Chelsea – Liverpool: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 17.
Chelsea
Teljesítmény:
N D V V N
  • Stamford Bridge
  • Szeptember 20. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
N N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem csak szombaton lesznek Premier League mérkőzések, másnapra is jutott négy mérkőzés. És abból az egyik, nos… Igazi csemege. Gondolom kitaláltátok (meg láttátok is a cikk címéből), hogy a Chelsea – Liverpool mérkőzésről fogok ezúttal írni.

A tavalyi bajnokság negyedik helyezettje és a bajnok csap össze, ráadásul a Stamford Bridge-en. A Chelsea nagyon jó igazolásokat hozott tető alá a nyáron, elképesztően megerősödtek, míg a Liverpoolnál eddig gyakorlatilag egyetlen érkező volt, de a győztes felálláson miért is kellene változtatni?

Azért a Vörösöknél is elkél az erősítés, de ez úgy tűnik még várat magára. Meg ahogy Jürgen Klopp nyilatkozta a minap, ők másfajta klub. Hogy mire is gondolt?

Odaszúrt egyet kollégájának, Frank Lampardnak, mivel az egyesület közel 200 millió euróért vásárolt (Zijeh, Chilwell, Havertz, Werner). Szerinte a Pool más típusú csapat, amely nem egy oligarcha vagy egy ország kezében van. Frank Lampard ugyan visszaszólt, de megőrizte angol hidegvérét. Egyszerűen csak mulatságosnak titulálta a német mester szavait, tekintve, hogy mondjuk Virgil Van Dijk sem három labdáért és két karton sörért érkezett az Anfield Roadra.

Ezzel a két mester meg is adta az alaphangot a találkozónak.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brighton – Chelsea

Rendkívül erős kezdővel állt ki a bajnoki címre törő Chelsea, pályán volt az újak közül Havertz és Werner is, Chilwell és Zijeh viszont nem játszhatott sérülés miatt. A több játékpercet követelő Callum Hudson-Odoi viszont csak a cserepadon indította a mérkőzést, Tammy Abrahammel és Olivier Giroud-val egyetemben, Werner párja elől Loftus-Cheek volt.

Az látható volt az egész meccsen, hogy Werner nagyon könnyen be fog tudni illeszkedni a Kékekhez. A társak folyamatosan tömték labdával, ő pedig (amikor nem lesen volt) ha gólt nem is szerzett, de élni tudott a lehetőségekkel.

Az első gólban is főszerepet játszott: A 22. percben a Brighton saját térfelén veszítette el a labdát (vagyis Jorginho szerezte meg), ami így Wernerhez került, ő pedig a kilépő Ryan mellett elesett, következhetett egy büntető. A tizenegyes jogos volt, térd találkozott a térddel, még ha csak egy pillanatra is. Jorginho állt a labda mögé, a jobb alsót választotta, míg Ryan balra vetődött.

Nem szabadultak fel a vendégek, bár próbálkoztak, de egyelőre még döcögött a gépezet. A Brighton közben helyzetig is eljutott, Alzate távoli lövését Kepa védte.

A másik oldalon ismét Werner villant, de a kapus és a német következő csatáját most Ryan nyerte.

Megvolt a hármas sípszó, következhetett 15 perc pihenő.

Egy perc sem telt el a második félidőből, máris egyenlíthettek volna a hazaiak, March beadását a Lallana helyett beszálló Connolly mellé pörgette. Kepa fogta a rövidet, ha kapura megy a lövés, tán akkor sem született volna gól.

De ami késik, nem múlik: Az 54. percben Trossard a tizenhatos sarkánál kapott labdát, elsült a lába és itt már Kepa sem segíthetett. Kellemetlen lövés volt, amely még le is pattant a spanyol kapus előtt.

Az öröm nem tartott sokáig, mert jött Reece James és két perccel az egyenlítő találat után újból a Chelsea-t juttatta előnyhöz. És bátran mondhatom, tette mindezt a forduló góljával. Jó 20-22 méterről lőtte ki a bal felsőt.

A meccs a 66. percben dőlt el, amikor James szögletét Zouma lőtte a hálóba. Szerencséje volt a vendégeknek, mert a lövésbe még beleért Webster, ezzel pedig saját kapusát tréfálta meg.

Az biztos, hogy kell idő a csapatnak, főleg Havertz mozgott bátortalanul.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.22.Premier League
liverpool
5:3
chelsea
Premier League
2020.03.03.FA Kupa
chelsea
2:0
liverpool
FA Kupa
2019.09.22.Premier League
chelsea
1:2
liverpool
Premier League
2019.08.14.UEFA Szuperkupa
liverpool
5:4
chelsea
UEFA Szuperkupa
2019.04.14.Premier League
liverpool
2:0
chelsea
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool – Leeds

Soha rosszabb meccset! A bajnoki címvédő és a másodosztály nyertesének meccsén mindenki egy sokgólos, magabiztos Pool sikert gondolt. Ebből a sokgólos jött össze.

A Leeds ugyanis egyáltalán nem volt megilletődve, Marcelo Bielsa csapata maximálisan elégedett lehet, még akkor is, ha végül kikaptak.

A 4. percben indult a gólgyártás, Mohamed Szalah tizenegyesből volt eredményes. Nyolc perccel később érkezett az egyenlítés, Harrison rövidre érkező lövésénél volt tehetetlen Alisson.

Az egész mérkőzés szórakoztatóra sikerült, de ami az első fél órában történt, az maga volt az őrület. Virgil Van Dijk előbb gólt fejelt (2-1), majd adott egy gólpasszt… Bamford részére, így hát nem lehetett felhőtlenül boldog a holland bekk.

A félidőben még volt egy gól, Szalah lőtt újból gólt.

Fordulást követően maradt az iram, a lehetőségek, gólokból viszont kevesebb esett. Nem baj, mert így is nagyon élvezhető volt az egész, az izgalmakról nem is beszélve. Ugyanis a Leeds harmadszor is egyenlíteni tudott, méghozzá Klich révén.

Nem ennyi maradt a meccs, a mindent eldöntő találatot ismét Szalah szerezte, ismét tizenegyesből. A szomorú a helyzetben, hogy a büntetőt érő szabálytalanságot a Leeds újonnan igazolt spanyol csatára, Rodrigo hozta össze.

Nyert a Pool, de ennél mindenki könnyebb meccsre számított, le a kalappal az újonc előtt!

Összefoglalás

Mindkét csapat a bajnoki címre tör. Ebben nincs semmi meglepetés a Pool oldaláról, a Chelsea-nél viszont kicsit idegenül hat. Bár, tényleg nagyon jól erősítettek, meglátjuk, hogy ezek a játékosok tényleg meg tudják-e teremteni a különbséget.

Az biztos, hogy a Leeds ellen nem állt a Pool védelme a legbiztosabb lábakon, a három kapott gól is erről árulkodik. És bárki is kezdjen a Chelsea-ben, az ilyesfajta megingásokat nagyon ki fogja használni.

A tavalyi idényben volt egy nagyon izgalmas meccsük, akkor 5-3-ra nyert a Pool. Gyorsan elhúztak a Vörösök, de a Chelsea 4-3-ra fel tudott kapaszkodni.

Az FA Kupa elődöntőjében is találkoztak, akkor meglepetésre 2-0-ra győztek Mounték.

Az első fordulóban potyogtak a gólok mindkét csapatnál, most is erre számítok. Egyrészt arra, hogy mindketten betalálnak (nálam most ez a favorit), illetve reménykedem abban is, hogy legalább 2,5 gól fölött végeznek.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső