Villarreal – Deportivo Alaves: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 28.
Villarreal
Teljesítmény:
V N D V N
  • Estadio de la Cerámica
  • Szeptember 30. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Alaves
Teljesítmény:
D V V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy kissé akadozik a gépezet Unai Emery irányítása alatt a Villarrealnál. A baszk mester a nyáron vette át a stafétát José Callejától, aki remek kis együttest rakott össze, annyira jót, hogy tavasszal egészen az ötödik helyig repült fel a Sárga Tengeralattjáró. Furcsa szóhasználat, de… Mindegy…

Azonban jött Emery és három meccsen egy győzelmet arattak Gerard Morenoék, a tegnapi napon nagyon simán, 4-0-ra kaptak ki a Barcelonától. Ez volt Ronald Koeman első tétmeccse, mióta átvette a csapatot Quique Setientől.

Ellenfelük most az az Alaves lesz, akik három találkozót játszottak le, de ezeken nem tudtak nyerni, két vereség és egy döntetlen a mérleg.

Talán csak egy kis lökés hiányzik, hogy beinduljon a szekér a hazaiaknál? A Villarreal – Alaves meccsről olvashattok.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Barcelona – Villarreal

Mindkét csapat tehát új edzővel vágott neki az idénynek, és a meccset egy félidő alatt lerendezte a Barcelona, amely kissé átalakult, hiszen olyan játékosok távoztak, mint Luis Suarez vagy Ivan Rakitic. Szó volt Messi távozásáról is, azonban az egészből nem lett semmi, kitölti a szerződését az argentin zseni. És hogy alakult a meccs? Gyakorlatilag a fontos kérdésekre 20 perc alatt választ adott a Barca, pontosabban Ansu Fati. A még mindig szemtelenül fiatal szélső már a spanyol felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott, most pedig ő lőtte meg a Barca első és második gólját. Minden bizonnyal ez az év hozhatja meg számára az igazi áttörést, amikor kiegészítő emberből stabil kezdővé válhat. Nem hiába utasítottak vissza egy 150 millió eurós ajánlatot Bartomeuék.

Szóval 19 perc alatt már kettővel mentek a hazaiak, de itt nem álltak le, Ansu Fati még kiharcolt egy tizenegyest, amelyet Leo Messi értékesített, a félidőt pedig Pau Torres öngóljával zárták.

A Villarreal nem jelentett veszélyt ter Stegen kapujára, ha el is jutottak a hazaiak tizenhatosáig, ott valamiféle hiba csúszott a gépezetbe. A második félidőben enyhült a szorítás, bár voltak lehetőségei a gránátvörös-kékeknek, kijöttek a vendégek a szorításból és Gerard Moreno révén helyzetekig is jutottak, de a szépítés nem jött össze. Ahogy az ötödik barcelonai találat sem, így végül 4-0 maradt a meccs.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.25.La Liga
alaves
1:2
villarreal
La Liga
2019.10.25.La Liga
villarreal
4:1
alaves
La Liga
2019.03.02.La Liga
villarreal
1:2
alaves
La Liga
2018.10.28.La Liga
alaves
2:1
villarreal
La Liga
2018.02.10.La Liga
villarreal
1:2
alaves
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Alaves – Getafe

Az első két fordulóban egyaránt vereséget szenvedett az Alaves, és ami szintén nem túl pozitív, hogy két meccsen csak egyszer találtak a hálóba. Aztán most már ott tartunk, hogy három meccsen egy rúgott góljuk van.

A hétvégén ugyanis a madridi Getaféval csaptak össze és a mérkőzés nem hozott gólt. Ami nem rossz eredmény, tekintve, hogy hol végzett egyikük és hol végzett a másik a tabellán.

A Getafe épphogy lecsúszott az Európa Ligáról, míg az Alaves végig a kiesés ellen harcolt.

A találkozón voltak helyzetei a hazaiaknak, de inkább a vendégek álltak közelebb a gólhoz: Enes Ünal, Jaime Mata és Marc Cucurella is helyzetbe került, azonban minden alkalommal útjukat állta az Alaves kapusa, Pacheco.

Nem volt egy közönségszórakoztató meccs, véleményem szerint az Alaves örülhet jobban az egy pontnak, mert bár valóban hagytak ki nagy helyzetet (még az első félidőben Deyverson révén), de a Getafe sokkal erősebb csapat.

Összefoglalás

A Barcelonától nem szégyen kikapni, de az eredmény már lehangoló. Illetve nem csak az, a mutatott első félidei játék is csapnivaló volt. Hiába fejlődtek fel a második félidőre, ott már látványosan visszavett a Barca… És még így is rúghattak volna újabb gólokat.

Unai Emery eddig nem nagyon találja a hangot, valamint az új belső középpálya sem az igazi, pedig mind Parejo, mind Coquelin remek játékosok. Ami nekem egy kicsit furcsa és rossz, hogy Take Kubo csak epizódszereplő, pedig a Mallorcában már bebizonyította, hogy remekül lát a pályán, elképesztően cselez, szinte lehetetlen elvenni tőle a labdát. Nem hiába hívják a japán Messinek. Felépítésük közel azonos, de ha nem kap lehetőséget, fejlődni sem fog tudni.

Egy magabiztos, önbizalomnövelő győzelemre már nagy szüksége volna a Sárga Tengeralattjárónak, amelyben igazából most Gerard Morenon kívül nem tudnék senkit megemlíteni, aki hozza a szintet.

Pedig minőségi játékosokból nincs hiány. Ez lesz most a legnagyobb feladata Emerynek, hogy kicsit feltüzelje a játékosokat, mert az eddigi három meccsükön mutatott játék nagyon kevés.

Tavaly mindkét mérkőzést a Villarreal nyerte, de a 2018/2019-es szezonban az Alaves nyert otthon és idegenben is, erre jó lesz odafigyelni. Morenoék szerencséjére eddig az Alaves ritka gyengén teljesít, így hát most kellene nagyot focizni. Mert most adott hozzá az ellenfél.

Anélkül, hogy lenézném az Alavest, de be kell látni, hogy játékerőben nincs egy szinten a két csapat, nem hiába küzd minden évben a kiesés ellen a vitoriai kiscsapat. Hiszem, hogy a Villarreal össze tudja szedni magát és megindulnak felfelé. Hazai győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső