Cagliari – Fiorentina: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 május 11.
Cagliari
Teljesítmény:
N D N N N
  • Sardegna Arena
  • Május 12. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Fiorentina
Teljesítmény:
N D D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Leonardo Semplici februárban vette át a Cagliari irányítását, de a kezdet nagyon nehéz volt. Aztán valamikor áprilisban történt valami, és turbó üzemmódra váltottak Joao Pedroék. Most pedig úgy tűnik, hogy végül megmenekülnek.

Hétvégén egy rendkívül fontos győzelmet arattak a Benevento ellen, ami azért volt fontos, mert Filippo Inzaghi együttese ugyanannyi ponttal állt a tabella végén. Értelemszerűen most már hárompontos előnye van a Cagliarinak.

Négy győzelem és egy döntetlen, és a sor talán folytatódik, hiszen Cagliari – Fiorentina meccset rendeznek szerdán fél héttől.

A Fiorentina jelenleg 38 ponttal áll a középmezőnyben, és ha a Cagliarira azt mondtam, hogy talán megmenekült, akkor a violákra sem mondhatok mást.

Ők is jó formában vannak, a Sassuolo ellen elszenvedett vereség óta megverték a Veronát és a Laziot, valamint ikszeltek a Juventusszal és a Bolognával. Ez sem rossz, igaz?

Szóval kíváncsian várom, hogy mi sül ebből ki…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Benevento – Cagliari

Sokszor élek a „hatpontos meccs” kifejezéssel, de ez tényleg az volt. Két 31 pontos együttes a tabella legvégén, aki nyer, az biztonságosabb helyen folytatja, aki veszít, az kiesőhelyre kerül. Három körrel a vége előtt…

Nem egészen egy perce ment a meccs, amikor máris gólnak lehetett örülni. A vendégeknek. Gyönyörű találat volt, amely egy kisszöglet után született, lábról-lábra járt a labda, majd Charalampos Lykogiannis 20 méterről, kapásból csavart kapura. A gyönyörű ívben szálló labda a bal felső sarokban kötött ki, a Benevento játékosai csak nyomozták a játékszert és Montipo kapus is csak szemlélője volt a szitunak.

De még az első félidőben, negyedórával később sikerült betalálni a hazaiaknak, Ceppitelli passzolta el a labdát, Gianluca Lapadula ugrott ki, jó labdaátvételt követően szépen fejezte be az akciót a támadó.

És az egyenlítés után valljuk be, jobb volt a hazai csapat. Ez pedig helyzetekben is megmutatkozott. Gianluca Caprari és Pasquale Schiattarella próbálkozott – előbbi kétszer -, de Alessio Cragno mindkét alkalommal védett.

A következő gólra már a második félidőben került sor, és a nyomás ellenére nem a hazaiak szerezték. Nandez szaladt el Joao Pedro labdájával a jobbszélen, pontos beadása Leonardo Pavoletti buksiját találta meg, és mivel nagyon lemaradt róla a védője, teljesen szabadon bólinthatott az üres kapuba.

A meccs vége nagy drámát hozott. Viola és Zappa lába találkozott a tizenhatoson belül, előbbi elesett, a játékvezető meg a sípjába fújt és tizenegyest ítélt a hazaiak javára. Már nagyban készülődött a sértett, hogy elvégezze, amikor Daniele Doveri fülére rászóltak, nézze meg az esetet. És kiderült, hogy Viola már előbb dobta magát, mint ahogy a kontakt történt, így visszavonta a büntetőt.

A szituáció felzaklatta a hazaiakat, de nem volt mit tenni. És milyen a foci. Büntető helyett pár perccel később ők kaptak egy gólt, Joao Pedro döntötte el a három pont sorsát. Volt nagy kicsi a rakás, érthető módon…

Ettől függetlenül egy kicsit javítanám magam. Nem menekült meg a Cagliari. Még nem. De jó helyzetben várják a folytatást, a maradék három meccset.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.10.Serie A
fiorentina
1:0
cagliari
Serie A
2020.07.08.Serie A
fiorentina
0:0
cagliari
Serie A
2019.11.10.Serie A
cagliari
5:2
fiorentina
Serie A
2019.03.15.Serie A
cagliari
2:1
fiorentina
Serie A
2018.10.21.Serie A
fiorentina
1:1
cagliari
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Fiorentina – Lazio

Nagyon érdekes lenne, ha Dusan Vlahovic a következő évet is a Fiorentina mezében kezdené. A szerb támadó idén 21 találatot jegyzett a bajnokságban, többek között a tavalyi gólkirályt, Ciro Immobilét is előzi. És a 20. meg a 21. gólt épp a Lazio ellen lőtte, amivel csapata megverte a fővárosiakat nem kis meglepetésre.

Nem csak az ifjú szerb játszott veszélyesen, hanem Giacomo Bonaventura is, Ribery beadása után centikkel maradt le a labdáról, de a másik oldalon Joaquin Correa is közel járt a gólhoz. Az egész akció rendben volt, Radu beadását Milinkovic-Savic fejelte le, az argentin meg lőtt, de Bartlomiej Dragowski valami emberfelettit védett. Tényleg nem lehet erre jobb szót írni.

Fél óra elteltével azonban jött a gól: Castrovilli és Biraghi összjátékának végén utóbbi passzolt középre, ahol Dusan Vlahovic érkezett, 1-0.

A folytatásban is veszélyesebb volt a hazai gárda, Pulgar és Vlahovic is megdolgoztatta Pepe Reinát, a túloldalon csak egy középre tartó Muriqi fejest tudtunk feljegyezni.

Közel jártunk a rendes játékidő végéhez, amikor a Fiorentina legeredményesebbje újra lecsapott. Most nem lábbal, hanem fejjel, Erik Pulgar szögletét bólintotta be. A Lazio játékosa Pereira, nem bírta a nyomást és frusztráltságában kiállíttatta magát. Ez volt az utolsó momentum, nyert a Fiorentina.

Összefoglalás

Két nagyon komoly hazai meccsen van túl a Cagliari. Először a Parmát verték 4-3-ra, majd az AS Romát 3-2-re. De ettől még nem jó a hazai mérlegük, a Fiorentinának meg nem jó az idegenbeli. Összesen háromszor nyertek idegenben, ami nem túl combos…

Abban is bízhatnak a hazaiak, hogy két utolsó meccsüket – amit a Sardegnában játszottak le – megnyerték, a formájuk is bíztató, és hát a pontra is nekik van jobban szükségük.

Ha lehet bízni a híreknek, akkor Sottil, Rog és Gastón Pereiro fog hiányozni a hazaiaktól, míg a Prandellit váltó Iachini Borja Valerora nem számíthat.

Háromesélyes meccs, ez nem vitás. Jó formában mindkét együttes, de a Fiorentinának idegenben nem megy. Ezért inkább a hazai győzelem felé hajlok, de azt még valószínűbbnek tartom, hogy mindkét együttes betalál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső