Chelsea – Southampton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 01.
Chelsea
Teljesítmény:
V V N N N
  • Stamford Bridge
  • Október 02. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Southampton
Teljesítmény:
V N D D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Úgy látom, a Southamptonnál semmi sem változott. Még mindig képesek jó eredmény elérésére, hogy aztán egy vagy két héttel később a földbe döngöljék azt. Ralph Hasenhüttl ki tudja, meddig húzza a szentek kispadján, de nem lennék meglepődve, ha fogyna felé a türelem. Holott egy rendkívül jó képességekkel megáldott edzőről van szó. Aki talán elfáradt egy kicsit a Soton élén…

Most épp a tabella 16. helyét foglalják el, győzniük nem sikerült még hat forduló alatt, hogy a Manchester Cityt és a West Hamet is megakadályozták a gólszerzésben. De az első fordulóban kikaptak, ahogy az utolsóban is, a Wolves vitte el a St. Mary’s-ből a három pontot.

Nem valószínű, hogy első győzelmüket most szerzik meg, ugyanis a Stamford Bridge-re látogatnak, ahol a harmadik helyen álló Chelsea lesz az ellenfelük. Ők nem tudták gól nélkül tartani Pep Guardioláékat, ezzel elszenvedték első vereségüket a Premier League-ben, egyedül a Liverpool mondhatja el magáról, hogy veretlen.

A Chelsea számára a győzelem több mint kötelező. Egyrészt a két csapat között hatalmas a különbség minden téren, másrészt az előttük álló két együttes rangadót játszik egymással, akár még arra is meglehet az esély, hogy – döntetlen esetén – az élre ugorhassanak.

Ezt az esélyt nem lehet elszalasztani. Jöjjön a Chelsea – Southampton beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Chelsea – Manchester City: 0-1

G.: Gabriel Jesus

Szinte minden körre jut egy rangadó a Premier League-ben, ezúttal a tavalyi Bajnokok Ligája fináléja ismétlődött meg. Akkor a Chelsea nevetett, most viszont a Manchester City örülhetett győzelemnek. A mérkőzésre adott tippünk egyébként ült, azt gondoltuk, hogy nem lesz gólgazdag a találkozó, egy 1.70-es oddsot sikerült ezzel zsebre rakni.

A kezdők:

Chelsea:

Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – James, Kante, Jorginho, Kovacic, Alonso – Lukaku, Werner

Manchester City:

Ederson – Walker, Dias, Laporte, Cancelo – B. Silva, Rodri, De Bruyne – Gabriel Jesus, Foden, Grealish

Thomas Tuchel változtatott korábbi taktikáján, a stabilabb középpálya érdekében egy támadó középpályást feláldozott, a szokásos 3-4-2-1-es felállásból egy klasszikus 3-5-2 lett, benne három védekezésre alkalmas belső középpályással.

Mindebben volt logika, hiszen, ha van csapat, amely képes átrohanni az ellenfélen, az pont a Manchester City.

Az első félidő kifejezetten kiegyenlített mérkőzést hozott, kisebb helyzetei voltak mindkét csapatnak. A hazaiaknál nagyon próbált bizonyítani Timo Werner – aki kis túlzással kikerült Tuchel kegyeltjei közül -, mindig megjátszható volt, és egy jó beadás, valamint egy Kyle Walkeren megpattant lövés köthető hozzá.

A másik oldalon is volt egy megpattanó lövés – ezt Rodri eresztette el -, valamint Gabriel Jesus került egyszer gólhelyzetbe, de nagyon csúnyán eltörte a labdát a brazil.

A második félidő elején aztán a Man City csatára gólt szerzett, mint kiderült, ez volt a találkozó egyetlen találata. A meccs 51. percében Joao Cancelo vállalkozott lövésre. Ez nem sikerült olyan jól, mint az RB Leipzig ellen, így Gabriel Jesus szó szerint át tudta venni a labdát. Térült-fordult, majd a védők között lövésre szánta el magát, a mozdulatlanná dermedt Edouard Mendy mellett a labda becsorgott a hálóba. Nem volt szép gól, nem volt nagy gól, de fontos gól volt…

A gól után a vendégek két alkalmat is elszalasztottak a meccs lezárásra. Először Jack Grealish lövése ment centikkel mellé – köszönhetőn Mendy bravúrjának -, majd Thiago Silva a gólvonalról tisztázott.

Szerzett gólt a Chelsea is Romelu Lukaku révén, ám már azelőtt látszódott, hogy ebből nem lesz érvényes találat, hogy a belga egyáltalán labdába ért, az akció ugyanis több mint egyméteres lesről indult, Kai Havertz lógott túl védőjén.

A végén még Mateo Kovacic előtt adódott nagy helyzet, de Rúben Dias önfeláldozón bevetődött, így ezt is megúszta a City. Újabb győzelmével a City megelőzte a vetélytársát és már a második.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.20.Premier League
southampton
1:1
chelsea
Premier League
2020.10.17.Premier League
chelsea
3:3
southampton
Premier League
2019.12.26.Premier League
chelsea
0:2
southampton
Premier League
2019.10.06.Premier League
southampton
1:4
chelsea
Premier League
2019.01.02.Premier League
chelsea
0:0
southampton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Southampton – Wolves: 0-1

G.: Raúl Jimenez

A Wolves Bruno Lage irányításával egyelőre meg sem közelíti azt, amit Nuno Espirito Santoval tudtak. No, a portugál mesternek sem nagyon megy a Tottenham élén, ezt is tegyük hozzá. A farkasok szurkolói viszont ezúttal boldogok lehettek, nem elég, hogy nyerni tudtak a kedvencek, Raúl Jimenez is visszatért. Mármint a góllövők közé. A mexikói támadó szinte az egész tavalyi évet kihagyta koponyatörés miatt, mióta visszatért nem szerzett gólt. Egészen eddig…

A kezdők:

Southampton:

McCarthy – Livramento, Bednarek, Salisu, Walker-Peters – Elyounoussi, Romeu, Ward-Prowse, Redmond – Adams, A. Armstrong

Wolves:

José Sá – Kilman, Coady, Saiss – Semedo, Moutinho, Dendoncker, Marcal – Podence, Jimenez, Hwang

A találkozót a Wolves kezdte helyzettel, a sokszor előre húzódó Nelson Semedo ugrott ki Daniel Podence labdájával, ám a befejezés nem sikerült épp jól. A portugál egyébként nagyon sokszor kerül helyzetbe, de ott rendre rossz vagy gyenge megoldást választ. Ilyen volt ez is.

A másik oldalon született egy gól Nathan Redmond által, ám a középpályás lesről lőtt a hálóba.

Az első félidő utolsó megmozdulása a Wolves drukkerek vérnyomását tolta az egekbe, José Sá ugyanis majdnem elvesztette a labdát, az utolsó pillanatban tudta csak kirúgni. Az akció végén Adam Armstrong lövését azért megfogta, majd bocsánatot kért a társaktól könnyelműsége miatt.

A második félidőben is volt dolga a nyáron szerződtetett portásnak, Valentino Livramento kísérletét védte lábbal. Jobban játszott a hazai csapat, a vendégeknél Trincao és Adama Traoré is a kispadon ült, ami által nem tudtak olyan kontrajátékot bemutatni, amilyet szoktak.

A kiélezett meccset végül Raúl Jimenez gólja döntötte el, a mexikói három védőt is megvert, mielőtt higgadtan a kapuba gurított volna, gyönyörű gól volt.

Egyértelműen pontot, pontokat érdemelt volna a Soton, de… Ilyen a foci.

Összefoglalás

A Chelsea-ből két fontos játékos biztosan hiányozni fog. N’Golo Kanté tesztje pozitív lett, így a koronavírus miatt karanténba vonult a francia. Mason Mount szereplése is kérdéses, ahogy Reece James-é is, Christian Pulisic pedig határozottan nem szerepelhet. A két angol válogatott játékos meghívót kapott Gareth Southgate-től, állapotuk tehát nem lehet annyira rossz. De lehet, hogy Tuchel nem kockáztat a Southampton ellen.

A másik oldalon is vannak hiányzók: Jack Stephens, Theo Walcott, Stuart Armstrong és William Smallbone marad ki sérülés miatt, Armando Broja pedig azért nem játszhat, mert őt a Chelsea adta kölcsön a szenteknek.

A kékek hétközben 1-0-s vereséget szenvedtek Torinóban, így már zsinórban kétszer kaptak ki. Kell a javítás, amire a Soton ellen meg is van minden esély.

Utolsó két meccsük azonban döntetlennel végződött, előtte a Southampton épp a Stamford Bridge-ről vitte el a három pontot, ebben a stadionban a hazaiak régen verték meg mostani ellenfelüket, még 2017. decemberében (ha csak a bajnokságot nézzük).

Itt az ideje az újabb sikernek, mi pedig erre tesszük a pénzünket. Szerintünk több góllal nyerhet a házigazda, melyek közül legalább egyet majd Romelu Lukaku szerez, így érdemes arra is tenni egy kis aprót.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső