Ciprus – Görögország: Fogadási Tippek és Nemzetek Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 22.
Ciprus
Teljesítmény:
D V D V N
  • AEK Arena
  • Szeptember 24. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Görögország
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szomszédvári rangadó? Lehet ennek nevezni Ciprus és Görögország meccsét? Végül is, földrajzilag elég közel vannak egymáshoz, a kultúra, a nyelv hasonló, de van, ami nem hasonló. Mégpedig a csapatok erőssége, és eddigi teljesítménye. Ciprus mindössze két ponttal az utolsó helyen áll a C-ligában, saját csoportjukban Koszovó, Észak-Írország és Görögország előzi őket.

Most ismét egymásnak feszül ez a két válogatott, a tét pedig egyiküknek sem kicsi. Ciprus egy kicsit fellélegezhetne egy győzelem esetén, de lehet, hogy ebben a fordulóban már el is dől a sorsuk. Görögország szintén nem brahiból utazik Larnakára, számukra a tét a csoportgyőzelem, és ezzel együtt a feljutás a B divízióba.

Mondanom sem kell, hogy az esélyek egyértelműnek tűnnek. Ciprus négy meccse nem tudott nyerni, míg Görögország négy meccs óta mást sem csinál, csak nyer.

A görögök még gólt sem kaptak a Nemzetek Ligája idei kiírásában, szóval eléggé nekik áll a zászló.

Ennek megfelelően a vendégek az esélyesebbek a bukik szerint, az ő győzelmükre 1.60-at, a hazaiakéra 7.50-et fizetnének, míg a döntetlen is bőven 4-es felett van.

Jöjjön a Ciprus – Görögország mérkőzés!

Ciprus

Nem túl sokat lehet elmondani a ciprusi futballról. Néhány csapatuk képviseltette/képviselteti magát az európai porondon, több magyar játékos, mint Lang Ádám vagy Gyurcsó Ádám az ország bajnokságában játszik, viszont válogatott szinten nem tudnak nagy eredményeket felmutatni. Ami azért nem túl meglepő, bár, ha belegondolunk, hogy a 300.000-es Izlandnak sikerült…

Ciprus közel jár hozzá, hogy a D divízióba kerüljön. Nikolaos Kostenoglou csapatában persze vannak kiemelkedő játékosok, de alapvetően szerényebb képességű keretből kéne kihozni valamit. Egyébként a szövetségi kapitány számára biztosan különleges lesz a mérkőzés, hiszen ő görög származású.

Szóval, nézzük a csapat eredményeit az utóbbi időben: Eddig kétszer ikszeltek a Nemzetek Ligájában, valamint kétszer kikaptak. Az északírekkel szemben tudtak két alkalommal pontot szerezni, Koszovótól és Görögországtól pedig kikaptak.

A keret részét képezi – ha minden igaz – most is Pieros Sotiriou, aki eddig a bolgár bajnoknál futballozott, azonban a nyár végén váltott, és Japánba szerződött, a Hiroshima labdarúgója lett.

Aztán ott van még Loizos Loizou, akit a legtehetségesebb ciprusi futballistának tartanak. Még mindig csak 19 esztendős, de ez a mostani lehet már a 19. válogatott meccse.

Én még kiemelném Marinos Tzionist, akinek karrierje talán egy kicsit mást irányt vett, mint amire számított, de még mindig remek képességű focista.

A teljes keret:

Kapusok: Ioakeim Toumpas, Andreas Christodoulou, Neofytos Michael

Védők: Evangelis Kyriacou, Stelios Andreou, Antreas Panayiotou, Marios Antoniades, Nicholas Ioannou, Nikolaos Panagiotou, Pavlos Correa, Michalis Ioannou, Konstantinos Laifis

Középpályások: Danilo Spoljaric, Fanos Katelaris, Alexander Gogic, Michalis Ioannou, Giannis Satsias, Chambos Kyriakou, Matija Spoljaric, Kostakis Artymatas, Grigoris Kastanos

Támadók: Minas Antoniou, Dimitris Christofi, Pieros Sotiriou, Andreas Avraam, Andronikos Kakoulli, Fotis Papoulis, Loizos Loizou, Marinos Tzionis, Ioannis Pittas

A várható kezdőcsapat:

Christodoulou – Artymatas, M. Ioannou, Laifis – Pittas, Tzionis, Kastanos, Kyriakou, Panagiotou – Loizou, Sotiriou

Egymás elleni meccsek:

Kevés olyan párosítás van, amely ennyire egyértelműnek tűnik a korábbi mérkőzések alapján. A görögök ugyanis kilenc meccset játszottak a ciprusiak ellen, és ebből nyolcat megnyertek. Egyetlen barátságos mérkőzés volt, amelyet Ciprus meg tudott nyerni, az is már 21 évvel ezelőtt volt.

A régebbi meccsekről most ne beszéljünk, csak a legfrissebbről, amit júniusban rendeztek. Görögország Voloszban fogadta ellenfelét, és már az első félidőben lerendezték a három pont sorsát: Húsz perc alatt betalált Anastasios Bakasetas, valamint Vangelis Pavlidis, majd a második félidő elején Dimitrios Limnios is. A ciprusiak összesen kétszer találtak kaput, alárendelt szerepet játszottak az egész találkozón, és a görögök megérdemelték, hogy mindhárom pont Voloszban maradjon.

Csak említés szintjén: 2021-ben is volt egy meccsük, annak tétje nem volt, a görög válogatott azt is megnyerte…

Előző 5 meccs eredménye
2022.06.09.Nemzetek Ligája
görögország
3:0
ciprus
Nemzetek Ligája
2020.11.11.Barátságos Mérkőzés
görögország
2:1
ciprus
Barátságos Mérkőzés
2017.10.07.VB-selejtező 2018
ciprus
1:2
görögország
VB-selejtező 2018
2016.10.07.VB-selejtező 2018
görögország
2:0
ciprus
VB-selejtező 2018
2008.05.19.Barátságos Mérkőzés
görögország
2:0
ciprus
Barátságos Mérkőzés
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Görögország

A VB-selejtezők után jelentették be, hogy John van’t Schip nem folytatja tovább görög szövetségi kapitányként, az együttes ugyanis csak a harmadik helyen végzett Spanyolország és Svédország mögött, tehát még a pótselejtezős helyeket sem érték el.

A mester helyére ismerős arc érkezett, egy egykoron kőkemény játékos, Gustavo Poyet, aki edzőként sem kismiska, több balhéja volt már, mióta a kispadon ül. Nem aratott osztatlan sikert az uruguayi kinevezése, ismerték őt a görögök, játszott és edzősködött is náluk. De eddig a görög szövetséget igazolja a döntés, hiszen Poyet vezetésével még egy meccset sem bukott el a görög válogatott. Oké, barátságos meccsen kikaptak Montenegrótól, de az kit érdekel, amikor a Nemzetek Ligájában mind a négy találkozójukat megnyerték? Úgy, hogy közben gólt sem kaptak!

Észak-Írországot 1-0-ra, Koszovót 1-0-ra és 2-0-ra, Ciprust meg 3-0-ra verték meg. Nem semmi, még úgy is, hogy ez csak a C divízió…

Egy lépésre a B divízió, egy pont is elegendő a görögöknek, de akkor már szeretnék szépen lehozni ezt a csoportot. Mondjuk hibátlanul, gólt sem kapva.

A keret alkalmas lehet rá, hiszen a világ egyik legjobb kapusa az övék, Odysseas Vlachodimosnak már rég egy topbajnokság topcsapatában kellene védeni. Kiemelendő ebből a keretből még Anastasios Bakasetas, Giorgos Masouras, Giorgos Giakoumakis, illetve Konstantinos Mavropanos is.

A teljes keret:

Kapusok: Odysseas Vlachodimos, Alexandros Paschalakis, Giorgos Athanasiadis

Védők: George Baldock, Konstantinos Mavropanos, Dimitrios Goutas, Lazaros Rota, Pantelis Hatzidiakos, Kostas Tsimikas, Dimitris Giannoulis

Középpályások: Andreas Bouchalakis, Dimitris Kourbelis, Sotirios Alexandropoulos, Anastasios Bakasetas, Ioannis Papanikolaou, Petros Mantalos, Manolis Siopis

Támadók: Giorgos Masouras, Anastasios Douvikas, Vangelis Pavlidis, Tasos Chatzigiovanis, Christos Tzolis, Dimitris Limnios, Giorgos Giakoumakis

A várható kezdőcsapat:

Vlachodimos – Baldock, Mavropanos, Goutas, Tsimikas – Bakasetas, Siopis, Bouchalakis – Tzolis, Pavlidis, Masouras

Tippelde

Nem fogják elszórakozni a meccset a vendégek, a görög válogatott annál jobb és profibb csapat.

Már most el fogják dönteni a feljutás kérdését, és nem csak egy döntetlennel, hanem egy győzelemmel. És úgy vélem, hogy gólt sem fognak kapni.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.63 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.62 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.62 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső