Cagliari – Torino: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 17.
Cagliari
Teljesítmény:
V V D V V
  • Sardegna Arena
  • Február 19. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Torino
Teljesítmény:
D D D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Kiesési rangadó az olasz első osztályú bajnokságban péntek este! Az egykor szebb napokat megélt Cagliari és Torino csatájának vesztese biztosan kiesőhelyen lesz/marad, ugyanis övék a 17. és 18. pozíció jelen pillanatban. Két pont a bikák előnye, és Davide Nicola érkezése ugyan kicsit felrázta a gárdát, de csak úgy jönnek a döntetlenek, nyernie még nem sikerült a mesternek.

A Cagliari esetében sem mondhatok túlzottan jó dolgokat, az idei szezonban mindössze háromszor sikerült három pontot begyűjteni, utolsó győzelmüket november hetedikén aratták, azóta már lassan három és fél hónap eltelt.

Legutóbb az Atalanta verte őket hazai pályán, míg a Torino a remek formába kerülő Genoa ellen végzett 0-0-val.

A Cagliari – Torino mérkőzésen sok fog múlni, de nem minden, így aki esetleg vereséget szenved, nem kell egyből a kardjába dőlnie. De elkezdhetnek aggódni, mert hamarosan már itt a bajnokság hajrája… Szóval, egy igazi hatpontos mérkőzéssel folytatjuk.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Cagliari – Atalanta

Szent Bálint napján a Cagliari közelítve a lefújáshoz egy nagy tettre készült, 0-0-ra álltak a sokkal jobb Atalanta ellen, pár percen múlt az, hogy legalább egy pontot otthon tartsanak a kék-feketék ellen, aztán jött Luis Muriel, és a hazai álmokat egy szempillantás alatt elvette.

Elég eseménytelen első félidőt láthattunk, mindössze két szögletet lehet kiemelni. Egyiket a hazaiak oldalán, a másikat a vendégek oldalán, de mindkét esetben Berat Djimsiti volt a főszereplő. Először majdnem öngólt vétett az albán, az ő lábáról a kapufára pattant a játékszer, majd a túloldalon a fejéről a kapu fölé. Mindkét helyzet veszélyes volt.

A második félidőben támadólag léptek fel a hazaiak, és Joao Pedro révén a vezetés is majdnem meglett, szidta is magát a brazil, hogy nem egy ütemmel korábban lőtte el a labdát.

Josip Ilicic szabadrúgása a következő megemlítendő, bár a lövés kaput talált, de könnyedén fogta Cragno, viszont ezt követően azonnal visszakerült a labda a vendégekhez, amelynek végén megint a Cagliari kapusának kellett hárítani.

Sokan már elkönyvelték a döntetlent – ami, még egyszer mondom hatalmas eredmény lett volna a hazaiaknak -, de Luis Muriel a hosszabbításban eldöntötte a meccset.

Kevésen múlt, és ami nagyobb probléma, hogy egyre kilátástalanabb a helyzet…

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.18.Serie A
torino
2:3
cagliari
Serie A
2020.06.27.Serie A
cagliari
4:2
torino
Serie A
2019.10.27.Serie A
torino
1:1
cagliari
Serie A
2019.04.14.Serie A
torino
1:1
cagliari
Serie A
2018.11.26.Serie A
cagliari
0:0
torino
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Torino – Genoa

A bevezetőben említettem, hogy Davide Nicola újabb döntetlent tudott csak elérni, zsinórban immáron ötödször. Ezzel is sikerült előbbre lépni, de egyáltalán nincsenek még kint a vízből a bikák. A Genoa jó formában várta a meccset, de valamiért úgy éreztük, hogy most a Torino jöhet ki győztesen a csatából.

Bárcsak tudnék sokat írni erről a mérkőzésről, mert az azt jelentené, hogy gól ugyan nem esett, de tömve volt helyzetekkel a meccs. Nem, nem igazán. Torinói részről legalábbis biztosan nem.

Az első félidőben gyakorlatilag a kaput sem találták el, de a Genoa sem jeleskedett Sirigu előtt, a legnagyobb helyzet Czyborra előtt adódott, aki nagy helyzetben a rutinos kapus lábát találta el. Vagy Sirigu védett lábbal, nézőpont kérdése.

A második félidőben sem nagyon mentek előre a bikák, de itt legalább már volt kaput eltaláló lövésük. Nem volt komoly, könnyűszerrel szedte össze őket Perin, de mégis, legalább volt valami veszély.

Ahogy volt veszély Zappacosta lövésében is, oda már Sirigu is kevés lett volna, de a kapufa megmentette a hazaiakat.

Ahogy mondtam, a Genoa közelebb állt a győzelemhez, a Torino ma egy gyengébb arcát mutatta, főleg támadásépítésben.

Összefoglalás

Szóval, ha van olyan, hogy hatpontos meccs, akkor ez az. Tizenöt pontja van a Cagliarinak, tizenhét a Torinonak, szinte élet-halál csata lesz a pályán. Vagy pont az ellentettje, óvatos foci, semmi kockázatvállalás „idegenben jó az iksz is” alapon. Ez természetesen csak a Torinora vonatkozik, a Cagliari menni fog előre, mint a meszes.

És hát szükségük is volna végre valami sikerélményre, mert abból mostanában nem jutott nekik. Még egyszer mondom, november 7-én nyertek utoljára.

Utolsó öt meccsük közül három ért véget döntetlennel, a legutóbbi két bajnoki meg igazi gólzáport hozott (2-3; 4-2), mindkétszer a Cagliari nyert.

Nézzük meg a sérülteket! Marko Rog szezonjának vége, júniusra térhet vissza, addigra viszont már a bajnokság véget ér. A horváton kívül Roccardp Sottil, Zito Luvumbo és Luca Ceppitellire nem számíthat Di Francesco.

A túloldalon egyedül Antonio Sanabria, a téli szerzemény szereplése kétséges, január végén derült ki róla, hogy elkapta a koronavírust.

A Torinonak összesen két győzelme van ebben a szezonban. Ez nem túl sok. És az az érdekes, hogy mindkettőt idegenben szerezte. Magyarán mondva, itt vagyunk már féltávnál, sőt el is hagytuk, de még a saját pályájukon egyszer sem tartották meg a három pontot. Egészen szürreális statisztika.

Nem mintha a Cagliari annyira büszke lehetne erre, ők kétszer nyertek, háromszor ikszeltek, 11 meccsen 20 gólt kaptak, majdnem kettes átlag.

Leginkább arra számítok, hogy a Torino védekezik, a Cagliari támad. Ha gólt kapnának a bikák, akkor kénytelenek lennének kijönni a sündisznóállásból, ez pedig hozhat egy jó kis meccset. A tippem az, hogy mindkét fél szerez gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső