Lens – Rennes: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 04.
Lens
Teljesítmény:
D N V N D
  • Stade Bollaert-Delelis
  • Február 06. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Rennes
Teljesítmény:
D V N D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem tudom, hogy a franciáknál a hétközi fordulók miért ennyire furcsák, de sokkal több érdekes eredmény születik a kedden vagy szerdán lejátszott találkozókon, mint hétvégén. Persze, ez félig-meddig vicc, nincs ebben semmi összefüggés, csak… Áh, kikészítenek ezekkel a meccsekkel.

De megyünk tovább, szombaton már újabb forduló, újabb mérkőzések, újabb nyerési lehetőség. A Lens – Rennes meccset néztem ki, a Ligue 1 ötödik és hetedik helyezettje csap majd össze.

A Lens jó szezont fut, tavaly nagyon szoros volt az állás a Ligue 2-ben, így viszonylag jól jött a csapat számára, hogy a bajnokságot félbeszakították. Mögöttük egy-egy pontra ott volt még az AC Ajaccio, a Troyes és a Clermont is, egyáltalán nem biztos, hogy felkerültek volna. Így viszont sikerült, és ha már az első osztályban vannak, akkor kirukkolnak valami különlegessel. Újoncként a hetedik hely különleges, szóval jó úton járnak.

A hétvégén a balhéktól övezett Marseille látogatott hozzájuk, egy pontot elcsíptek Larquet első meccsén (André Villas-Boas nem ülhet le a kispadra, felfüggesztették, amiért negatívan nyilatkozott a klub átigazolási politikájával kapcsolatban), a Rennes pedig nem tudta legyőzni a PSG-verő Lorient gárdáját hazai pályán. Na, ez volt az egyik meccs, amitől az idegbaj kerülgetett.

Essünk neki!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lens – Olympique Marseille

Dolgos és gondos hétköznapjai vannak a vendégeknek, Villas-Boas balhéja már szóba került, ahogy a korábbi cikkekben azt is olvashattátok, hogy a szurkolók betörtek az OM edzőközpontjába a gyenge eredmények miatt. Szóval, semmi nincs rendben az idei BL-ben résztvevő gárdánál, és a Lens-t sem sikerült legyőzniük.

Pedig az első félidőben gyakorlatilag lefocizták őket, kétgólos előnyre tettek szert a vendégek. Először Florian Thauvin rúgott gólt a félidő derekán, miután a teljes hazai védelem elaludt, majd az új szerzemény, a Napolitól kölcsönkapott Arkadiusz Milik is lecsapott, ő már a hosszabbításban talált be.

A második félidei összeOMlásra (bocsi) szavak nincsenek, teljesen veszélytelenek lettek a kapura, a Lens pedig úgy lépett pályára, hogy visszahozzák a meccset. Tizenhét próbálkozásukból mindössze kettő találta el a kaput, de mindkettőből gól született.

Florian Sotoca az 57. percben szépített, az egyenlítés pedig Facundo Medina nevéhez fűződik.

Thauvin még 2-1-es állásnál hatalmas ziccert hagyott ki, az biztosan megtörte volna a Lens lendületét… Így viszont sikerült felállni a kétgólos hátrányból, és a győzelem sem tűnt elérhetetlen feladatnak, de végül maradt a 2-2. Két ellentétes félidőt láthattak a nézők otthonuk kényelméből, az eredménnyel a Lens lehet boldogabb.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.05.Ligue 1
rennes
0:2
lens
Ligue 1
2015.02.28.Ligue 1
lens
0:1
rennes
Ligue 1
2014.10.04.Ligue 1
rennes
2:0
lens
Ligue 1
2013.01.06.Francia Kupa
lens
2:1
rennes
Francia Kupa
2011.02.26.Ligue 1
rennes
2:0
lens
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Rennes – Lorient

Hazai győzelmet reméltem, nem azt kaptam. a Lorient a PSG után egy másik felsőházi csapatot is meglepett, 1-1-es döntetlenre végeztek a Roazhon Parkban a tavalyi bronzérmessel. A Rennes szempontjából jól indult a meccs, Camavinga a 12. percben lövésre szánta el magát, amit még vetődve hárított Dreyer, de ott ólálkodott Martin Terrier, és a kipattanót kapuba vágta.

A félidő hátralévő része is inkább a Rennes-ről szólt, Bourigeaud próbálkozásánál ismét Dreyerre volt szükség. A Lorient egy fifikás Moffi lövéssel jelezte, hogy pályán vannak, majd jött a szünet.

És a folytatásra megérkeztek a vendégek is, akik még a félidő elején kaphattak volna egy gólt, de Jeremy Doku izmos bombája elakadt a veterán Jeremy Morelben. Hogy a lövés után nem maradt a földön a játékos, az isteni csoda, mert a labda ott találta el, ahol egyetlen férfiember sem szereti, ha eltalálják…

Szépen, lassan átvette az irányítást a Lorient, és hajtottak az egyenlítésért, ami végül a 83. percben következett be, a csereként beállt Quentin Boisgard váltotta gólra Gravillon beadását.

Újabb remek eredmény a kiscsapat részéről, akik a Nantes pontszerzése miatt maradtak kiesőhelyen, de a legutóbbi két meccsükkel talán bizonyították, hogy helyük van a legjobbak között.

Összefoglalás

Az őszi meccstől eltekintve öt éve nem találkozott ez a két csapat egymással, de ha már szóba került az idei meccsük, emlékezzünk meg róla egy mondatban: A Lens mindenkit megdöbbentve a Roazhon Parkból vitte el a három pontot, magabiztosan, 2-0-ra megnyerve a találkozót.

A Rennes igazán akkor talált magára, miután a Bajnokok Ligájából kiesett, úgy tűnik, a terhelés nem szolgálta a csapatot…

A múltjukra még egy másodpercig visszatérnék: Bár ezek a találkozók már réges-régen lettek lejátszva, de ritkaságszámba ment, ha 2,5 gólnál több született.

Hazai pályán a Lens nem a legjobb, 17-17-es gólarányuk és 15 pontjuk van 11 meccsen, Stephanék viszont idegenben jobbak, mint otthon. Ötször nyertek, négyszer ikszeltek és csak egyszer kaptak ki. Jellemző, hogy a nagy menetelés idegenben azután kezdődött, hogy a Krasznodar ellen lejátszották utolsó BL-meccsüket.

10 meccsen 9 gólt kaptak, nem lehet arra számítani, hogy vérző szemekkel egymásnak esnek a felek. Inkább kivárnak, türelmesek lesznek, és ha gyengeséget látnak, megpróbálják kihasználni. Magam részéről a kevés gólban hiszek ezúttal is, de ha a győztesre kellene fogadni, hát nagy bajban lennék…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső