Parma – Sampdoria: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 22.
Parma
Teljesítmény:
V D V V V
  • Ennio Tardini
  • Január 24. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Sampdoria
Teljesítmény:
N V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem fogom titkolni, én nem szeretném, hogy a Parma kiessen. Tavaly egy üde színfoltja volt a bajnokságnak. Nem Atalanta vagy Sassuolo-szinten (ez persze szubjektív…), de azért tetszett, amit láttam tőlük. És bár voltak változások (sokadszor is megemlítem, hogy Kulusevski úgy hiányzik ebből a csapatból, mint egy falat kenyér), azért annyit nem gyengültek, hogy ez a mostani állás reális legyen.

Visszatért Roberto D’Aversa, akinek első győzelme még várat magára. Előbb 1-1-et játszottak a Sassuolo otthonában (ez végülis felér egy győzelemmel), majd a kupában B csapattal 2-1-re kikaptak Rómában, a Laziotól.

Most egy hozható meccs jön, egy olyan meccs, ahol a csapatok játékereje közel megegyezik. A Sampdoria ráadásul idegenben nem is szerepel jól. Itt az esély Gervinhoék előtt, hogy november 30-a után újra győzelmet ünnepeljenek, és örömmel hagyják el a pályát a Parma – Sampdoria meccs után!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sassuolo – Parma

Mindenki Roberto D’Aversától várja a csodát. Ez egyáltalán nem meglepő, a szakember éveken át vezette sikerrel a Parma együttesét, majd a nyáron mégis leváltották őt Fabio Liveranira, aki – mondjuk csak ki nyugodtan – megbukott a csapattal. Nehéz feladatot vállalt el D’Aversa, egy lelkileg és a tabellán is mélyen levő együttest kellene feltámasztania. De ha valakinek sikerülhet ez, az Roberto D’Aversa.

Első meccsén rögtön pontot szerzett a Sassuolo ellen, bár ez inkább a zöld-feketék számára ciki, az egész meccsen támadtak, jobbak voltak, ostromolták Luigi Sepe kapuját, mégis csak egy 95. perces tizenegyessel tudtak egyenlíteni.

Francesco Caputo első félidőben lőtt gólját a játékvezető les címén nem adta meg, előtte volt még egy jó lövése a csatárnak, illetve a balbekk, Jorgosz Kyriakopulosz találta el a felsőlécet.

Az első valamirevaló Parma helyzetből viszont gól született. Juraj Kucka bekötött, turbános, véres fejjel is pontosan célzott, Pezzella beadását csúsztatta a bal sarokba, Consigli nem ért oda, ezzel vezettek a vendégek.

A második félidőben tovább folytatódott a nagy Sassuolo-roham: Gregoire Defrel lövésénél újfent Sepére volt szükség, Kaan Ayhan ollózása fölé szállt, míg Filip Djuricic életerős bombája szintén nem talált kaput.

Gervinhoéknak még egy ígéretes lövése volt, ezt Consigli egy szép robinzonáddal hárította. A slusszpoén a meccs végére maradt, Ferrari húzódott fel egy szögletet követően, eltolta a labdát Busi mellett, a jobbhátvéd pedig akasztotta őt, így egy tizenegyessel zárták a mérkőzést a fiúk. Amit Filip Djuricic értékesített, a legvégén mentettek pontot a hazaiak. Pedig milyen szép bemutatkozás lett volna ez D’Aversától…

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.19.Serie A
parma
2:3
sampdoria
Serie A
2019.12.08.Serie A
sampdoria
0:1
parma
Serie A
2019.08.10.Barátságos Mérkőzés
parma
2:1
sampdoria
Barátságos Mérkőzés
2019.05.05.Serie A
parma
3:3
sampdoria
Serie A
2018.12.16.Serie A
sampdoria
2:0
parma
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sampdoria – Udinese

Helyes volt a gondolatmenetem, amikor arra tippeltem, hogy mindkét csapat szerez gólt. Egy egész félidőt kellett várni rá, sőt annál is többet, de végül közel egy óra játék után megnyugodhattam.

Azt is megemlítettem, hogy most – bár nem rossz az Udinese -, de a hazaiakat preferálom, szerencsére ez is jött. Remélem, a kettő közül valamelyik tippet megfogadtátok!

Nem volt benne a meccsben az, hogy a Sampdoria megnyerheti, a vendégek Rodrigo De Paul (akit kinézett magának az Inter) vezérletével nyomás alatt tartották Claudio Ranieri csapatát szinte végig. És mégis, ilyen a futball, a Samp fordítani tudott.

Nem esett gól az első félidőben, de helyzetből volt nem kevés. Kevin Lasagna már a meccs elején ziccerbe került, de Audero megálljt parancsolt a szélvészgyors csatárnak.

Később De Paul szólója után ismét Lasagna szerezhetett volna gólt, sarkalni szeretett volna, de maradjunk annyiban, hogy nem jött össze.

Egyre-másra jöttek a helyzetek, Audero azonban minden egyes alkalommal a helyén volt, a legnagyobb védését talán Mandragora közeli kísérleténél mutatta be, ekkor már a földön feküdt, mégis valahogy belepiszkált a labdába.

Tíz perc telt el a második félidőből, amikor Rodrigo De Paul megszerezte a vezetést a vendégeknek. Lőtt egyszer, lőtt kétszer, lőtt háromszor, a harmadik kísérlet lett sikeres. Először egy védőben akadt el a labdája, másodszor Audero hárított bravúrral, de harmadszorra már senki nem állíthatta meg az argentin játékmestert. Az első félidőben lőtt kapufája után ennyi szerencse már kijárt neki.

Szűk negyedórával később jött a Samp válasza: Mandragora volt figyelmetlen, és a tizenhatoson belül elrúgta Thorsby lábát, tizenegyest kaptak a hazaiak, amit Antonio Candreva lezserül bepanenkázott.

A nyerőember végül Ernesto Torregrossa lett, akinek ez volt az első mérkőzése a Sampdoria színeiben, a télen a Bresciától vásárolták a csatárt, aki a 81. percben befejelte a győztes gólt. Így kell debütálni!

Nem érdemelt vereséget az Udinese, de… Mit is lehetne mondani?

Összefoglalás

Nincs elég baja szegény D’Aversának, még a sérülések is megnehezítik a dolgát. Most épp Bruno Alves dőlt ki, majd csak február elején térhet vissza, de Laurini, Osorio, Karamoh és Gagliolo sem bevethető. Gyakorlatilag a fél védelem partvonalra szorult.

A kupameccsen nem meglepő módon a B csapat játszott, más a prioritás most a csapatnál. Ez azt jelenti, hogy – véleményem szerint – nem lesz változás a Sassuolo elleni kerethez vagy kezdőhöz képest. Vagyis de, lesz egy, Hernani eltiltása letelt, valószínű, hogy ő visszatér a kezdőbe.

A Sampnál Gabbiadini és Ferrari már régóta bajlódnak sérüléssel, a legújabb kieső Lorenzo Tonelli.

Idegenben nem meggyőző az utóbbi időben a Samp, utolsó öt meccséből csak egyet – a Verona ellenit – nyerte meg.

A Parmának sem túl jó az otthoni mérlege, egyszer nyertek, és most jön egy sokkoló adat: Három gólt rúgtak kilenc meccsen.

És mégis, azt gondolom, hogy ez lesz a fordulópont a Parma életébe. Nem kicsit veszélyes a tipp, hiszen épeszű ember nem őket rakná, de a Spezia ellen is a Samp volt az esélyesebb, láttuk, abból mi lett két hete. Meggyőződésem, hogy Roberto D’Aversa újra fel tudja emelni a Parmát.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső