Celtic – AZ Alkmaar: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 17.
Celtic
Teljesítmény:
N N N N V
  • Celtic Park
  • Augusztus 18. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
AZ Alkmaar
Teljesítmény:
V N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Napi utolsó tippünk következik, az pedig az Európa-ligából érkezik (ez végül átcsúszott ma reggelre, bocsi!), a Celtic – AZ Alkmaar találkozót rendezik még szerda este. Nem könnyű tipp, hiszen a hollandokról egyelőre jóformán semmit nem tudunk. Eddig nem vettek részt az európai porondon, nekik ez a selejtező-döntő lesz a debütáló mérkőzésük. A felkészülésüket természetesen végignézzük, ahogy a játékosmozgást is, tudjátok, ahogy ilyenkor azt tenni szoktuk.

Egy biztos: Ange Postecoglou munkája beérni látszik. A támadó szekcióval csodát művelt, nagyon jó szemmel igazolta le Kyogo Furuhashit, a japán légióst, aki azóta szórja a gólokat. Ez pedig a többieket is arra ösztönzi, hogy még jobbá váljanak. Odsonne Edouard szintén szerezhet egy kis motivációt, eddig szinte bérelt helye volt a kezdőben, ez pedig most megváltozni látszik.

Ha most kellene eldönteni, hogy a Celtic vagy a Rangers nyeri az idei bajnokságot, egyértelműen előbbit mondanám. De a szezon még hosszú… Mindenesetre az út, amin elindultak az kifejezetten biztató, és hasonlókban bízunk az AZ Alkmaar ellen is. De hova szaladunk? Mindenről beszélni fogunk a maga idejében…

A csapatokról

Megvizsgáljuk, hogyan jutottak el idáig, milyen akadályokat kellett leküzdeniük, illetve kitérünk a csapataink formájára is és aktuális híreire is.

Celtic

Az európai kupaszereplést a The Bhoys nem az Európa-ligában, hanem a Bajnokok Ligájában kezdte meg, ám a menetelés hamar véget ért. A második körben szálltak be, és egyből ki a legrangosabb kupasorozatból, a végállomást pedig a Midtjylland FC jelentette. Nehéz szülés volt a dánok számára, a Glasgowban játszott 1-1 után Dániában is ez az eredmény született. Ám a nyomást, a túlórát sokkal jobban viselték a skandinávok, és egy 94. percben berámolt góllal kiejtették a Celticet.

Akiknek így az Európa-liga maradt. Közben Postecoglou építgette a csapatát, megszerzett egy kapust, akire hatalmas szükség volt, és megszerzett egy középcsatárt, aki meg bámulatosan mutatkozott be. Kyogo Furuhashi eddig ötször öltötte magára a zöld-fehér dresszt, ezeken a találkozókon öt gólig jutott.

Betalált például a Celtic soron következő nemzetközi meccsén, amit a cseh Jablonec ellen játszottak. Az ő találatán kívül még három skót gól született, így Csehországban kényelmes előnyt szereztek, amit a visszavágón még további három góllal megtoldottak. Nagyon simán jutottak Turnbullék a következő körbe. És ha már szóba került az ifjú középpályás, a csehek elleni visszavágón ő duplázni tudott.

Legutolsó meccsét a Ligakupában játszotta az együttes, a Hearts volt az ellenfél, és ha nehezen is, de nyertek. Furuhashi és Edouard is hálóba talált, a harmadik gólnál Welsht ünnepelték a társak.

Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

AZ Alkmaar

Ismerkedjünk meg az AZ Alkmaar együttesével is! Pascal Jansen együtteséről van szó, a 47 éves mester lassan egy éve irányítja a csapatot, és segítségével az Alkmaar a harmadik helyen végzett. Kevésen múlt az ezüst, a PSV egyetlen ponttal szerzett többet. Így ők most a BL kapujában vannak, az AZ pedig az EL kapujában.

A csapat két gólvágója közül már csak az egyikük van a gárdánál. Myron Boaduról volt már szó itt a blogon, őt a Monaco vásárolta meg. A másik játékos, Teun Koopmeiners továbbra is az Alkmaarért harcol hétről hétre.

Nem Boadu volt az egyedüli veszteség, a jobbszélső Calvin Stengs is eligazolt a feltörekvő Nice csapatába, valamint a Ligue 1-ben folytatja pályafutását Marco Bizot kapus is, aki ott volt a nyári Európa-bajnokságon. Igaz, a kapuban nem állt, de így is elmondhatja magáról, hogy az Oranje harmadikszámú kapusa.

Rajtuk kívül is távoztak még, de ők voltak a legfontosabb játékosai Jansen kezdőjének. És pótolni kellett őket. Bizot helyét Peter Vindahl vette át, aki a dán Nordsjaellandtól jött, Boadut pedig Vangelis Pavlidis váltotta. A görög támadó 27 gólig jutott három idény alatt.

Vásároltak még egy jobbhátvédet, a norvég Aslak Fonn Witry a Djurgarden csapatát hagyta el, valamint egy egykori holland válogatott védőt, Bruno Martins Indit is a csapathoz tudták csábítani.

Az Alkmaar eddig egyetlen tétmeccset játszott, az viszont nem sült el jól. Az Eredivisie első fordulójában 1-0-s vereséget szenvedtek a Waalwijk otthonában. Az újak közül egyébként csak Bruno Martins Indi kapott kezdőként szót.

A felkészülésük hosszú volt, kilenc mérkőzést is játszottak. Többnyire sikeresen végződtek ezek, csak a Lipcse tudta megverni őket.

Összefoglalás

A Celticnek nagyon nehezen indult be a szekér, de most megállíthatatlannak tűnnek. A felkészülésük pocsékul sikerült, a szezonkezdet szintén, de a Jablonec elleni 4-2-re végződő meccs óta minden máshogy van. 16 gólt rúgtak összesen négy meccsen (Jablonec ellen kétszer játszottak, valamint Dundee FC és Hearts), Kyogo Furuhashi és Joe Hart repíti az együttest, Liel Abada szintén jó vételnek tűnik. Szerintünk megtalálták a saját játékukat.

Ez pedig veszélyes az Alkmaarra nézve, akik még csak most kezdik a szezont.

Igazából a skótok formáját nézve az egyik tippünk már meg is van, ez pedig az over 2,5. Négyes átlag az elmúlt meccseken, négyes győzelmi sorozat, stabil védelem (ebben Starfeltnek is benne van a keze), jó középpálya jellemzi őket. Abadának és Furuhashinak van alternatívája, bármikor jön és segít Odsonne Edouard, Ryan Christie vagy James Forrest… Most tetszik, amit látunk.

A hollandoknál meg kell találni Boadu utódját, és láthatóan még Jansen mester sem tudja, hogy ki legyen a kezdőcsatár. A felkészülés alatt Pavlidis általában csereként jutott szóhoz, ahogy a Waalwijk ellen is, Jansen inkább Jesper Karlssonban és Albert Gudmundssonban bízik.

Hogy aztán milyen taktikával és milyen formációban lépnek pályára a Celtic Parkban?! Ez egy remek kérdés. De ha ők is látták, amit mi, akkor a védelmet egy picit felturbózzák, szükség lesz a plusz segítségre.

A másik tippünk a hazaiak győzelmét jelentené. Egyben van most a Celtic, erősebbnek gondoljuk őket, mint Aboukhlalékat, akik több fontos játékosukat is eladták, ami nyilván érzékenyen érinti őket, és nem elvárható, hogy „adj Uram, de rögtön” meglegyen a helyettesük.

A Celtic védelmén még van mit csiszolni, de a fejlődés egyértelműen látszik. Welsh kapott egy rutinos társat Starfelt személyében, hátul pedig ott a szintén rutinos Joe Hart, aki az egész védelmet összefogja és irányítja.

Épp ezért szerintünk most az Alkmaar nem fog hálóba találni, csak az egyik csapat szerez gólt, és azok nem ők lesznek.

Összefoglalva: Három dolgot hiszünk, három fogadást helyezünk el ezen a mérkőzésen. Az egyik a Celtic győzelme, a másik, hogy gólokat láthatunk, és a harmadik, hogy ezeket a gólokat egytől egyig a Celtic rúgja majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső