégek a román támadást – pedig próbálkoztak nagyon -, végül Valentin Mihaila jó 18-20 méterről tűzte kapura a labdát. Szerintem egy kicsit későn reagált Dimitrieski, így esélye sem volt a védésre.

Hosszú ideig aztán semmi, de az utolsó tíz perc nagyon felpörgött. Az észak-macedónok nem adták fel, és a 82. percben Arian Ademi fejesével szépítettek. Tudjátok, ő az a srác, akiről a macedón sajtó azt írta, hogy esélytelen, hogy játsszon…

Na mindegy, a lényeg a szépítő gól, amit egy perccel később már az egyenlítés követett. Beragadt az egyik román védő, így Pandev passza tökéletes volt Trajkovskinak, 2-2.

Végül a nagy eredmény elmaradt, mert Ianis Hagi a 87. percben újfent a hazaiakat juttatta előnyhöz, ez pedig már kitartott a hármas sípszóig. Nagyot küzdöttek a vendégek, de a pontszerzés nem jött össze…

Előző meccs eredménye
2007.09.12.Barátságos Mérkőzés
németország
3:1
románia
Barátságos Mérkőzés
2004.04.28.Barátságos Mérkőzés
románia
5:1
németország
Barátságos Mérkőzés
2000.06.12.Európa Bajnokság 2000
németország
1:1
románia
Európa Bajnokság 2000
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Németország – Izland

Gólokra számítottam, gólokat kaptam. Méghozzá elég hamar. Az izlandi csapat nem jelentett komoly veszélyt Németország számára, a szurkolók már a 8. percben hátra dőlhettek. Merthogy ennyi időre volt szüksége Havertzéknek két gólhoz.

Mindkét találat tetszetős volt, igazi csapatmunka. A 3. percben Joshua Kimmich középre ívelt labdájával Serge Gnabryt találta meg, aki ahelyett, hogy kapura fordult volna okosan letette a mögötte álló Leon Goretzkának. A Bayern München középpályása meg gondolkodás nélkül kilőtte a bal alsót, szegény Haldorsson mire felfogta, hogy mi történik előtte, már a hálóból kellett kihalásznia a labdát.

A 8. percben jött a következő, ismételten egy okos megoldás született német részről: Leroy Sanét ugratták ki a baloldalon, aki szintén nem a lövést, hanem a passzt választotta. A második hullámban érkező Kai Havertz pedig Goretzkához hasonlóan kapásból, laposan a bal alsót választotta.

Az izlandi védelem ezt követően nagyon betömörült, próbáltak nem kapni több gólt. És a betömörülő védelemnek mi az ellenszere? A távoli lövések. Így hát Gündogan, Kimmich és Goretzka is próbálkozott távolról, Kimmich lapos, sunyi lövése volt a legveszélyesebb, de azt Haldorsson védte. Az egyetlen izlandi lehetőség a 26. percben volt, Sigurjónsson megpattanó kísérlete alig pár centivel a baloldali kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A fordulás után folytatódott a macska-egér harc, még ha Izland többször is tűnt fel Neuer kapuja előtt, az embernek az volt a benyomása, hogy a németek félgőzzel nyújtanak ilyen teljesítményt. És még így is sikerült összehozni egy harmadik gólt, melynek szerzője a csúcsformában levő Ilkay Gündogan volt.

Helyzetek sokaságát puskázta el ezek után a német csapat, de ez is belefért, sima győzelem lett a vége.

Összefoglalás

Ez egy érdekes meccs is lehet akár. Gondolok itt arra, hogy a románok támadásban elég jól muzsikáltak Észak-Macedónia ellen. Viszont a német védelem egy kicsit más szintet képvisel…

Tetszetős meccsen vannak túl mindketten. A papírforma alapján simán a németek győzelmét kellene mondanom, de valamiért úgy érzem, hogy ezúttal meg fognak szenvedni. Izland nem jelentett akadályt, de Románia talán most más tészta. Mondom ezt úgy, hogy nemrég volt Románia – Izland meccs, ahol Izland búcsúztatta Hagiékat.

Nagyon régen játszottak már egymás ellen, utoljára 2007-ben, azaz 14 éve. Kétszer a németek nyertek, volt egy döntetlen, meg egy barátságos meccs, aminek a vége 5-1 lett. A románoknak…

Jonas Hofmannra és Marcel Halstenbergre valószínűleg nem számíthat Löw (önkéntes karanténban vannak mindketten), Toni Kroos már visszautazott Madridba egy izomsérülés miatt, és bár Robin Gosens és Niklas Süle a csapattal maradt, ők sem száz százalékosak.

Nagy változtatásokat – hacsak nem a kényszer szüli – nem várok, viszont támadó futballt azt igen. Nem szeretnék csalódni egyik csapatban sem, bízom benne, hogy legalább 2,5 gólt láthatunk vasárnap este.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső