Chelsea – FC Porto: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 12.
Chelsea
Teljesítmény:
N N V N N
  • Ramón Sánchez-Pizjuán
  • április 13. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
FC Porto
Teljesítmény:
N V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az Európa Bajnokság előtti egy-két hónap nagyon kemény lesz és sűrű, nincs most már pihenés, azonnal jönnek a Bajnokok Ligája (és az Európa Liga) negyeddöntőinek visszavágói. Pihenésre nincs idő, menni kell előre. Természetesen most is itt vagyunk, és most is kibeszéljük az összes meccset, kezdjük a Chelsea – FC Porto mérkőzéssel.

Egy rövid összefoglalót olvashattok majd, ahogy arra is kitérünk, hogy a hétvégén, hazájuk bajnokságában hogyan szerepeltek. Ott is közeledik a finálé, és mindkét csapatnak vannak céljai, amiket szeretnének elérni.

Talán a Chelsea az egyetlen csapat, akiről azt mondhatjuk: Az elődöntőben vannak. Ez lehet, hogy elhamarkodott, lehet, hogy nem kellene ilyet mondani, de az első mérkőzésen megnyugtató előnyre tettek szert.

Viszont – és ezért lehet elhamarkodott – a Porto már többször is megmutatta, hogy képesek küzdeni, és szorult helyzetben sem ijednek meg.

A visszavágót is a Ramón Sánchez Pizjuánban rendezik, továbbra is nézők nélkül, így a tipikus hazai pálya előnye dolog talán nem játszik majd akkora szerepet… Lássuk a meccset!

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Spanyolországban az előző héten!

FC Porto – Chelsea

A portugálok ittlétére nem sokan számítottak, a nyoni sorsoláskor Andrea Pirlo Juventusával hozta össze őket a sors. Az első meccset 2-1-re megnyerték, köszönhetően annak, hogy a zebrák az öltözőben maradtak, a visszavágón pedig emberhátrányban is sikerült hosszabbításra menteni a meccset, aztán Sergio Oliveira szabadrúgása vitte őket tovább a következő körbe.

A Chelsea ellen is nehéz meccsre számíthattak, annyiban bízhatott minden portugál, hogy Thomas Tuchel együttese épp az előtt kapott ki először, mióta a német a kispadon ül.

Jobban kezdtek a „hazaiak”, de ez inkább labdabirtoklási fölényben mutatkozott meg, kapura majdhogynem veszélytelen volt a Porto. Két helyzetet tudok megemlíteni: Otávio meccs eleji lövését, ami fölé szállt, valamint egy szögletet – szintén a braziltól -, amit egyből kapura csavartak és amit Mendynek kellett kiütnie.

A Chelsea támadásban nem mutatott sokat egy darabig, mígnem a 32. percben Jorginho passzolt Mason Mounthoz, a 22 éves tehetség gyönyörűen fordult le a védőjéről, belépett a tizenhatoson belülre, és Marchesin mellett elrúgta a labdát. A hálóőr lábbal próbált hárítani, de sikertelenül. Nem igazán volt benne ez a gól a meccsben…

Ennyi volt az első félidő, más említésre méltó esemény nem történt. Viszont ahogy jött a folytatás, jöhetett volna az újabb angol gól. Mason Mount ezúttal nem lőtt, hanem beadott, méghozzá pontosan a német Timo Werner kobakjára. Az RB Leipzig egykori támadója viszont hét méterről nem találta el a kaput.

A Porto egyenlítő gólját nem adták meg, mert Mbemba lesen kapta a labdát, nem sokkal később egy másik német, Kai Havertz hibázott a túloldalon, ajtó-ablak helyzetben lőtt mellé.

Már közeledett a meccs végét jelző hármas sípszó, a 85. percben jártunk, amikor Jesus Corona, a Porto játékosa egy hosszú, magas labdát nem tudott átvenni jól, Ben Chilwell köszönte szépen, és a játékszerrel a kapu felé vette az irányt. Még az is belefért, hogy Marchesin mellett elhúzza a labdát, Pepe pedig már későn érkezett, Chilwell a hálóba gurított.

Néha szenvedett a Chelsea, de ha a teljes képet nézzük, akkor ez egy alapvetően sima győzelem volt.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.07.Bajnokok Ligája
porto
0:2
chelsea
Bajnokok Ligája
2015.12.09.Bajnokok Ligája
chelsea
2:0
porto
Bajnokok Ligája
2015.09.29.Bajnokok Ligája
porto
2:1
chelsea
Bajnokok Ligája
2009.11.25.Bajnokok Ligája
porto
0:1
chelsea
Bajnokok Ligája
2009.09.15.Bajnokok Ligája
chelsea
1:0
porto
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Mindkét együttes tegnapelőtt lépett pályára, mindketten idegenben, és mindketten győztesen hagyták el a pályát. A Porto számára a bajnoki cím már nem biztos, hogy egy reális cél, a Sportingnak most öt pont előnye van, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, így ez nyolcra is duzzadhat…

A Tondela vendégeként szerepeltek szombaton, és viszonylag simán tudtak nyerni a középcsapat ellen. Martinez Toni volt az első góljuk szerzője, ő már a múltkor is beköszönt a Santa Clara elleni bajnokin, pedig csak hat percet kapott az edzőjétől. Szerepelt a Chelsea ellen is, szintén csereként.

A második gólt pedig az a Mehdi Taremi rúgta, aki a londoniak ellen nem szerepelhetett eltiltás miatt, egyébként a csapat egyik legeredményesebb játékosa.

A Chelsea maradt Londonban, a Crystal Palace-hoz látogattak, és még simábban verték Roy Hodgson fiait, mint a Porto a Tondelát. A vége 1-4 lett, fél óra után már 3-0-ra mentek Zijesék. Kai Havertz rúgta az elsőt, őt követte Cristian Pulisic, majd Kurt Zouma is beköszönt.

A második félidőben pedig az amerikai támadó középpályás gólja volt az utolsó a meccsen.

Összefoglalás

A Palace ellen nem volt sérültje a Chelsea-nek, egyedül Thiago Silva volt eltiltott, ami viszont itt nem számít. Úgy tűnik, a hajrára teljes kerettel mehet neki Tuchel, ami nagyban segítheti a céljai elérésében. A BL-ben 2014 óta nem jutottak ilyen messzire, és nagyon közel van az az elődöntő.

A Portonál Ivan Marcano már majdnem egy éve szenved sérüléssel, a cserekapusuk, Diogo Costa és Francisco Meixedo is elkapta a koronavírust.

Jó hír viszont, hogy Sergio Oliveira újra játékra készen áll, benne lehet bízni, ő lőtte tovább a csapatot a Juventus ellen is.

Sergio Conceicao elégedett volt a csapatával, mert szerinte uralták a meccset, a gólokat viszont az ellenfél rúgta. Ilyen is van – mondta a mester -, de természetesen a visszavágón is beladnak majd apait-anyait.

Azt gondoljuk, hogy a Chelsea elődöntős lesz. De azt is gondoljuk, hogy ezúttal a Portonak is jobban kijön a lépés, és képesek lesznek kapuba találni, ahogy az ellenfelük is: Mindkét csapat szerez gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső