Burnley – Brighton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 04.
Burnley
Teljesítmény:
V V N N N
  • Turf Moor
  • Február 06. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Brighton
Teljesítmény:
N N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két kiscsapat találkozójával folytatjuk, a Burnley – Brighton csata azonban tartogat izgalmakat, és talán meglepetéseket is. De mi számít ebben az esetben meglepetésnek? A Burnley győzelme, akik egy helyre vannak a kiesőzónától? Vagy a Brightoné, akik utolsó öt meccsükön veretlenek maradtak?

Ne feledjük, Maupayék legutóbb a Liverpoolt verték az Anfielden, bár, ez lehet, hogy inkább a Pool kritikája, és nem a Brighton dicsérete. De, igenis az ő dicséretük, hiszen Liverpoolban egyáltalán nem könnyű nyerni, hosszú évekig ez senkinek nem sikerült. Aztán tudjátok ki szakította meg ezt a sorozatot? Igen, a Burnley…

Szóval, többek között ezért is mondtam, hogy izgalmak várhatók a szombaton délután rendezendő találkozón. Bármelyikük is nyer, egy kicsit fellélegezhet, akkor már jelentős előnnyel rendelkeznek majd a Fulhammel szemben, akik jelenleg a legjobb kiesők (van ilyen kifejezés?).

Vessük bele magunkat a meccsbe!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Burnley – Manchester City

Legutóbb egy ötössel tértek haza Woodék az Etihadból, ez valószínűleg minden játékosnak eszébe jutott. A City most is nyerni tudott, a góleső viszont ezúttal elmaradt.

Gabriel Jesus harmadik percben szerzett góljával a Citynél volt az előny, Sterling passzával Bernardo Silva fordult kapura, lövését Pope még védeni tudta, de a válogatott kapus – és a Burnley – szerencsétlenségére a kipattanó Gabriel Jesus elé került, ő meg bestukkolta a labdát.

A Citynek maradt egy gól a tarsolyában a félidő végére is, Ilkay Gündogan lapos beadását a kaputól két méterre álló Raheem Sterling pofozta kapuba.

A második félidőben is ugyanúgy nyomott a Manchester, Pep Guardiola legénysége egy pillanatra sem állt meg, a labdabirtoklás is a nyomasztó kategóriát súrolta, idő kérdése volt az újabb gól. Sterling könnyen duplázhatott volna, egyedül állt Nick Pope-pal szemben, de a kapus lábbal hárított, később Rijad Mahrez Gabriel Jesus passzát váltotta gólra, de lesen volt, emiatt nem adták meg a találatot, majd Atkinson szépen lefújta a meccset.

A Burnley – bár két erősebb ellenfél ellen játszott – legutóbbi két meccsén, azaz 180 perc alatt mindössze kettő alkalommal lőtt kapura, ezek közül egyiknél sem kellett védeni az ellenfél hálóőreinek, azaz Edouard Mendynek és Edersonnak.

Tükörsima vereség, vagy tükörsima győzelem, nézőpont kérdése…

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.06.Premier League
brighton
0:0
burnley
Premier League
2020.07.26.Premier League
burnley
1:2
brighton
Premier League
2019.09.14.Premier League
brighton
1:1
burnley
Premier League
2019.02.09.Premier League
brighton
1:3
burnley
Premier League
2018.12.08.Premier League
burnley
1:0
brighton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool – Brighton

Jürgen Klopp megint nehéz helyzetben volt, miután a teljes védelme elfogyott, most Alisson dőlt ki a sorból, a helyére Caoimhin Kelleher lépett. Az új fiúk közül Ben Davies már a padon ült, Omar Kabak még sehol, kisebb meglepetésre a Henderson – Phillips védelemmel álltak fel a vörösök.

Egy-egy helyzet volt az első félidőben, Mohamed Szalah kicsit elszabta az emelését, így jócskán fölé szállt a kísérlet, a másik oldalon pedig Neal Maupay kezdett magánakcióba, cselezett jobbra, cselezett balra, majd a blokkba lőtt, de még így is összejöhetett volna a Brighton számára a gól, Burn azonban csúnyán eltörte a labdát.

A folytatásban Roberto Firmino lövése talán még súrolta is egy picikét a kapufát, majd jött egy… Szerencsés gól, amelyet a Brighton, pontosabban Steven Alzate szerzett. Nathan Phillips próbált meg kivágni egy labdát, de pont rárúgta Alzatéra, akinek testéről bevágódott a kapuba a játékszer.

A történtek után Trossard magabiztosabbá varázsolhatta volna a vezetést, de Kelleher útját állta, míg a Pool támadói mindent mellé, vagy fölé lőttek, Sáncheznek nem is igazán akadt dolga. Persze, ha a vörösök egy picikét jobban céloznak, akkor megizzaszthatták volna a spanyolt.

Kelleher még egy bravúrt bemutatott, majd letelt a kilencven perc, és a meccsnek vége lett. Újabb kellemetlen eredmény a Liverpoolnak, ez talán Klopp legmélyebb hullámvölgye, de erről a legkevésbé sem tehet a német, hihetetlen az a pechsorozat, ami a szezon elejétől kezdve éri őket…

Összefoglalás

A Brighton nem sűrűn nyer a Turf Moorban, de mikor legutóbb ott jártak, akkor mindhárom pontot elhozták. Utolsó meccsük egyébként 0-0-val végződött, ez az idei szezon „odavágóján” született.

A jó sorozatának köszönhetően a vendégek 10 pontos előnyre tettek szert a Fulhammel szemben, ez megnyugtató lehet, de közben folyamatosan figyelniük kell a hátuk mögé. Magabiztosan játszanak, míg a Burnley a legutóbbi két meccsén (tegyük félre, hogy ki volt az ellenfél) gyatra játékot mutatott be.

Az sem segít a hazaiakon, hogy öt játékosuk pályára lépése is kétséges: Ashley Barnes és Chris Wood, Charlie Taylor és Robbie Brady, valamint Josh Brownhill szereplése egyáltalán nem biztos.

Oké, a Brightonnál is vannak problémák, Lamptey nagyon hiányzik, Florin Andone is talán tudna segíteni, ahogy Jahanbakhsh és persze Danny Welbeck is.

Az viszont előfordulhat, hogy Potter visszakapja Alexis Mac Allistert, akit a Pool ellen nélkülöznie kellett.

Egyikük sem a gólgazdag meccseiről híres, az eddig lejátszott fordulók alatt a Burnley rúgta a legkevesebb gólt (szám szerint tizenhármat), míg a Brighton is csak 24-szer talált a kapuba. A bukik szerint eléggé valószínű a kevés gól, és ezúttal egyet tudok érteni velük. Pláne, ha azok a pályán kívül ragadnak, akik tudnak is gólt szerezni.

Két tippem közül az egyik tehát az under 2,5, a másik pedig az, hogy a Brighton folytatja jó sorozatát. Vagy a Burnley folytatja a rossz sorozatát. Mindegy, melyik oldalról nézzük, sokkal valószínűbb kimenetel, hogy a Brighton most is elhozza a Turf Moorból a három pontot.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső