Celta Vigo – Barcelona: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 29.
Celta Vigo
Teljesítmény:
D N D D V
  • Abanca Balaídos
  • Október 01. 21:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Barcelona
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Eddigi legnehezebb meccséhez érkezett a Celta Vigo, a hétközi fordulóban ugyanis az edzőváltáson túlesett Barcelona lesz az ellenfél. Akik igencsak jól kezdtek, a tegnapi napon nagyon simán intézték el Unai Emery együttesét, a Villarrealt.

A Celta meglepően jól kezdett, tavaly majdnem kiestek a bajnokságból, de most három forduló elteltével még nem találtak legyőzőre.

Már maga a vendég győzelem jó szorzóval kecsegtet, de van itt még jó fogadási opció.

A Celta Vigo – Barcelona meccset vesszük górcső alá.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Valladolid – Celta Vigo

Ronaldo Nazario csapata a Celta Vigot fogadta, azt a Celtát, akik első két meccsükön veretlenek maradtak. Ikszes meccsnek tűnt már előzetesen is, a fiúk pedig hozták a papírformát. Az első félidő elég eseménytelenül telt, a hazaiak voltak aktívabbak, Nolitoék összesen kétszer próbálkoztak kapura lövéssel, míg a hazaiak ötször. Na, de az a kettő… Abból a kettőből egy gól lett:

A 45. percben Iago Aspas kapott hosszú labdát, amellyel a kapu felé indult. Védőjével a nyakán elhúzta Jimenez kapus mellett, de nagyon kisodródott, szinte az alapvonalról tudta kapura küldeni a játékszert. Csodák csodájára még ebből a szögből is sikerült gólt szereznie. Nehéz mozdulat volt, bravúros teljesítmény a válogatottat is megjárt csatártól.

Meg kell jegyezni, az első félidőben Villarnak volt egy hatalmas védése, míg a másik oldalon Denis Suárez léphetett ki egyedül, de csúnyán fölé lőtte a ziccert.

Így, 0-1-es eredménnyel fordultak a csapatok, a második félidőben pedig ugyancsak egy gól esett, ezt viszont a hazaiak szerezték.

Kijelenthető, hogy megérdemelte az egyenlítést a Valladolid, a második játékrészben még magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, a Celta a kaput sem találta el, míg Villarnak kétszer is a helyén kellett lenni, hogy ne születhessen gól. De született…

A 65. percben Kike próbálta elvinni a labdát Hugo Mallo mellett, aki szabálytalanul tudta csak megállítani. Hiába mutatta Mallo, hogy a labdát rúgta el, a játékvezető tizenegyest ítélt.

Sergi Guardiola és Villar nézett farkasszemet, és végül a támadó győzött, higgadtan gurított a kapu bal oldalába.

Ezt követően már a Celtának kellett izgulnia, hogy pont nélkül marad, mert a Valladolid nagyon ment előre. Gólt viszont már nem tudtak szerezni, így maradt az 1-1, amelynek a Vigo örülhetett jobban.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.27.La Liga
celta vigo
2:2
barcelona
La Liga
2019.11.09.La Liga
barcelona
4:1
celta vigo
La Liga
2019.05.04.La Liga
celta vigo
2:0
barcelona
La Liga
2018.12.22.La Liga
barcelona
2:0
celta vigo
La Liga
2018.04.17.La Liga
celta vigo
2:2
barcelona
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Barcelona – Villarreal

Egy nagyon sima első félidő és egy lazítós második. Így lehetne összefoglalni a Barcelona első bajnoki meccsét, amelyen az Unai Emery által irányított Sárga Tengeralattjáró volt az ellenfél.

Bár a Barcából távozott Arthur, Ivan Rakitic és Luis Suárez is, vannak helyetteseik, akikben többet látott az új ezdő, Ronald Koeman. Kezdésnek mindjárt itt van Ansu Fati, aki 17 esztendősen kezdőként kapott szerepet és ezt bizony fantasztikus teljesítménnyel hálálta meg. Az első három gólban is főszerepet játszott, kettőt ő maga rúgott, egynél pedig kiharcolt egy tizenegyest, amit aztán Leo Messi értékesített.

A negyedik gólt nem Barca játékos, hanem Pau Torres, a Villarreal válogatott belső védője rúgta, és 4-0-s eredménnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

A Barca kezdőjében sok változás egyébként nem történt, Coutinho kezdőbe jelölése kissé meglepő volt, de természetesen logikus döntés. Ansu Fati is egyre jobb és jobb, elképesztő ütemben tud fejlődni, és még hol a vége?

Egyébként egy mókás tényre hívták fel az emberek figyelmét. Miután két gólt szerzett és kiharcolt egy tizenegyest, evidens lett volna, hogy ő lesz a mérkőzés legjobbja. Azonban ezt a címet egy sör (nem fogom leírni, melyik) szponzorálja, és mivel Fati még kiskorú, így nem lehetett ő az „MVP”. Helyette Jordi Alba kapta ezt a címet.

Ó, a második félidő… Gól ugyebár már nem született, ez pedig nagyrészt annak köszönhető, hogy a Barca látványosan visszavett. Így is lett volna még lehetőségük (pl. Messi fejese), valamint a Villarreal is szépíthetett volna, de az eredmény nem változott.

Összefoglalás

Elég keményen bekezdett a Barca, régi fényükben tündököltek a gránátvörös-kékek. Jól állt Coutinhonak újra a Barca mez, Ansu Fati pedig… Hát, rá nincsenek szavak.

Hiszitek vagy sem, de a Barca egyik mumusa épp a Celta Vigo. Az utolsó hat (!) Balaidosban lejátszott meccsükön nem tudtak nyerni, háromszor a Celta nyert, háromszor pedig döntetlen lett a találkozó.

Ez meg is magyarázza a relatíve magasabb oddsot, amit a Barca győzelem esetén fizetnének a bukik.

Tény, hogy mumusok, az is tény, hogy a Celta nem kezdte rosszul a bajnokságot, de mint látható, a Barca sem, így hát mindezek ellenére ők a favoritok.

Egy edzőváltás mindig jól tud jönni egy csapat életében, és bár a Messi vs Bartomeu meccsnek még nincs vége, úgy tűnik az argentin is beáll a sorba. Fati idén bejátszhatja magát a kezdőbe, míg a csapat tele van olyan játékosokkal, akik bizonyítanának. Ott van Pedri, aki szintén 17 éves, és a Villarreal ellen pályára léphetett. Vagy Trincaotól Dembeléig mindenkit felsorolhatnék.

Az az érzésem, hogy hiába nyert tavaly a Real Madrid, mégis a Barcelona a bajnokság legfőbb esélyese.

A Celta elleni meccsen legalább olyan minőségű játékot várok Messiéktől, amilyet a Villarreal ellen produkáltak. Itt az ideje megszakítani ezt a vigoi rossz sorozatot.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső