Burnley – Aston Villa: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 26.
Burnley
Teljesítmény:
N N V V N
  • Turf Moor
  • Január 27. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Aston Villa
Teljesítmény:
N V V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Lorient – Dijon tippet még tegnap szerettem volna közzétenni, de még a fogadóirodák sem voltak biztosak abban, hogy megrendezésre kerül a találkozó, így hosszú ideig nem szerepelt a meccs a kínálatukban. Reggel első dolgom volt megnézni, van-e változás, szerencsére volt.

Hivatalosan viszont most kezdődik a szerda, és ismét a PL meccsek lesznek fölényben, a Burnley – Aston Villa mérkőzéssel indítunk. Mindketten győzelemmel érkeznek, az Aston Villa a Newcastle-t verte, míg a Burnley az Anfield Roadról rabolta el a három pontot. Bizony, Jürgen Klopp együttese kénytelen volt a Burnley előtt fejet hajtani, egy góllal jobbnak bizonyultak a vendégek.

Ettől függetlenül még mindig viszonylag közel vannak a kiesőhelyekhez, egy győzelem nagyobb biztonságot adhatna a csapatnak. De menni fog-e ez az idén erős birminghamiek ellen?

Dean Smith együttese alaposan megerősödött tavalyhoz képest, jelenleg olyan csapatokat előznek meg, mint a Chelsea, a Wolves vagy az Arsenal…

Kezdjünk is neki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Liverpool – Burnley

Közel négyéves veretlenségi sorozatban volt a Liverpool az Anfielden, ez idő alatt senki nem volt képes legyőzni őket saját pályájukon. Jürgen Klopp úgy gondolta, hogy a győzelem most sincs veszélyben, ezért Roberto Firmino és Mohamed Szalah csak a kispadon kezdett, míg a pályán a Sadio Mané – Divock Origi – Xerdan Shaqiri hármas próbálta bevenni a Burnley kapuját. Ami nem akart összejönni, igaz, sokat nem is tettek érte a vörösök. Két helyzetet lehet kiemelni: Shaqiri bombája alig kerülte el a vendégek kapuját, míg egy hatalmas Mee-hiba után (a védő rosszul találta el a labdát a középpálya közepén, haza akarta adni, de nagyon rövid volt a passz) Divock Origi iramodhatott meg Nick Pope kapuja felé, azonban lövése a felsőlécről vágódott le.

A második félidőben már a pályán volt Mo Szalah és Firmino is, gólt azonban egyikük sem tudott szerezni. Trent Alexander-Arnold és az egyiptomi lövésénél is nagyot védett Pope, aztán a másik kapus, Alisson is főszerepbe került, de erről szívesen lemondott volna. Miatta kaptak ugyanis tizenegyest a vendégek, a brazil kapus Ashley Barnest sodorta el, a játékvezető azonnal a tizenegyespontra mutaott. Ashley Barnes – ha már kiharcolta – el is végezte a büntetőt, és bár Alisson érezte a sarkot, nem tudott hárítani.

Hiába nőtt mezőnyben a Pool ellenfele fölé, Pope minden alkalommal a helyén volt, így a forduló legnagyobb meglepetését okozták. És Klopp is hiába pihentetett a Manchester United elleni FA Kupa meccsre, itt is vereséget szenvedtek…

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.17.Premier League
aston villa
0:0
burnley
Premier League
2020.01.01.Premier League
burnley
1:2
aston villa
Premier League
2019.09.28.Premier League
aston villa
2:2
burnley
Premier League
2015.05.24.Premier League
aston villa
0:1
burnley
Premier League
2014.11.29.Premier League
burnley
1:1
aston villa
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Aston Villa – Newcastle

Nem ez volt az a meccs, amikor a Newcastle kimászott a gödörből… Hosszú ideje szenvedés minden egyes bajnoki, és a koronvírus által megtépázott – ám azóta visszatérő – birminghamiek egy félidő után eldöntötték a három pont sorsát.

A végeredmény 2-0 lett a hazaiak javára, az első gólt Ollie Watkins szerezte, aki hosszú ideje nem iratkozott fel a góllövőlistára, most ezt a kilenc mérkőzés óta tartó gólínséget szakította meg. A 12. percben Targett adott középre, a menteni igyekvő Schar lábáról felpördült a labda, Ollie Watkins meg még azelőtt a kapuba fejelt, hogy a kirepülő Darlow odaért volna.

Uralta a féldőt a hazai csapat, pár apróbb lehetőség kimaradt, majd a 42. percben jött a Lyontól szerzett Bertrand Traoré, és egy gyönyörűen helyezett lövéssel kettőre növelte a Villa előnyét. A 15 méteres lövés védhetetlenül kötött ki a bal felső sarokban, a felsőlécről vágódott a hálóba. Darlow jó kapus, jó szezonja is van, de itt esélye sem volt.

Fordulás után sem nagyon volt esélye a szarkáknak, ugyanúgy domináltak Barkley-ék, a Newcastle pedig nem adott feladatot Emiliano Martinez számára. Maradt a 2-0, a Villa három vereség után tudott újra győzni.

Összefoglalás

Három napon belül kétszer kellett a Burnley-nek pályára lépnie, a Liverpool elleni győzelmet követően a Fulham ellen játszottak az FA Kupában, és Sean Dyche pár meghatározó játékosának pihenőt engedélyezett. Így is simán, 3-0-ra verték a szintén első osztályú Fulhamet.

Jay Rodriguez ezen a találkozón duplázott, így kérdés, hogy ki lesz Ashley Barnes párja a Villa ellen: Rodriguez vagy esetleg Chris Wood?

Más változás nem igazán várható a Burnley kezdőjében a hétvégi meccshez képest.

A Villa gálacsapata is megvan, Dean Smith elől a Traoré – Barkley – Grealish – Watkins négyesben bízik leginkább, így a nemrég remek játékot bemutató El-Ghazi kispadra szorult, ahogy az egyiptomi Trezeguet is.

McGil visszatérhet eltiltását követően, de ő nagy csatát fog vívni a csapatba kerülésért a frissen Marseille-ből igazolt Morgan Sansonnal. Egyelőre úgy érzem, hogy McGil fog kezdeni, de számíthatunk a francia középpályás bemutatkozására is.

Nézzük a tabellát! Nyolcadik a Villa, tizenötödik helyen a Burnley, a Pool ellen aratott győzelem ellenére nincsenek túl jó formában. És azért tegyük hozzá, hogy ez a Liverpool nagyon messze van attól a csapattól, akit tavaly láthattunk.

Csak arra akarok kilyukadni, hogy emiatt a diadal miatt nem kell piedesztálra emelni Barnes-ékat, kezeljük a helyén ezt a győzelmet.

A Villa idegenben egyébként is az erősebb csapatok közé tartozik, és mondom ezt annak ellenére, hogy utolsó két idegenben játszott bajnokijukat elbukták. Az ellenfél előbb a Manchester United, majd a City volt. Ellenük bocsánatos bűn elbukni…

Nem is húzom tovább, véleményem szerint az Aston Villa az esélyesebb, és ezt be is fogják bizonyítani holnap este. Én Watkinsék győzelmére fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső