Celta Vigo – Villarreal: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 05.
Celta Vigo
Teljesítmény:
V N D N N
  • Abanca Balaídos
  • Január 08. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Villarreal
Teljesítmény:
N V D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai napra még belefér egy spanyol tipp, az első osztályból a Celta Vigo – Villarreal péntek esti csatát választottam. A Villarreal nagyon tapad az élmezőnyre, Unai Emery nemhiába edzett olyan csapatokat, mint az Arsenal vagy a PSG, eddig remekül teljesít a Sárga Tengeralattjáró. A Celta pedig egy hosszú veretlenségi sorozatot fejezett be, pontosabban a Real Madrid kényszerítette ki azt, hogy befejezzék, a blancók otthonában nem sikerült pontot szerezniük.

Érdekes találkozónak néz ki, vannak már most ötleteim, de azért ne rohanjunk fejjel a falnak, inkább nézzük, mi történt az elmúlt időszakban a két csapat háza táján!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Real Madrid – Celta Vigo

Könnyedén rúgott góllal indíthatta volna a mérkőzést a vendég Celta, azonban rúgott gól helyett kapott gól lett az esetből. Történt ugyanis, hogy Iago Aspas került helyzetbe, és bár Thibaut Courtois felett átemelte a labdát, a visszafutó Nacho – aki Sergio Ramost helyettesítette – kivágta a játékszert. Az ellentámadásból Marco Asensio indult meg a balszélen, az alapvonal közelében átívelt a hosszúra, ahol jött az egyre jobb formában futballozó Lucas Vazquez és a kapuba fejelt. Nem a fejeseiről híres az apró termetű spanyol szélső, de ezúttal megoldotta így is. Róla egy mondatot engedjetek meg: A szezon elején tudatták vele, hogy nem fogják meghosszabbítani a lejáró szerződését, így azzal a tudattal kellett játszania, hogy ez az utolsó idénye a Real Madridnál. Mégis, amikor minden jobbhátvéd megsérült, beugrott és nagy szívvel, óriási meccseket játszott. Annyira elnyerte ez Zidane tetszését, hogy később szélsőként is kezdőként számított Vazquezre, most pedig már asztalon lehet a szélső szerződéshosszabbítása. Úgy tűnik, igaz a klisé, miszerint sosem szabad feladni…

Térjünk vissza a meccsre, ahol még egy Real Madrid helyzetet jegyezhettünk fel, Dani Carvajal egy kifejelt szabadrúgás után lőtt kapásból, 16 méterről kapu mellé. Nem sokon múlt.

A második félidőben is a Real akarata érvényesült, és az 53. percben Lucas visszaadta a kölcsönt, egy labdaszerzés után Marco Asensio elé tálalt, a súlyos sérüléséből visszatérő spanyol pedig megszerezte a Real második gólját. Emilio Butragueno nyilatkozott Asensioról nemrég, a Keselyű szerint egyre jobban kezd visszatérni az a játékos, aki a sérülése előtt volt. És ha valakinek lehet hinni e téren, az bizony El Buitre.

Karim Benzemának is volt egy ziccere, de a francia ezúttal rontott, a másik oldalon pedig a csereként beállt Miguel Baeza szépíthetett volna, de Nacho belevetődött a közeli kísérletbe.

Komolyabb helyzet nélkül lehozta a meccset a Celta, de ezért nem lehet hibáztatni őket, vagy nem lehet felróni nekik, ebben az idényben is a biztos bentmaradás lesz a csapat célja.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.13.La Liga
celta vigo
0:1
villarreal
La Liga
2019.11.24.La Liga
villarreal
1:3
celta vigo
La Liga
2019.03.30.La Liga
celta vigo
3:2
villarreal
La Liga
2018.12.08.La Liga
villarreal
2:3
celta vigo
La Liga
2018.04.28.La Liga
celta vigo
4:1
villarreal
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Villarreal – Levante

Első ránézésre sima hazai – gondolhatták a Villarreal szurkolói, ellenfelük ugyanis a kiesés ellen harcoló Levante együttese volt. Talán túlzás azt állítani, hogy a kiesés ellen harcolnak, de a tabellán csak három pont választja el őket a Valenciától, akik viszont már ott vannak.

Fer Nino sikeresen bejátszotta magát Unai Emery legjobb tizenegyébe, a fiatal spanyolnak azért szüksége volt arra is, hogy a támadóharmadból szinte mindenki megsérüljön, de kihasználta a helyzetet, élt a kapott bizalommal, most pedig újfent gólt szerzett. A 19. percben Alfonso Pedraza lapos beadását két lépésről passzolta be. Nem volt nehéz dolga, de oda is kell érni, ugyebár… Pippo Inzaghi sem azért volt klasszis csatár, mert harmincról rúgdosta a gólokat, hanem azért, mert kegyetlenül tudott helyezkedni.

Az első félidőben még egy dolgot említek meg, ez pedig Coke szabadrúgását, ami csodálatosan csavarodott a bal felső felé, de Sergio Asenjo védte a védő próbálkozását.

A második félidőben teljes mértékben a hazai csapat irányított, a csereként beállt Chukwueze majdnem gólt is lőtt, de ott még a helyén volt Aitor Fernández Abarisketa.

Gerard Moreno lövésénél viszont már nem, igaz, kevés kapus ért volna le egy ilyen ütemtelenül elrúgott lövésre.

A 73. percben sikerült szépíteni – szinte a semmiből – a Levanténak, Sergio León fejese jutott túl Asenjón, az egyenlítésre viszont nem került sor, újabb győzelmével az Emery legénység továbbra is az élbolyban van és már csak egy pont választja el őket a harmadik helyezett Real Sociedadtól, akiknél egy meccsel kevesebbet játszottak.

Összefoglalás

Nagyon jó gárdát rakott össze Emery, nem győzöm hangsúlyozni. Örülnék, ha sikerrel vennék az akadályokat, kissé már unalmas a Real Madrid – Atletico Madrid – Barcelona hármast nézni. Ezzel persze az ő szurkolóik nem értenek egyet, de én mindig szerettem az underdog sztorikat, még ha ez teljesen nem is nevezhető annak.

A Celta is szimpatikus számomra, sokszor mondtam már, hogy ezzel a kerettel nem a kiesés ellen kellene menekülni, most ez a jó sorozat a középmezőnybe emelte őket.

A Real Madridtól pedig ki lehet kapni, emiatt nem kell, hogy a játékosok magukba roskadjanak. Főleg, hogy a Villarreal sem lesz sétagalopp.

Idegenben nem annyira jó a Sárga Tengeralattjáró, csak kétszer sikerült nyerniük, hazai pályán pedig nagyon jó mérleggel rendelkezik a Celta: Öt győzelemmel és három vereséggel.

Ami feltűnt, hogy a Celta az utóbbi időben az összes hazai meccsén tud gólt szerezni, ami nem is csoda, ha Nolito és Iago Aspas a csapatban van, a Villarreal viszont jobb csapat. Nem tudnám most eldönteni, hogy ki nyeri a találkozót, de szerencsére nem is kell. Az is elég, ha mindkét fél betalál, akkor én már boldog leszek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső