Cardiff – Blackpool: Fogadási Tippek és Championship Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 december 15.
Cardiff
Teljesítmény:
D N V V N
  • Cardiff City Stadium
  • December 17. 16:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Blackpool
Teljesítmény:
D V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai második meccsünk már nem lesz olyan izgalmas, bár… ki tudja? Szóval lényeg a lényeg, itt nem egy klasszikus rangadó jön, hanem két kiesőjelölt mérkőzése. A Cardiff – Blackpool találkozó mindkét együttesnek fontos, hiszen egyikük ott van a piros vonal közelében, a másik pedig már jóval alatta. A tavalyi év egyik meglepetéscsapata volt a Blackpool, hisz újoncként értek el jónak mondható teljesítményt. Az idei évre azonban ez a lelkesedés elszállt. Így most csak az utolsó előtti helyről várják a folytatást, közel féltávnál. A Cardiff régen még bőven esélyes volt a feljutásra, azonban az utóbbi időben már ettől nagyon messze kerültek. Tavaly is közel jártak a kieséshez, és eddig idén sem úgy megy a játék, ahogy azt szerették volna.

Mindketten elég rossz formában vannak, a Blackpool hónapok óta nem nyert bajnoki meccset, de a Cardiff is csak egyet a közelmúltban.

Ezek alapján nem egy szórakoztató mérkőzésre van kilátás, bár, ha a walesiek előző mérkőzéséből indulunk ki – amit a Stoke ellen játszottak – még akár a semleges szurkolóknak is csettintenie kell majd a találkozót követően. De nem ez az esélyes.

A fogadóirodák tudják, hogy a Blackpool nagyon sokat gyengült, és azt is, hogy nincsenek jó formában. Így annak ellenére, hogy ez a Cardiffról is elmondható, őket tartják esélyesnek. Mármint a hazaiakat. Az Ivibet 1.80-at ad a Cardiffra, 3.60-at az ikszre és 4.30-at a vendégsikerre.

Cardiff

Tegnap már szóba került a Stoke – Cardiff meccs, meg az is, hogy nem igazán számítottunk gólokra, de tévedtünk. Valóságos gólzáport rendezett a két együttes, végül 2-2 lett az eredmény. Két kiesőjelölt osztozott meg a pontokon. Bármilyen fura is leírni, a Cardiff egy kiesőjelölt együttes. A tavalyi évben kezdtek visszaesni, előtte pedig két éven át a feljutásért küzdöttek.

Az elmúlt szezonban már a kiesés sem volt távol, és idén sem lett sokkal jobb a helyzet. A keretet hosszú ideje nem sikerül úgy megerősíteni, hogy abból valami ütőképes, PL-re esélyes jöjjön ki, pedig még arról is volt szó tavaly nyáron, hogy Gareth Bale csatlakozik az együtteshez. De a Los Angelesbe igazolt, a Cardiff pedig hoppon maradt. Nem tudom, mekkora ennek a valóságalapja, de Bale-ből simán kinézem, hogy a másodosztályba igazoljon, amennyire szereti Walest.

A Stoke elleni mérkőzésen ők, vagyis a Cardiff szerezte meg a vezetést Ryan Wintle találatával, de a hazaiak tíz perccel később már fordítottak is. Nagy küzdelem ment az egész találkozón, egy óra játék után Callum Robinson egyenlített, és több gól már nem esett a meccsen.

A döntetlennel a Cardiff sokra nem ment, ezt lássuk be. Továbbra is a kiesést jelentő 22. helytől egyetlen pontra vannak, nem tudtak elhúzni a Wigantől, sem a Blackpooltól, hiszen ők is döntetlent játszottak.

Az időközben edzőt váltó (Steve Morisont Mark Hudson váltotta) csapatnak az idény során eddig hétszer sikerült nyernie, négyszer ikszeltek és tizenegyszer kaptak ki. Ha van esélyük nyerni, azt otthon tudják elérni, hiszen egy fokkal jobb a hazai mérlegük, mint az idegenbeli.

Négy mérkőzést nyertek meg, kétszer ikszeltek és ötször kaptak ki. Ez sem túl jó, de egy kicsit jobb, mint amit vendégségben nyújtanak.

Sok gólt ugyan nem rúgnak, csak a Wigan és a Preston rúgott kevesebb gólt náluk hazai közönség előtt.

Hudsonnak legutóbb négy sérültje volt, és úgy tudom, egyikük sem épült még fel. Hiányozni fog Jaden Philogene-Bidace, akit a nyáron kölcsönkaptak az első osztályban szereplő Aston Villától, nem lesz ott Isaak Davies, illetve kérdéses, hogy Ebou Adams és Jamilu Collins vállalja-e a játékot.

A kezdőben lehetnek változások, Etete, Colwill, Harris és Ojo is ott köthet ki.

A várható kezdőcsapat:

Allsop – Romeo, Ng, Kipre, Nkounkou – Rinomhota, Wintle, Ralls – Whyte, Robinson, O’Dowda

Egymás elleni meccsek:

A Cardiff hosszú évek óta a másodosztályban szerepel, míg a Blackpool sokat liftezik a Championship és a League One között. Szóval nem annyira gyakran futottak össze. A tavalyi esztendőben igen, hiszen akkor jutott fel a Blackpool. Nem tudtak nyerni egyszer sem, otthon 2-0-ra kaptak ki, míg idegenben 1-1-et játszottak. Utolsó győzelmüket 2014-ben szerezték, viszont azután kihullottak a második vonalból (egy tavaszi vereség volt még a siker után).

A Cardiff öt meccsből hármat nyert, hazai pályán pedig két győzelem, két döntetlen, egy vereség a mérlegük.

Előző 5 meccs eredménye
2022.02.19.Championship
cardiff city
1:1
blackpool
Championship
2021.08.14.Championship
blackpool
0:2
cardiff city
Championship
2015.04.25.Championship
cardiff city
3:2
blackpool
Championship
2014.10.03.Championship
blackpool
1:0
cardiff city
Championship
2013.01.19.Championship
blackpool
1:2
cardiff city
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Blackpool

Annyit legalább sikerült elérnie a kiesőhelyen álló együttesnek, hogy megállították a vereségsorozatot, amiben voltak. Egymás után négyszer kaptak ki, és a Birmingham ellen is nagyon rezgett a léc, ellenfelük kétszer is a hálóba talált, de aztán egyik gólt sem adták meg. Azonban a döntetlen nem segített abban, hogy elkerüljenek a kiesőhelyről, továbbra is csak az utolsó előtti pozi az övék. Annyinak örülhetnek, hogy a Huddersfield kikapott, velük szemben tudták növelni az előnyüket, de ezzel sem mennek sokra…

Valami nagyon megváltozott a Blackpoolnál, de őszintén szólva nem tudom, hogy mi. Egyetlen kulcsembert adtak el, a Nottingham vásárolta meg Josh Bowlert. És az érkezők között csupa első osztályban edződő játékost láthatunk, Theo Corbeanu a Wolverhamptontól, Rhys Williams a Liverpooltól, Dominic Thompson a Brentfordtól, Ian Poveda a Leedstől, Charlie Patino az Arsenaltól, Lewis Fiorini a Manchester Citytől érkezett. De egyelőre ezek a fiatalok (egyikük sem idősebb 22 évnél) egyelőre nem váltják meg a világot.

A Blackpool eddig 23 pontot szerzett, és mivel 30 ponttal már a felsőházban lehet lenni, azt mondom, nincs semmi sem veszve. De a közeljövőben ki kell jönniük ebből a gyenge formából, mert még a végén Michael Appletont menesztik. Lehet, hogy aztán pont az kéne a srácoknak, egy új edző más szemlélettel, más módszerekkel…

A csapat a 23 pontot 6 győzelemmel, 5 döntetlennel szedte össze, emellett 11-szer kikaptak. Viszonylag sok gólt rúgnak, de sokat is kapnak, 24:33 az arány.

Idegenben 3-3-5 a mérleg, ami nem is annyira rossz. a Millwall – Reading – Blackburn hármas ott van a tabella első harmadában, ebben a mutatóban viszont a Blackpool alatt vannak…

Marvin Ekpiteta egy mérkőzést kell, hogy kihagyjon még, őt novemberben állították ki a Wigan ellen, és két meccsre szóló eltiltás volt a jussa. Rajta kívül nem lesz még ott Jordan Thorniley, Keshi Anderson, Jordan Lawrence-Gabriel és Kevin Stewart sem.

A várható kezdőcsapat:

Maxwell – Connolly, Williams, Husband, Garbutt – Carey, Dougall, Patino – Poveda, Madine, Yates

Tippelde

Hazai pályán nem igazán rúg sok gólt a Cardiff, és a Blackpool nincs olyan jó formában, hogy bármi jót kinézzünk belőlük. Lehet, hogy a meccset követően Appletonnak munka után kell néznie. Esélyesebb a Cardiff, mégsem merjük őket megtenni.

Maradunk inkább annál, hogy ezúttal – talán – tényleg nem lesznek gólok a Cardiff meccsén.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1,75 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.744 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.72 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső