Celta Vigo – Eibar: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 22.
Celta Vigo
Teljesítmény:
V V V V N
  • Abanca Balaídos
  • Január 24. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Eibar
Teljesítmény:
V V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Zárjuk a mai napot egy spanyol első osztályú mérkőzéssel, a Celta Vigo – Eibar meccsel. Emlékszem, mit mondtam a szezon elején. Egyrészt azt, hogy szeretném, ha végre a Celta nem a kiesés ellen küzdene ebben az idényben, illetve azt, hogy az Eibarnak kiesési gondjai lehetnek, mert benne van az öt leggyengébb csapatban a La Ligában. Lassan félidőhöz érünk és egyelőre mindkét jóslatom bejönni látszik, de elég sűrű a mezőny ahhoz, hogy ez két-három hét alatt megváltozzon.

A Celta egy nagy menetelés után behúzta a kéziféket, zsinórban három vereséget szenvedtek el. Előbb a Real Madrid verte őket 2-0-ra, majd jött a Villarreal elleni hazai 0-4, legutóbb pedig a Real Betis ellen maradtak pont nélkül, ott 2-1-re győztek Fekirék.

Az Eibar is küzd, egyelőre sikerrel, hiszen nem állnak kiesőhelyen, de csak pár pont választja el őket a 18. pozíciótól. Mindenképpen érdekes találkozó elé nézünk, ahol – bár a hazaiakat tartom jobb csapatnak – bármi megtörténhet, ha a formát nézzük.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Real Betis – Celta Vigo

A vendég Celta kezdte jobban a meccset, Emre Mor majdnem meg is szerezte a vezetést, de lapos lövésénél hiába volt már verve Robles, a kapufa a hazaiakkal volt. A 15. perc viszont meghozta a vendégek vezetését, egy szögletet csúsztatott meg Tapia, a hosszún álló Santi Mina pedig az ötös sarkáról a hálóba lőtt.

Még az első félidőben sikerült megfordítani a meccset, a főszereplő pedig Sergio Canales volt. Előbb kiegyenlített a 25. percben (Nabil Fekir visszagurított labdáját lőtte be), majd a 44. percben a vezetést is megszerezte a Betisnek (ismét Fekir labdájából volt eredményes).

A második félidő már kevésbé volt eseménydús, a Celta meddő mezőnyfölényt alakított ki, de az egész félidőben kettő kaput eltaláló lövése volt a csapatoknak. Összesen.

Nem változott az eredmény, Manuel Pellegrini együttese otthon tartotta a három pontot.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.12.La Liga
eibar
0:0
celta vigo
La Liga
2020.01.26.La Liga
celta vigo
0:0
eibar
La Liga
2019.09.29.La Liga
eibar
2:0
celta vigo
La Liga
2019.03.03.La Liga
eibar
1:0
celta vigo
La Liga
2018.10.27.La Liga
celta vigo
4:0
eibar
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Eibar – Atletico Madrid

Tegnap este lépett pályára a listavezető Atletico Madrid az Eibar otthonában, és azért megizzasztotta őket José Mendilibar csapata. A hazai gárda szerezte meg a vezetést, a 12. percben, méghozzá egy különleges góllal. Nem a gól maga volt különleges, hanem a gólszerző. Yannick Carrasco lökte fel ellenfelét a tizenhatoson belül, így a hazaiak büntetőt kaptak, amit a kapus, Marko Dmitrovics végzett el. Régen azért több kapus által elvégzett tizenegyest láthattunk (Hans-Jörg Butt bizonyára sokaknak rémlik), de manapság ez mára kiveszett a futballból. Mindenesetre, ha már odaállt Dmitrovic, akkor belőtte a labdát, ellentmondást nem tűrően bombázott a jobb alsóba.

Még az első játékrészben jött a válasz, a lefújás előtt Luis Suárez használta ki, hogy védője lyukat rúgott, éles szögből vette be Dmitrovic kapuját az uruguayi.

Akinek a győztes gól is köszönhető volt a hajrában. Előtte kiegyenlített játék folyt a pályán, és az Eibar körbelőtte Jan Oblak kapuját. Egy buta szabálytalanság miatt azonban az Atletico is tizenegyeshez jutott. Nem, nem Oblak futott előre, hogy kollégájához hasonlóan gólt szerezzen, rábízta inkább Suárezre, aki alábökött a labdának.

Továbbra is vezeti a bajnokságot az Atletico, hét pont az előnyük a városi rivális Real Madriddal szemben, az Eibar pedig a 15. helyen áll.

Összefoglalás

Nem jelenthetjük ki, hogy a Celta – Eibar meccsek a gólokról lennének híresek, legutóbbi négy meccsükön összesen három gól esett. Az Emre Mor – Santi Mina páros lesz valószínűleg most is a kezdőben, mögöttük Nolitoval és Brais Mendessel. Minden attól függ, hogy halad Iago Aspas felépülése, aki valóságos ikon Vigoban, és nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy idén a csapata a középmezőnyben szerepel.

Denis Suarez eltiltás miatt nem lehet ott a pályán, Olaza pedig (akinek mostanában eléggé ment a játék) karanténba került, így Aaron Martin pótolhatja őt a balbekk poszton.

Az Eibarnál csak Anaitz Arbilla hagyja ki a találkozót, méghozzá eltiltás miatt. Az ő helyére nagy valószínűséggel Rafa Soares kerülhet.

Lássuk a formákat. Három bajnokit buktak el Nolitoék, de előtte is vereséget szenvedtek, a kupában a harmadosztályú, pár éve alapított Ibiza 5-2-re nyert.

Hazai pályán öt győzelmük és négy vereségük van, döntetlent még nem látott a Balaídos idén. Az Eibar viszont nem rossz idegenben 3-3-3 a mérlegük.

Jut eszembe, nem csak a Celta zúgott ki a kupából, az Eibar szintén egy kiscsapat ellen vérzett el, a szintén harmadosztályú Navalcarnero 3-1-re diadalmaskodott. Úgy tűnik, idén a kicsik fellázadtak, már több első osztályú együttes esett ki harmadik ligás ellenfelével szemben.

Nagyon sok múlik azon, hogy Iago Aspas visszatérhet-e vagy sem. Esélyesebbnek tartom a Celtát, de nem hinném, hogy azonnal változtatni tudnak, hogy azonnal fel tudnak ébredni. Inkább gondolok egy szenvedős 1-0-ra, így a tippem (a múltból is kiindulva) az, hogy 2,5 gólnál kevesebb születik a meccsen.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső