CFR Cluj – Crvena zvezda: Fogadási Tippek és Európa-liga Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 augusztus 25.
CFR Cluj
Teljesítmény:
N V N V N
  • Dr. Constantin Rădulescu
  • Augusztus 26. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Crvena zvezda
Teljesítmény:
N N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mi vár a CFR Clujra ezen a holnap esti visszavágón a szerb Red Star Belgrád ellen? Kiesnek emelt fővel vagy a kolozsvári visszavágón is érvényesíti az akaratát a vendégcsapat? Tudniillik az odavágót kegyetlenül megnyomták a hazaiak, meg sem álltak egészen négy gólig.

Innentől kezdve sok kérdés talán már nincs a továbbjutást illetően, de minket nem csak az érdekel, hanem az is, hogy ezen az estén mi fog történni. És árgus szemekkel figyeljük innentől kezdve az Európa-liga csapatait, hiszen nemsokára sorsolás és kiderül, mely csapatokkal kerül egy csoportba a Ferencváros, akik tegnap a Groupama Arénában – nagy csatában – maradtak alul a svájci Young Boys csapatával szemben.

Itt a fő kérdésre minden valószínűség szerint megvan a válasz, de nézzük, magáról a meccsről mit gondolnak a bukik: Továbbra is azt, hogy a Crvena zvezda kettős győzelemmel jut el a csoportkörig. Nagy szükségük is van rá, hiszen pénzügyi helyzetük finoman szólva is rossz, így minden egyes bevételnek örülnek. Onnan pedig határ a csillagos ég…

A mai napot a CFR Cluj – Crvena zvezda mérkőzéssel kezdjük.

Mi történt az odavágón?

Röviden felelevenítjük az első mérkőzést. Összefoglaljuk a találkozó legfontosabb történéseit, valamint a gólokat.

CFR Cluj – Crvena zvezda

Erre a mérkőzésre két tippünk volt, de nyilvánvalóan nem láttuk előre, hogy a hazaiak ilyen megnyerő teljesítményt fognak nyújtani. Azt sejtettük – és meg is tippeltük -, hogy megnyerik a meccset, de ennél szűkösebb győzelemre gondoltunk. Alábecsültük a Red Start vagy túlbecsültük a Kolozsvári Vasutast? Szóval, lényeg a lényeg, az under 2,5 tippünk sajnos vesztes lett, 50 százalékkal zártunk.

A kezdőcsapatok:

Crvena zvezda:

Borjan – Gobeljic, Dragovic, Degenek, Rodic – Kanga, Sanogo Junior, Ivanic – El Fardou Ben, Katai, Pavkov

CFR Cluj:

Arlauskis – Manea, Ciobotariu, Cestor, Camora – Sigurjonsson, Rodriguez – Deac, Omrani, Petrila – Debeljuh

A hazaiaknál változás volt, hogy bekerült El Fardou Ben, csatárposzton pedig Pavkov kezdett Lois Diony helyett – aki egyébként végigcsücsülte a meccset a kispadon. A románoknál Debeljuh visszakerült a kezdőbe, de nem Omrani helyett, a Young Boys ellen hatalmas gólt szerző franciát egy sorral hátrébb küldte Marius Sumudica.

Az ember azt gondolná, ha lát egy 4-0-val végződő meccset, akkor ott a győztes fél lemosta az ellenfelet a pályáról. Pedig itt nem ez történt, mindössze egy tényezőben volt jobb a Red Star: A helyzetkihasználásban. A kolozsvári védelem ráadásul nagyon gyenge napot fogott ki, így pedig meg volt írva a vereségük.

Már az ötödik percben hátrányba kerültek, a Cluj védői nem tudták szerelni El Fardou Bent, akinek lövése elakadt Arlauskisban, ám a második hullámban érkező Milan Pavkov fejjel bevette az üres kaput.

A Cluj ezt követően egy tizenegyest kért számon Kabakov játékvezetőn, és tény, hogy egy kicsit megtaszajtották hátulról a sárgamezes támadót, ám a bolgár szerint nem volt szabálytalan a mozdulat.

A teljes mértékben kiegyenlített félidőben a Kolozsvárnak és a Belgrádnak is három-három kaput eltaláló lövése volt, de míg Borjan mindhárom alkalommal védett, addig Arlauskis kétszer is kapitulálni kényszerült. Az elsőről már meséltünk, most jöjjön a második gól krónikája:

A 38. percben a Crvena zvezdának négy passzába került, hogy a Cluj tizenhatosán belülre kerüljön. Dragovic ívelte fel a labdát, azt Aleksandar Katai vezetgette egy kicsit, kitolta balra, Ivanic beadta, Pavkov mellel letette az akciót kvázi elindító Katainak, 2-0. Szépségdíjas gól volt, ahol a vendégek csak nyomozták a labdát.

A második félidő egy veszélyes vendég szabadrúgással indult, amit Ciprian Deac végzett el. Nem is rosszul, a labda viszont nem csapódott időben, így a háló tetején landolt.

Deac aztán főszereplő volt egy gólban, a harmadik Crvena zvezda találatban. A 67. percben saját térfelén végzett el szabadrúgást, figyelmetlensége miatt arra lecsapott Ivanic, egy darabig egymaga vitte, majd a jobbon üresen érkező társ elé tálalt. El Fardou Ben nem teketóriázott, gyönyörűen helyezett a jobb felsőbe. És ezzel el is dőlt a mérkőzés.

A legvégén az egyébként nagyszerűen játszó Mirko Ivanic állította be a 4-0-s végeredményt, El Fardou adta vissza az előző gólpasszt a szélsőnek egy beadás formájában.

Kiütés, és igazából teljesen megérdemelt győzelem hazai részről, a Cluj az egész második félidőben egyszer találta el a kaput.

Előző meccs eredménye
2021.08.17.Európa-liga
crvena zvezda
4:0
cfr cluj
Európa-liga
2019.06.22.Barátságos Mérkőzés
crvena zvezda
1:1
cfr cluj
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mi várható a visszavágón?

Nézzük meg elsőként, milyen kerettel, milyen várható kezdővel vághatnak bele a meccsbe a fiúk. A Kolozsvárnak örömteli hír, hogy Alexandru Paun eltiltását letöltötte, viszont Alexandru Chipciu továbbra is szenved egy bokasérüléssel, rá nem számíthat majd Marius Sumudica. Ahogy a másik Alexandrura sem, Ionita doppingvétsége miatt nem bevethető. És említsük még meg Andrei Burcát, aki szintén sérült, neki a térdével vannak problémák.

A Cluj kezdőjében biztosan helyet kap majd a szélen Alexandru Paun, valamint ismét együtt láthatjuk majd az Omrani – Debeljuh kettőst is.

A vendégeknél egyedül Sekou Sanogo nem bevethető sérülés miatt, mindenki más Dejan Stankovic vezetőedző rendelkezésére áll. Illetve még említsük meg, hogy áron alul jutott hozzá a Ferencváros az egyik legnagyobb belgrádi ígérethez. Zaljko Gavric alig több mint egymillió euróért tette át a székhelyét Budapestre, így a Crvena zvezda már vele sem számolhat.

Kérdés, hogy Milan Pavkov gólja és gólpassza után bent ragad-e a kezdőben, esetleg Lois Diony kap újabb lehetőséget a bizonyításra?

Ezen kívül drasztikus változásokra nem számítunk. Miért is tennénk? Szükségtelen felforgatni egy olyan csapatot, amely 4-0-ra nyerte az első felvonást.

A hétvégén mindkét együttes megmérkőzött hazája bajnokságában.

A Crvena zvezda rangadót nyert, a második helyen álló Topolyát tudták 3-1-re legyőzni, ezzel pedig beérték őket. A szerb bajnokságot még a Partizan Belgrád vezeti.

A CFR Cluj pedig idegenben lépett pályára és nyert 1-0-ra az FC Arges otthonában. Láthatóan tartalékoltak, Camora, Debeljuh, Manea, Sigurjonsson sem kezdett, viszont Alexandru Paun, Omrani, Deac pályán volt. A győztes gólt egyébként Billel Omrani szerezte.

Lássuk a tippeket!

A Crvena zvezda jobb csapat, ezt kétségtelenül megmutatták nekünk az odavágón. A visszavágón egy visszafogottabb, lazább játékra számítunk tőlük, míg a Clujtól azt várjuk, hogy nekik mennek az első pillanatoktól kezdve. Ha elhiszik, hogy van keresnivalójuk megnyerni a mérkőzést, ám ha eleve úgy mennek neki a találkozónak, hogy kiestek – ami egyébként valószínűleg így is van -, akkor a vendégek kettős győzelemmel jutnak tovább. Gólszám tekintetében most valóban nem várunk gólzáport, így megismételjük a múlt heti tippünket: 2,5 gól alatti eredményre voksolunk, és bízunk benne, hogy most a csapatok is ennek megfelelően játszanak majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső