Cagliari – Salernitana: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 25.
Cagliari
Teljesítmény:
D V V V V
  • Sardegna Arena
  • November 26. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Salernitana
Teljesítmény:
V V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kiesési rangadót rendeznek pénteken este a Serie A-ban. A Sardegna Arena ad otthont a Cagliari – Salernitana mérkőzésnek, ahol a tabella utolsó, valamint utolsó előtti gárdája csap össze. A múlt héten is górcső alá vettük a hazaiakat, akkor a Mapei-ben küzdöttek meg a Sassuoloval. És a zöld-feketék – legnagyobb bánatunkra – képtelenek voltak győzni, Joao Pedroék egy ponttal gazdagodtak. Ez az egy pont is sokat érhet, hiszen nagyon kemény, kudarcokkal teli idény vár a csapatra, és a kiesés elleni harcban minden egyes egység számít. Főleg, ha azt egy (alapból) jobb csapat ellen szerzik.

Most viszont nincs cécó, ha Walter Mazzarri együttese bent akar maradni, akkor az ilyen rangadókat csont nélkül nyerni kell. Vagy nehezen, tökmindegy, a lényeg az, hogy három pontot otthon kell tartani. Bármelyik csapat győz, akkor is kiesőhelyen marad, de legalább tud egy kicsit zárkózni a többiekhez.

A Salernitana idén került fel a legjobbak közé, viszont a ritmust nem tudták még felvenni. Lehet, hogy nem is tudják, a legtöbb vereség a nevükhöz kapcsolódik, 13 meccsből 10 ért véget úgy, hogy a Salernitana egy pontot sem szerzett.

A helyzet mindkét csapat számára reménytelennek tűnik, de ne feledjük, van még 25 forduló, ami alatt azért lehet csodát tenni. A csoda pedig itt annyi, hogy nem esnek ki. Mert a realitás talaján maradva erre minden esélyük megvan…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sassuolo – Cagliari: 2-2

G.: Scamacca, Berardi ill. Baldé, Joao Pedro

A mérkőzés, amelyen a legtöbben hazai győzelmet vártak, köztük mi is. Lehet, hogy a neroverdi nincs jó formában, de azért a szenvedő – és ezt most szó szerint kell érteni – Cagliari ellen elvártuk volna, hogy mindhárom pont a Mapei-ben maradjon. A vendégek viszont kétszer is felálltak, kétszer is kiegyenlítettek, jutalmuk pedig egy pont lett, ami a helyzetüket látva egyáltalán nem rossz…

A kezdők:

Sassuolo:

Consigli – Toljan, Ayhan, Ferrari, Rogerio – Frattesi, Lopez, Traoré – Berardi, Scamacca, Raspadori

Cagliari:

Cragno – Zappa, Ceppitelli, Carboni, Lykogiannis – Bellanova, Grassi, Marin, Nández – Baldé, Joao Pedro

Bár a csapatok erőteljesen hajtottak, hiszen nem parkolta be egyikük sem a buszt, a célzóvízzel akadtak problémák. A meccsen összesen 31 kapura lövési kísérlet volt, melyek közül nyolc találta el a kaput.

Két nagy helyzettel indított a Sassuolo, kettővel válaszolt a túloldalon a Cagliari. Először az egyre jobban belelendülő Davide Frattesi lövését kellett Cragnonak kivédenie, majd a középpályás Scamacca elé varázsolt percekkel később. A támadó ajtó-ablak ziccerben hibázott, fölé lőtte a labdát.

A Cagliari veszélyeztetett ezt követően Zappa beadása után Raoul Bellanova lövését csodálhatta a közönség, no meg Consigli védését. Később még volt egy jó fejese a fehérmezeseknek, azt Consigli tolta a kapu fölé.

Eljött a 37. perc, és második ziccerét Gianluca Scamacca már nem hibázta el. A csatár Domenico Berardi indításával rohamozta meg a kaput, majd egy védő szorításában lőtt a jobb alsóba, 1-0.

Az öröm semeddig sem tartott, a 40. percben Keita Baldé lőtt csodálatos gólt, ollózó mozdulattal a jobb felső sarokba bombázott, a labda a felsőléc érintésével került a gólvonal mögé. Egyértelműen a forduló legszebb gólja volt ez.

A második félidőben is hamar történt a gólváltás, és érdekesség, hogy mindkétszer büntetőből voltak eredményesek a felek. Az 52. percben Davide Frattesi tört volna be a tizenhatoson belülre, de Lykogiannis felrúgta a középpályást. A tizit Domenico Berardi értékesítette.

Ezúttal a vezetés négy percig tartott, mert Joao Pedroval szemben is szabálytalankodtak a büntetőterületen belül. Kitaláljátok, ki volt az? Bizony, Davide Frattesi. A középpályás átéli a mennyet és a poklot egyaránt, a múltkor gólt szerzett, majd öngólt vétett, most összehozott itt is-ott is egy-egy tizenegyest. Joao Pedro ugyanolyan higgadtan lőtte be a büntetőt, mint Berardi az ellenfélnél.

A maradék fél órában egy komolyabb helyzetet tudtak a csapatok összesen felmutatni, a csereember, Gregoire Defrel kapáslövését védte Cragno.

Az eredmény igazságosnak mondható, bár a Sassuolo közelebb állt a győzelemhez.

Előző 5 meccs eredménye
2016.05.14.Serie B
cagliari
3:0
salernitana
Serie B
2015.12.24.Serie B
salernitana
0:2
cagliari
Serie B
2004.05.29.Serie B
cagliari
3:1
salernitana
Serie B
2004.01.06.Serie B
salernitana
3:2
cagliari
Serie B
2003.05.03.Serie B
salernitana
1:2
cagliari
Serie B
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Salernitana – Sampdoria: 0-2

G.: Tacchio (ög), Candreva

A Sampdoria rendkívül gyenge formának örvend, így szerencséjükre egy olyan csapat otthonába látogattak, aki még náluk is rosszabb eredményeket ér el. Roberto D’Aversa biztos lehetett abban, ha itt nem nyernek, akkor búcsút mondhat a kispadtól. Szerencséjére a csapat komolyan vette a meccset, és el is hozta mindhárom pontot a Stadio Arechiből.

A kezdők:

Salernitana:

Belec – Zortea, Gyömbér, Gagliolo, Ranieri – Coulibaly, Di Tacchio, Kastanos – Ribery – Gondo, Djuric

Sampdoria:

Audero – Bereszynski, Ferrari, Colley, Augello – Candreva, Thorsby, Ekdal, Verre – Caputo, Quagliarella

Más nem lehetett a célja a Sampdoriának, minthogy elhozza Salernoból a három pontot. Ennek megfelelően a lehető legerősebb kezdőt rakta össze Roberto D’Aversa, a támadásokat rutinos csatárai, Fabio Quagliarella és Ciccio Caputo vezették.

Franck Ribery gyengécske lövésével indítjuk az összefoglalót, a francia támadó jó 20 méterről próbálta bevenni Audero kapuját, lehet, hogy megdolgoztatta volna a kapust, de mivel egy védő belelépett, így messze elkerülte a kaput.

A másik oldalon Fabio Quagliarella lapos lövésére ért le Belec, később pedig Antonio Candreva lőtte ki a stadionból a labdát, miután Francesco Caputo remekül fedezte, és készítette le neki.

Belecnek bőven akadt dolga még az első félidőben jártunk, amikor gyors egymásutánban kellett védenie Morten Thorsby és Caputo próbálkozását is, de állta a sarat. Csak arra nem számított, hogy egy sajátja vicceli meg.

A 40. percben Candreva baloldali beadása Francesco Di Tacchio testéről került a hálóba. Szerencsétlen öngól, ami aztán megfogta a hazaiakat. Megfogta, mert három perccel később újfent kapituláltak, ezúttal Antonio Candreva fejezett be egy kontrát. Rendkívül bosszantó gól volt ez, annyira felnyomultak a hazaiak egy támadáshoz, hogy egyetlen védő maradt biztosítani, a Samp pedig négy támadóval érkezett…

A térfélcserét követően több gól már nem született, de ez a játékrész inkább a Salernitánáé volt. Emil Audero azonban ismét bizonyította, hogy remek kapus, több nagy bravúrt is bemutatott.

A Sampdoria rossz sorozata ezzel megszakadt, három vereség után tudtak újra győzni, a Salernitana pedig lecsúszott az utolsó helyre…

Összefoglalás

Öt sérültje van a Cagliari csapatának, rájuk nem számíthat péntek este Mazzarri: Marko Rog, Paolo Farago, Sebastian Walukiewicz, Diego Farias és Diego Godin.

Az uruguayi bekk kiesése nem érinti jól a csapatot, ő volt a legbiztosabb pontja a csapatnak. A többiek már egy ideje sérültek, és van, akire még hosszú ideig nem számíthatnak…

A vendégek csapatában van öt sérült, valamint két eltiltott. Guido Guerrieri és Sedrick Kalombo is jövő év februárjától vethető be az eltiltásukat követően, illetve a Matteo Ruggeri, Mamadou Coulibaly, Antonio Russo, Frédéric Veseli, Stefan Strandberg ötös szedett össze valamit.

Az az igazság, ha ezt a meccset nem tudják megnyerni a hazaiak, akkor valóban megérdemlik azt, hogy kiessenek. Nehogy félreértsetek, attól, hogy nyernek, még nem fognak bent maradni, de legalább megindulhatnak egy kicsit felfelé. Ugyanez igaz a vendégekre is természetesen.

A két csapat ebben az évezredben csak a Serie B-ben szerepelt, az utolsó meccsnek is már hat éve, szóval a korábbi mérkőzések átnézésével most inkább nem bajlódnánk, felesleges.

Joao Pedroék egyetlen győzelmüket hazai környezetben szerezték. Most itt az ideje a másodiknak. Nem vagyok biztos abban, hogy könnyű meccs lesz ez számukra, de a Cagliari győzelmén kívül más eredmény számunkra nem elfogadható.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső